Super lækker opskrift på skønne majsfrikadeller. Det er veganske frikadeller med majs, spidskål, forårsløg og hvidløg. Klar på cirka 35-40 min.
De her majsdeller blive sprøde og knastende med de stegte majs i farsen. Et godt alternativ til almindelige frikadeller med kød. De kan steges på panden ligesom almindelige frikadeller i både plantesmør og olie.
Frikadeller som de her majsfrikadeller kan varieres på utrolig mange måder. Selvom det er en majs opskrift, så kan du sagtens eksperimentere med andre slags grøntsager også. Prøv fx med revet gulerod, revet squash, spinat, forårsløg eller revet kartoffel. Du kan også tilføje en masse skønne krydderurter fra haven eller alt efter sæson.
Jeg elsker at bruge persille, basilikum og timian. Men du kan også kombinere opskriften med flere proteinrige ingredienser som grofthakkede kikærter eller bønner. Og hvis du har en rest kogt quinoa, så kan du også sagtens røre det i farsen og smage til med krydderier.
» Til servering: Kold kartoffelsalat med pesto dressing
Majsfrikadeller
Nem opskrift på lækre majsfrikadeller. Veganske frikadeller med majs, spidskål, forårsløg og hvidløg perfekt opskrift i stedet for kød her.
Ingredienser:
- 2 spsk. Hørfrø
- 7 spsk. Vand
- 400g. Spidskål
- 300g. Majs (cirka 2 små dåser)
- 2 stilke Forårsløg
- 2 fed Hvidløg
- 6 spsk. Mel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Spidskommen
- Salt og peber
- Olie eller plantesmør til stegning
Sådan gør du:
Start med at blande hørfrø og vand i en lille skål og sæt til side (dette er som erstatning for 1 æg).
Skyl spidskål og riv på et rivejern i små stykker. Snit hvidløg og forårsløg i små stykker. Hæld vandet fra majsene.
I en skål blandes revet spidskål, majs, forårsløg, hvidløg, mel, bagepulver, spidskommen og hørfrø-blandingen. Drys godt med salt og peber. Farsen skal være klistret og sammenhængende. Sæt farsen på køl og lad hvile i 10-15 min.
Form farsen cirka 1 frikadelle per spiseske. Form dem godt sammen med hænderne, så de bliver faste i formen.
Hæld raspolie på en pande og steg frikadellerne på lav/middel varme i 4-5 min, så de bliver godt gennemstegt. Vend dem først når de er færdigstegt på den ene side.
Majsfrikadeller – sådan gør du ↓
- Spidskål og forårsløg finthakkes og blandes sammen med de andre ingredienser. Bland hørfrø + vand i en skål ved siden af. Dette kaldes et “hørfrø-æg” (læs mere her) og er en vegansk erstatning for 1 æg.
- Vend hørfrø-blandingen i farsen og mix godt. Lad den hvile 10-15 min. på køl.
- Form nu farsen til frikadeller. Her kræver det, at du maser farsen godt sammen i hænderne.
- Læg frikadellerne på en pande med rapsolie (eller plantesmør) og steg dem indtil de er helt gyldne og sprøde.
Veganske frikadeller med majs og spidskål.
Efter jeg lavede mine populære frikadeller med spidskål og gulerødder, er jeg blevet helt vild med at bruge spidskål i frikadellefarsen. Det giver en saftig frikadelle, følelsen af “fyld” og så er det jo også ret sundt med alle de grøntsager. Det er også en smart måde at gemme en masse grøntsager til børn, da skorpen stadig er helt frikadelle-agtig. Så længe du blot finthakker ingredienserne det og vender det i farsen.. Så kan de færreste børn smage, hvor mange gode og sunde grøntsager frikadellerne indeholder.
Jeg synes lidt, at de minder om en moderne (kødfri) fortolkning af en gammeldags frikadeller opskrift. Når majsene kommer på panden og steges, så får de en lækker sprødhed, som gør at de knaser lidt. Super lækkert! Blev selv inspireret af disse corn patties, som nok er mere kendt i det amerikanske køkken.
Tip: Selvom det er en opskrift på frikadeller med hvidløg, så kan du også saftens bruge hvidløgspulver eller helt udelade hvidløg, hvis du ikke er vild med smagen. Det er også lækkert med persille, forårsløg, chili eller stærke krydderier.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften på frikadellerne. De er en god erstatning til traditionelle gammeldags frikadeller til en vegansk eller vegetarisk aftensmad. Server dem sammen med en salat fra årstiden eller en kold kartoffelsalat som her. De kan også laves i mindre størrelser og bruges som fyld i pitabrød mm.
» Samling: Se alle mine opskrifter på veganske frikadeller her
Pingback: Squashfrikadeller – Veganske frikadeller opskrift med squash
Pingback: Veganske frikadeller – De bedste opskrifter på frikadeller uden kød
Pingback: Quinoadeller – Opskrift på quinoa frikadeller med kikærter
Pingback: Fyldte squash – Opskrift på squash med fyld af grøntsager på 30 min
Pingback: Græskar frikadeller – Opskrift på veganske deller med græskar på 30 min.
Pingback: Kartoffelsalat med pesto dressing – Vegansk grøn salat med kartofler
Pingback: Grønne frikadeller – Opskrift på lækre grøntsagsfrikadeller
Hej,
Kan de veganske frikadeller laves i forvejen og fryses ned til de skal bruges ?