fbpx

Grønne frikadeller

green patties frikadellerEn af mine bedste opskrifter på lækre grønne frikadeller.
Hummus, pesto og et utal varianter af grønne frikadeller er nok noget af det, som jeg aldrig kan få nok af, når der skal laves aftensmad. Og jeg må nok også indrømme, at det bliver lavet tit. Rigtig tid.

Når man som barn er opvokset med den klassiske frikadellefars og duften deraf, så er det måske ikke så underligt, at jeg nærmest kan spise frikadeller – i alle afskygninger. Dog er jeg de senere år blevet en del mere vild med grønsagsfrikadeller. Især den her opskrift er virkelig fyldt med smag, har en flot farve og en god skorpe. Nu har jeg brugt kikærter til den her omgang, så de kunne sagtens laves ligesom falafler. Du kan sagtens tilsætte andre ingredienser end jeg har gjort her i opskriften. Med frikadeller er der altid plads til at eksperimentere og bruge hvad man har til overs.

Grønne frikadeller med ærter og persille

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 30 min.

Hjemmelavede grønne frikadeller med ærter og persille - en af mine bedste opskrifter på sunde vegetar frikadeller. Lav frikadellerne i ovnen og steg dem derefter kort på panden.

Ingredienser:

 • 200g grønne ærter, friske eller frosne
 • 1 dåse kikærter
 • 1 løg, pillet og fint hakket
 • 1 fed hvidløg, presset
 • 2 tsk. kartoffelstivelse
 • 2 spsk. græskarkerner
 • ½ tsk bagepulver
 • 4-5 stilke af bredbladet persille
 • 1 tsk. spidskommen
 • smag til med saft fra ½ citron
 • smag til med salt og peber
 • Til sidst lidt olivenolie til toppen af frikadellerne

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 200°C. (jeg bagte min frikadeller kort i ovnen, hvorefter jeg stegte dem kort på panden - men du kan sagtens kun stege dem på panden, hvis det er)

2

Tilføj alle ingredienserne (undtagen olien) i en foodprocessor. Hvis du ikke har en foodprocessor, så kan mas kikærterne med en gaffel eller stavblender og mix resten af ingredienser. Lad gerne farsen hvile ½ time på køl.

3

Form herefter massen med hænderne, så du cirka får 15-16 frikadeller - cirka 1 spsk. frikadelle "fars" per frikadelle.

4

Jeg ønskede at give dem ekstra smag, så jeg bagte dem først i ovnen og stegte dem på panden bagefter. Placer frikadellerne på en bageplade med bagepapir. Tilføj olie på toppen af frikadellerne og bag dem i cirka 20 minutter. Herefter skal de direkte på en varm pande - også med en anelse olivenolie (eller kokosolie). Når de lige til sidst får et par minutter på hver side på en varm pande, så bliver de extra crispy og får en lækker overflade, som jo hører sig til med frikadeller.

5

Steg dem et par minutter på hver side. Afkøl dem evt. på et stykke køkkenrulle inden servering.

Tilbehør til grøntsagsfrikadeller?

Jeg spiser ofte frikadeller i en salatbowl med alle mulige leftover ingredienser og dressinger. Her har jeg tilføjet lidt salatblade, avocado, en bulgursalat vi havde til overs, stegte kartofler og en god dressing. Hvis du vil have inspiration til tilbehør så kan jeg anbefalde denne lækre og nemme opskrift på spinatpesto eller en god omgang klassisk kartoffelsalat. Og det gælder desuden om hvilken årstid vi befinder os i. I min verden så kan alle varianter af grønne frikadeller og kartoffelsalat spises hele året rundt. 😉 Jeg håber, at du kan bruge opskriften – find den lige nedenfor:
grønne vegetarfrikadeller

bedste grøntsagsfrikadeller vegetar micadeli

Giv opskriften en vurdering her ↓

3.9/5 (9 Reviews)

3 thoughts on “Grønne frikadeller”

 1. Pingback: Græsk Salat – Opskrift på lækker sommersalat med jordbær

 2. Pingback: Kartoffelsalat – Opskrift på klassisk kold sommersalat ↓

 3. Pingback: Quinoa salat – Nem salatopskrift med radiser og mynte

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top