fbpx

Vegansk græsk salat med jordbær

greek salad strawberriesSommersalater – Græsk salat med jordbær.
En ny sommerfavorit i mit køkken er græsk salat. Jeg har nydt den flere gange de seneste uger, og måske skal den allerede på menuen igen i aften. Perfekt som forret, som en frokostsalat eller som tilbehør til grillede grøntsager eller grøntsagsfrikadeller.

Jeg lavede salaten som tilbehør til de her frikadeller med ærter og persille – og det kan virkelig anbefales. Jeg lavede denne omgang med vegansk feta fra violife – og jeg må indrømme, at jeg faktisk var nogenlunde positiv over resultatet. Fetaen havde en oste-agtig fornemmelse, fylde og dybde – og konsistensen levede op til mine forventninger om den ellers ‘traditionelle feta’. Dog med en lidt anden smag. Hvis du hellere er til en god og cremet kvalitets ægte feta ost, som er produceret efter de gamle traditioner på fåre – og gedemælk, så kan man selvfølgelig bare tilføje det.

Græsk salat med jordbær

Antal: 2 personer
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 5 min.

Græsk salat med jordbær. Vegansk feta ost, med rødløg, oliven, agurk og tomat. Er vild med de lækre græske retter. Jordbær varierer efter sæson, så de kan nemt udelades.

Ingredienser:

  • 1 rødløg
  • 1 lille håndfuld rucola (kan udelades)
  • 2 blommetomater (eller cherrytomater)
  • 2 spsk. feta (jeg købte en vegansk udgave)
  • en håndfuld jordbær (kan udelades)
  • ½ agurk
  • oliven
  • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Skyl og skær rødløg, blommetomat, jordbær og agurk i skiver.

2

Vask rucola (kan udelades)

3

Skær feta i små mundrette stykker.

4

Fordel ingredienserne på tallerkner eller i en salat skål. Tilføj sorte oliven og drys med salt og peber.

Jeg skal selv en tur til Santorini i sensommeren. Og jeg kan slet ikke vente med alle de lækre græske delikatesser, som skal smages hen over ferien. Så den græske salat er en start – og sikkert en salat, som mange af os har spist på ferie i Grækenland. Det giver heldigvis gode minder om sol, varme og en taverna ved det glitrende græske hav.

græsk salad

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top