fbpx

Græskar frikadeller

Sprøde, lækre efterårs frikadeller med græskar. Så bliver det vidst ikke mere oktober-agtigt. Opskriften er vegansk og er klar på ca. 25-30 min.

Opskriften er også lavet med majs for mere sprøde og knasende frikadeller ..

græskar frikadeller nem efterårs opskrift

Endnu en frikadelle opskrift. Ja, du læste rigtigt. For jeg elsker virkelig frikadeller, det må jeg bare indrømme. Elsker alt der er sprødt og minder bare en anelse om nuggets, frikadeller, falafler, kødboller, bøffer eller andet.

Men når man så har disse cravings og samtidig har en vegansk madblog. Ja, så må man jo være kreativ. Jeg har i hvert fald gjort forsøget med dem her. Og jeg må indrømme, at de her græskar frikadeller blev meget bedre end forventet.

Jeg tror nærmest ikke, at man ville gætte der var græskar i, hvis man ikke vidste det. Så det kan jo være en fordel for børn og græskar-skræmte folk. De var så sprøde og lækre, og smagen af dem var overraskende god – fordi de ikke havde den der hårde smag af græskar (som man måske kunne frygte). De var bløde og saftige, og resultatet af revet græskar giver frikadellerne en smuk orange farve!

» Prøv også: Nuggets med græskar – nemme og sprøde veganske nuggets

Græskar frikadeller.

Antal: 12-14 styk
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 10 min.

Skønne lækre græskar frikadeller. Min opskrift på deller med revet græskar er vegansk. Perfekt til efterårs aftensmad, klar på 30 min.

Ingredienser:

  • 2 spsk. Hørfrø
  • 7 spsk. Vand
  • 250g. Revet græskar, hokkaido
  • 2 fed Hvidløg
  • 1,5 dl. Mel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Paprika
  • 1/2 tsk. Chili (kan udelades)
  • 1 spsk. Ahorn sirup
  • 1 dl. Majs
  • Salt og peber
  • Rapsolie til stegning

Sådan gør du:

1

Mix hørfrø med vand i en lille skål og sæt til side.

2

Brug 250g. hokkaido græskar (svarer til cirka 1/2 hokkaido). Skær skrællen fra og riv det på et rivejern.

3

Bland revet græskar i en skål sammen med presset hvidløg, mel, bagepulver, paprika, chili og ahorn sirup (her kan du også bruge honning for en vegetar version). Tilføj også hørfrø-blandingen til farsen sammen med majs. Drys godt med salt og peber, og bland det hele godt sammen. (Farsen skal være lidt våd og klistret).

4

Varm en pande godt med rapsolie, så det dækker hele panden. Form frikadellerne ca. 1 spsk. per frikadelle og læg dem på panden. Steg dem i 3-4 minutter på lav/middel varme, og vend dem når de har fået en sprød og gylden skorpe.

5

Lad dem dryppe af, men spis dem gerne, mens de er varme.

Sådan gør du ↓

Først blander du hørfrø kernerne med vand, som jeg bruger som bindemiddel – da frikadellerne laves uden æg. (Hvis du hellere vil lave en vegetar version, så kan du tilsætte 1 æg i stedet for hørfrøblandingen, som jeg har lavet her.)

Skær skrællen fra ca. 1/2 græskar, og riv det groft på et rivejern. (Lad dig ikke snyde af de små græskar på billederne, det er bare pyntegræskar, og meget mindre end hokkaido græskar).

I en skål blandes alle ingredienserne til en våd men sammenhængende fars ↓

revet hokkaido græskar klar til frikadeller

Her kan du se min færdige frikadelle fars ↓

majs og græskar til frikadelle fars

Græskar frikadeller lavet med hokkaido græskar.

Du skal cirka bruge 1/2 hokkaido græskar til opskriften. Det kommer selvfølgelig an på hvor stort et græskar, som du får fingrer i. Men på et gennemsnitligt hokkaido græskar, der svarer det cirka til 1/2 størrelse.

Medmindre du selvfølgelig laver en dobbelt portion.. Og det kan jeg i den grad anbefale! For de her små deller er væk på ingen tid. Så du kan sagtens lave en stor portion og fryse dem ned, hvis du vil gemme en håndfuld til senere.

deller med hokkaido og majs

Derfor er majs er gode i frikadeller.

Efter jeg lavede ➝ de her sprøde veganske majsfrikadeller, der gik det op for mig, hvor lækkert det var med majs i dellerne. For det er som om, at frikadellerne bliver mere sprøde, lidt mere søde og får en lækker konsistens.

Først lavede jeg nemlig en portion græskar frikadeller uden majs. Men det var som om, at der manglede noget… Så jeg tilsatte 1 dl. med majs fra dåse, og det var som om, at det gjorde en verden til forskel sammen med det bløde græskar.

frikadeller med græskar og majs

MEN, hvis du ikke er til majs.. Så kan du altså sagtens undlade at komme dem i. Frikadellerne er super lækre i sig selv. Men det er altså ikke fordi, at majsene fjerner fokus eller smag fra græskaret. De er kun med til at give endnu mere struktur til opskriften.

orange frikadeller med hokkaido vegansk opskrift fra micadeli

Hjemmelavet paprika/chili dressing:
Dressingen jeg har brugt, er lavet med 2 dl. vegansk creme fraiche, saft fra 1/2 lime, 1 tsk. paprika, 1/2 tsk. chili, salt og peber. Og ja, så lidt blade fra en stilk timian. En hurtig hjemmerørt dressing, som passer super skønt med alt lige fra frikadeller, salater, til burger, som dip til fritter eller som dressing til pitabrød.

Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Følg endelig med under @micadeli_Instagram hvor jeg også ugentligt deler opskrifter.

Kunne du lide frikadellerne? Giv stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

2 thoughts on “Græskar frikadeller”

  1. Pingback: Veganske frikadeller – De BEDSTE opskrifter på frikadeller uden kød

  2. Pingback: Vegansk julefrokost – Opskrifter til vegetar eller vegansk frokost her

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top