fbpx

Salat med figner, quinoa og avocadocreme

quinoa salat med figner og radiser

Salat med figner, saftig quinoa og en lækker hjemmelavet avocado dressing. En virkelig lækker sommer eller sensommer opskrift, som passer til så mange forskellige andre retter. 

Denne opskrift på salat med figen og quinoa smager helt fantastisk. Perfekt både at servere som tilbehør til hovedretter  – eller lav en stor portion og spis til frokost, på madpakke mm.

Salaten er vendt sammen med en nem og cremet avocado dressing. Så bliver hele salatskålen mere frisk, saftig og giver så meget mere smag!

Opskriften er lavet med danske figner i sæson. Men hvis du ikke har figner, så kan du nemt lave salaten med stykker af æble, pære, jordbær, fersken, nektariner eller fx vindruer. Du kan sagtens bruge hvad du lige har i køkkenet af grøntsager og frugt. Og quinoasalaten er også lækker med lidt nødder, kerner eller bær på toppen.

» Server med: Squashfrikadeller – til vegetar eller vegansk aftensmad

Salat med figner, quinoa og avocado dressing.

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 10 min.

Salat med figner. Nem quinoa salat med de bedste figner i sæson, sprød spinat og lækker avocado dressing. Find opskriften her.

Ingredienser:

  • 4 friske figner i sæson
  • 2,5 dl. hvid quinoa, skyllet
  • 2 stilke forårsløg
  • 2 dl. ærter
  • 3-4 radiser
  • En håndfuld friske spinatblade
  • Avocado dressing:
  • 1 avocado
  • 1 håndfuld friske spinatblade
  • 1 fed hvidløg
  • Saft fra 1/2 citron
  • 1 spsk. creme fraiche (jeg brugte en vegansk udgave)
  • 2 spsk. oliven olie
  • Smag til med salt og peber

Sådan gør du:

1

Avocado dressing: I en lille blender blandes avocado, spinatblade, hvidløg, citronsaft, creme fraiche, olie, salt og peber. Mix det hele godt sammen.

2

Skyld og kog quinoa i en gryde i omkring 10-12 min.

3

Skyld den færdigkogte quinoa under koldt vand. Hæld det op i en skål med finthakket spinatblade, skiver af radiser, forårsløg og ærter.

4

Hæld dressingen over salaten og vend det hele godt sammen. Smag til og drys med salt og peber.

5

Pynt salaten med skiver af friske figner.

Først laves dressingen ↓
Her blandes avocado, spinat, hvidløg, citronsaft, creme fraiche, olie, salt og peber.

avocado dressing med spinat og hvidløg

Et lille tip: Hvis du ikke har en blender, så kan ingredienserne også finthakkes, avocado kan moses med en gaffel og du kan blande det med håndkraft i en skål.

Derfor skal der dressing i salaten.

Til mange salater er det super vigtigt, at tilsætte en dressing for at de ikke bliver tørre og kedelige. Der er virkelig nøglen til lækre og saftige salater, som overbeviser selv den ikke-så-glade salatspiser.

figner og ærter vendt i quinoasalat

Jeg har fået de mest kedelige og tørre salater, som var fyldt med kål, bulgur, quinoa, spinat – piftet op med en nem og lækker dressing. Og det er ikke fordi, at salaten lige pludselig bliver usund og mere “fed”. Du kan selv vurdere hvilken type af dressing, du vil bruge Det kan enten være en form for pesto, olie/hvidløgs dressing, eddike dressing, balsamico, avocado dressing, en færdiglavet fedtfattig dressing eller noget helt andet. Ofte bruger jeg faktisk denne avocado dip til mine retter, som fungerer virkelig godt.

Jeg synes virkelig, at det gør en kæmpe forskel! Og det er netop det, der gør, at du får lyst til at spise salaten som en hovedret i sig selv. Evt. med et stykke brød – eller også bare at spise direkte fra skålen!

salat med quinoa og dressing og citron

Salat med figner til flere dage.

Hvis salaten skal gemmes til flere dage – eller du vil lave den lidt før tid, hvis du fx får gæster.. Så vil jeg anbefale ikke at hælde dressingen over salaten. Da dressingen indeholder avocado, vil den blive en smule brun i farven allerede efter første dag. Så lav dressingen lige inden servering, og hæld den først over, når du skal bruge den.

quinoa salat med figner og radiser

Du kan også toppe salaten med paranødder, valnødder, hakkede mandler, lidt dadler eller tranebær. Eller du kan eksperimentere med de ingredienser, som du nu engang synes. Så længe du vælger grøntsager, som er i sæson – så smager de bare bedst.

Quinoasalat med figner – Opdateret opskrift ↺
Opskriften her er opdateret og jeg har forbedret indholdet. Datoen på indlægget er derfor nyt, så nye læsere også kan få glæde af den.

Jeg håber, at du vil prøve opskriften af! Lad mig endelig vide i en kommentar nedenfor, hvad du synes om den. Ofte deler jeg også mine opskrifter på Pinterest, så følg endelig med der under @micadeli_

Giv quinoasalaten en vurdering her ↓

5/5 (1 Review)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top