fbpx

Squashfrikadeller

Opskrift på lækre sunde og grønne veganske squashfrikadeller til aftensmad. De her frikadeller med grøntsager er fuld af smag, krydderier og squash.

Vegansk frikadelle opskrift lavet uden æg.

squashfrikadeller med dressing en vegansk opskrift

Denne opskrift er lavet med squash, løg, hvidløg, havregryn, rasp, spidskommen, salt og peber. Opskriften er forholdsvis simpel. Men du kan sagtens justere op med flere krydderier. Fx persille, basilikum, timian eller rosmarin. Af grøntsager så kan du også tilsætte lidt gulerødder, broccoli, kål eller fx røde eller grønne linser.

Jeg serverede de her lune squash frikadeller sammen med kartoffelsalat. Men grillede majs, lette salater eller hvidløgsbrød, ville også være oplagt.

» Prøv også: Nem opskrift på veganske frikadeller med majs

frikadeller i airfryer tips og tricks

Squashfrikadeller i airfryer?
Du kan sagtens lave frikadellerne i en airfryer – helt uden olie! Læg frikadellerne på risten enten med lidt olie på begge sider (eller helt uden olie). Steg dem i 10-15 minutter til de er flotte sprøde og ensartede på begge sider (vend dem undervejs).
» Min guide: Alt om airfryer her – værd at vide før du køber

Frikadeller med squash.

Antal: 14-15 styk
Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 10 min.

Veganske squashfrikadeller er fyldt med grøntsager og uden æg. Lækre og sunde frikadeller til en kødfri vegansk aftensmad. Få opskriften her.

Ingredienser:

  • 2 spsk. Hørfrø
  • 7 spsk. Vand
  • 600g. Squash (cirka 2 styk)
  • 1/2 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 7 spsk. Havregryn
  • 7 spsk. Rasp
  • 1 tsk. Spidskommen
  • Rapsolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Start med at blande hørfrø og vand i en lille skål og sæt til side.

2

Skyld begge squash og riv på et rivejern, så det hele er groftrevet. Læg et par stykker køkkenrulle over og pres så meget vand ud af det, som du kan.

3

Hak løg og hvidløg fint, og rør sammen det sammen med squash, bagepulver, havregryn, rasp og spidskommen. Tilføj hørfrø-blandingen og bland godt. Drys godt med salt og peber. Rør det hele sammen, indtil du har en fast men klistret 'fars'. Hvis farsen er for våd, så kom lidt ekstra rasp eller havregryn i. Sæt farsen på køl og lad hvile i 10-15 min.

4

Form farsen cirka 1 frikadelle per spiseske. Tilsæt raspolie på en pande og steg frikadellerne på lav/middel varme i 4-5 min, så de bliver godt gennemstegt. Vend dem først når de er færdigstegt på den ene side.

Veganske squashfrikadeller – sådan gør du

  1. Her ses ingredienserne i en skål: Revet squash, hvidløg, løg, rasp, havregryn, bagepulver og spidskommen.
  2. Blandet godt sammen med hørfrø-blandingen, salt og peber. Lad farsen have en lidt klistret konsistens.
  3. Efter dejen er hævet 10-15 min, så kan frikadellerne formes mellem hænderne.
  4. Steg dem på panden i rapsolie i 4-5 minutter på hver side. Vend dem forsigtigt.
veganske frikadeller sådan gør du

Tilbehør til frikadeller med grøntsager:

Hvad skal man servere til grøntsagsfrikadeller? Præcis som med alle andre former for frikadeller. Alt lige fra en kold kartoffelsalat til en let grøn salat. Men også hvidløgsbrød, tomatsalat eller gammeldags stuvet hvidkål. Ellers på toppen af rugbrødsmadder sammen med remoulade og syltede agurker. Så lækkert.

frikadeller med squash og grøntsager

Du kan også lave opskriften som græske squashfrikadeller. Med tilhørende feta eller hjemmelavet tzatziki som dressing. Eller, de kan serveres med en græsk salat. Jeg serverede med en hjemmelavet dip. Lavet med olie, salt, peber, vegansk creme fraiche og paprika.

squashfrikadeller med squash og grøntsager

Og ellers kan jeg anbefale at lave dem i en størrer. De er også perfekte, som en kødfri burgerbøf i burgere. Et rigtig godt alternativ til en klassisk burger, hakkebøf eller kyllingburger til vegansk eller vegetar aftensmad. Jeg håber, at du kan bruge opskriften!

» Se alle mine opskrifter på veganske frikadeller her

veganske frikadeller alle opskrifter samlet

Giv squash frikadellerne stjerner her ↓

4/5 (20 Reviews)

18 thoughts on “Squashfrikadeller”

  1. Pingback: Veganske frikadeller – De bedste opskrifter på frikadeller uden kød

  2. Pingback: Salat med figner – Frisk figensalat med quinoa og dressing

  3. Randi Stidsen

    Du skriver bagepulver i fremgangsmåden men ingen andre steder. Hvor meget og hvordan?
    Mvh Randi

    1. micadeli_dk

      Hej Randi,
      Det var en fejl, tak for det!
      Jeg har rettet, så det korrekt nu. Det var 1 tsk. bagepulver.
      Bedste hilsener, Michala

  4. Smager super! Skøn opskrift 🙂
    De tog meget lang tid for mig at stege, men vil lave dem lidt fladere næste gang (tror det var der jeg gik forkert). Jeg tilføjede også lidt gulerødder og det giver noget mere sødme, hvis man er til det.

    1. micadeli_dk

      Ja, det kan sagtens være, at det er en bedre idé! Mine var også lidt flade 😉
      Og super lækkert med gulerødder, det må jeg prøve næste gang!
      Bedste hilsner

  5. Dejlig inspiration til påskefrokosten også, tak for det 💚

    Brugte også gulerødder for og sætte fut i farverne og kom en strøgen teske fuld gurkemeje. Tilsatte en spise ske miso paste også

    1. micadeli_dk

      Det lyder vel nok lækkert! Og sikke en god idé med både ekstra gulerødder, miso og gurkemeje.
      Det må jeg prøve næste gang! 😉

  6. Wow. Holy moly! Dette er den bedste veganske delle opskrift nogensinde! Jeg har i de sidste 2 uger prøvet alle dine opskrifter og denne tager kronen!
    Jeg har tidligere lavet vegetariske squash deller, prøvede at veganisere den, virkede ikke. Så jeg var så trist. Så da jeg så denne, skulle den bare prøves og den er så god! 10/5 stjerner!!!

  7. Dan Brian Ariekot Madsen

    Hejsa. Kan de mon steges uden olie? Måske i ovnen? Laver så vidt muligt WFPB mad

    1. micadeli_dk

      Hej Dan,
      Ja det tror jeg sagtens, at du kan! Form dem godt og læg dem på noget bagepapir og bag på ca. 200º varmluft i 25 min vil jeg gætte på. Jeg lavede de her blomkålsfrikadeller i ovnen – https://micadeli.dk/blomkalsfrikadeller-i-ovn/ – måske det kunne være en inspiration for dig.
      (Og her kan du sagtens udelade helt at bruge olie).
      Bedste hilsner

  8. Mums de er lækre…
    Og dejlig sprøde… 🙂

    Droppede spidskommen,.da jeg ikk er til den smag…
    Og puttede hakkede valnødder i…

    1. Hej Mette,
      Det lyder lækkert! Og især med hakkede valnødder – det må jeg prøve en dag! Jeg håber, at opskriften kunne bruges! 😍
      Bedste hilsner Michala

    1. Du kan bruge 1 æg i stedet for hørfrø. Hvis det skal være vegansk, så vil jeg dog klart anbefale hørfrø som det bedste bindemiddel 😉
      Nogle bruger dog også chiafrø (det skulle også være godt, men det har jeg ikke selv prøvet i frikadeller).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top