fbpx

Pasta med søde kartofler og chili på 25 min.

Cremet, fløjlsblød og super nem opskrift på pasta med søde kartofler. Lavet med fuldkornspasta og en orange puré af søde kartofler og chili, pyntet med basilikum og parmesan.

Super lækker og mættende aftensmad på 25 min.

opskrift paa pasta med sode kartofler

Trods sommeren står højt på himlen, fik jeg i dag lyst til en rigtig simreret. Nemlig pasta med søde kartofler lavet som en lækker cremet sovs – som giver den flotteste orange farve. En pastaret som faktisk kan laves hele året rundt, og som nemt kan varieres med forskellige krydderier og garniture. En skøn og nem opskrift, som er perfekt, hvis du har lyst til en simpel men cremet pastaret (med lidt skjulte grøntsager i). De søde kartofler er nemlig lavet som en puré sauce, som herefter vendes sammen med pastaen til sidst.

Mængde af chili:
Hvor meget chili man skal putte i, varierer meget efter ens egne smagsløg. Jeg tilsatte 2 tsk. chiliflager, men tilsæt gerne mere, hvis du synes – og husk at smage til undervejs. Du kan både bruge stødt chili, chiliflager eller frisk chili.

Vegansk og vegetarisk pastaret:
Pastaretten kan laves både som en vegetarisk ret og som en vegansk pasta. Det afhænger kun af, om du bruger plantemælk eller almindelig mælk – eller om du bruger plantesmør eller almindelig smør. Der er ingen forskel i resultatet og fremgangsmåden er helt den samme. Dog vil man ofte opleve en tykkere og mere cremet sauce, hvis man bruger havremælk i saucen end fx skummetmælk eller minimælk.

Tip: For at lave retten som en mættende proteinrig pasta, så kan man nemt tilføje linser eller bønner både i saucen eller som kan drysses på toppen til sidst. Retten smager også skønt med finthakket frisk spinat eller broccoli, som også kan bruges som garniture på toppen.

Pasta med søde kartofler

Antal: 2 personer
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 10 min.

Opskrift på pasta med søde kartofler. En flot og lækker orange pastasovs med fuldkornspasta og puré af søde kartofler.

Ingredienser:

 • Puré af søde kartofler:
 • 400g. søde kartofler
 • 1 spsk. mælk eller fløde, efter eget valg
 • 1 spsk. smør eller plantesmør
 • Salt og friskkværnet peber
 • Pasta:
 • 400g. fuldkornspasta
 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 2 tsk. paprika, sød
 • 2 tsk. tørret basilikum
 • 2-3 tsk. chili, stødt eller flager
 • 1 spsk. tomatpuré
 • 2 dl. mælk, efter eget valg
 • Parmesan ost
 • Frisk basilikum
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

1

Puré af søde kartofler: Skræl søde kartoflerne og skær dem i små tern. Kog dem i en gryde ca. 15 min. til de er helt møre. Hæld vandet fra og kom de små tern i en blender eller minihakker sammen med mælk og smør. Blend det hele til en cremet puré. Drys godt med salt og peber og smag puréen godt til.

2

Pasta: Kog pastaen i letsaltet vand i 8-10 min. eller som anvist på pakken.

3

Steg finthakkede løg og hvidløg på en pande i lidt olie. Tilsæt paprika og tørret basilikum og lad det simre på høj varme i et minuts tid. Tilsæt chili lidt efter lidt. Tilsæt tomatpuré og vend det sammen med krydderierne.

4

Skru ned for varmen og til sidst hældes mælken i lidt efter lidt, indtil at det bliver en lækker tyk og cremet sauce. Drys saucen med lidt fintrevet parmesan, salt og friskkværnet peber.

5

Smag saucen til og tilsæt evt. med ekstra peber eller chili, så det passer til dine smagsløg. Saucen skal være tyk, men stadig meget flydende og saftig. Er saucen for tyk og lidt puré-agtig, så tilsæt gerne lidt ekstra mælk eller lidt af vandet fra den kogte pasta.

6

Hæld vandet fra den kogte pasta og vend det godt sammen i den cremede sauce. Server retten med frisk krydderurter, revet parmesan, et drys salt og friskkværnet peber.

Opskrift på pasta med cremet sauce af søde kartofler.

Her er nogle af ingredienserne, du skal bruge. Jeg bruger paprika og chili som krydderier, samt løg og hvidløg for ekstra smag. Her kan man også tilføje hele chili, soltørrede tomater, lidt svampe eller andre smagsgivere – alt efter hvad man har på lager i køkkenet.

Pasta: Jeg bruger en grov fuldkornspasta til opskriften. Men du kan bruge alt slags pasta eller spaghetti til opskriften.

ingredienser til søde kartofler pasta

Lav herefter puréen af søde kartofler som blandes sammen af de kogte søde kartofler, lidt smør, mælk, salt og peber.

pure af søde kartofler

Pureén varmes herefter op på panden sammen med de øvrige ingredienser, så det bliver en dejlig og lækker sauce.

Til sidst hældes de kogte pastaskruer i saucen, og så er retten faktisk klar til servering ↓

opskrift på pasta med cremet sovs

Jeg serverede pastaretten med lidt revet parmesan, basilikum, salt og peber på toppen. Så lækkert og simpelt! Jeg har lavet retten flere gange siden, og har jeg kogte linser, så er de også skønne at hælde i retten for ekstra mæthed og proteiner.

cremet pasta pure med søde kartofler
opskrift paa pasta med sode kartofler

Og så har man verdens lækreste pastaret klar på cirka 25 min. En pastaret som jeg laver utrolig tit ud fra hvilke grøntsager, som jeg lige har liggende.

Hvis du vil have flere lignende opskrifter, så kan du også prøve min opskrift på pasta med græskar, som er super lækker til efteråret eller når græskar kommer i sæson. Eller denne sunde udgave af spinat pasta med sund cremet sauce.

Giv opskriften på pasta med søde kartofler stjerner her ↓

4.2/5 (6 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top