Nem opskrift på lækre majsfrikadeller. Veganske frikadeller med majs, spidskål, forårsløg og hvidløg.
Frikadellerne blive sprøde og knastende med de stegte majs i farsen. Et godt alternativ til almindelig frikadeller med kød. De kan steges på panden ligesom andre frikadeller i både smør og olie. Jeg brugte rapsolie til opskriften her.
Majsfrikadeller kan snildt varieres på utrolig mange måder. Fx kan du komme revet gulerod i, revet squash, spinat eller revet kartoffel. Du kan også tilføje en masse skønne krydderurter fra haven i. Jeg elsker at bruge persille, basilikum og timian. Men opskriften kan også kombineres med flere proteinrige ingredienser som fx lidt grofthakkede kikærter eller bønner. Ellers kan du også tilføje kogt quinoa i farsen sammen med en masse krydderier.
» Til servering: Opskrift på kold vegansk kartoffelsalat med pesto dressing
Majsfrikadeller
Nem opskrift på lækre majsfrikadeller. Veganske frikadeller med majs, spidskål, forårsløg og hvidløg perfekt opskrift i stedet for kød her.
Ingredienser:
- 2 spsk. Hørfrø
- 7 spsk. Vand
- 400g. Spidskål
- 300g. Majs (cirka 2 små dåser)
- 2 stilke Forårsløg
- 2 fed Hvidløg
- 6 spsk. Mel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Spidskommen
- Salt og peber
Sådan gør du:
Start med at blande hørfrø og vand i en lille skål og sæt til side.
Skyld spidskål og riv på et rivejern til små stykker. Snit hvidløg og forårsløg i små stykker. Hæld vandet fra majsene.
I en skål blandes revet spidskål, majs, forårsløg, hvidløg, mel, bagepulver, spidskommen og hørfrø-blandingen. Drys godt med salt og peber. Sæt farsen på køl og lad hvile i 10-15 min.
Form farsen cirka 1 frikadelle per spiseske. Form dem med grundigt med hænderne, så de er faste i formen.
Tilsæt raspolie på en pande og steg frikadellerne på lav/middel varme i 4-5 min, så de bliver godt gennemstegt. Vend dem først når de er færdigstegt på den ene side.
Majsfrikadeller – sådan gør du ↓
- Spidskål og forårsløg finthakkes og blandes sammen med de andre ingredienser. Bland hørfrø + vand i en skål ved siden af.
- Vend hørfrø-blandingen i farsen og mix godt. Lad den hvile 10-15 min. på køl.
- Form nu farsen til frikadeller. Her kræver det, at du maser farsen godt sammen i hænderne.
- Læg frikadellerne på en pande med rapsolie og steg dem indtil gyldne og sprøde.
Veganske frikadeller med majs og spidskål:
Efter jeg lavede → de her frikadeller med spidskål og gulerødder, er jeg blevet helt vild med at bruge spidskål i frikadellefarsen. Det giver en saftig frikadelle, følelsen af “fyld” og så er det jo utrolig sundt. Det er også en smart måde at gemme en masse grøntsager til fx børn. Så længe du finthakker det og vender det i farsen… Så kan de færreste børn smage, hvor mange gode og sunde grøntsager frikadellerne gemmer på.
Når majsene kommer på panden og steges, så får de en lækker sprødhed, som gør at de knaser lidt. Super lækkert! Blev selv inspireret af disse corn patties, som nok er mere kendt i det amerikanske køkken.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften på frikadellerne. De er en god erstatning til traditionelle gammeldags frikadeller til en vegansk eller vegetarisk aftensmad. Server dem sammen med en salat fra årstiden eller en kold kartoffelsalat som her. De kan også laves i mindre størrelser og bruges som fyld i pitabrød mm.
» Samling her: Find alle mine opskrifter på veganske frikadeller her
Pingback: Squashfrikadeller – Veganske frikadeller opskrift med squash
Pingback: Veganske frikadeller – De bedste opskrifter på frikadeller uden kød
Pingback: Quinoadeller – Opskrift på quinoa frikadeller med kikærter
Pingback: Fyldte squash – Opskrift på squash med fyld af grøntsager på 30 min
Pingback: Græskar frikadeller – Opskrift på veganske deller med græskar på 30 min.