Vegansk Lasagne – Den bedste opskrift

nem opskrift på vegansk lasagne

Vegansk lasagne. Min bedste opskrift på italiensk grøntsagslasagne. En nem lasagne, med masser af fyld og smag – lavet med en lækker ‘oste sauce’.

Tricket ved en god grøn vegansk lasagne er, at gøre lasagnefyldet saftigt og lækkert. Og så (..som generelt med lasagne), skal man jo aldrig gå ned på lasagnesauce.

En god lasagne kræver sin tid, og du får altså det bedste resultat, hvis du tillader lasagnefyldet simre en time eller mere. Men nogen gange vil også gerne bare lave en nem lasagne, med de ingredienser man nu lige har i køkkenet. Og så kan man blot lad retten simre så længe, man nu har tid til.

Steg dine grøntsager på panden i 15-20 minutter i mens ovnen varmer, brug et par minutter på at samle lasagnen og sæt i ovnen 20-25 minutter. Sørg for både at smage fyldet og lasagnesovsen til og varm i ovnen på høj varme.

En virkelig nem vegansk ret til både hverdag og weekend. Som alle kan lave – uanset om du spiser vegansk, vegetarisk eller ingen af delene.

» Prøv også: Ovnbagt pastaskaller med tomater og ristede kikærter

Vegansk lasagne med lasagne sauce.

Serves: 4-5 personer
Prep Time: 15 min. Cooking Time: 1 time

Italiensk vegansk lasagne – fyldt med grøntsager, en cremet og lækkert sauce og toppet med frisk basilikum. Den bedste opskrift på grøntsagslasagne lige her:

Ingredients

  • Lasagne 'kødsovs':
  • 2 Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 200g. Svampe
  • 4 Gulerødder
  • 1 Aubergine
  • 3 spsk. Soltørrede tomater
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 2 tsk. Paprika
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl. Grøntsagsbouillon
  • 1 dl. Vand
  • Salt og peber
  • Omkring 10 x lasagneplader
  • Lasagne sauce:
  • 3 spsk. Plantesmør
  • 3 spsk. Mel
  • 4-5 dl Mælk (jeg brugte havremælk)
  • 120g Feta eller anden ost (jeg brugte den vegansk feta)
  • 1 tsk. fintrevet muskatnød
  • Saft fra 1/4 Citron

Instructions

1

Lasagne 'kødsovs': Hæld lidt olie i en sauterpande, og tilsæt finthakkede løg, hvidløg og svampe.

2

Hak gulerødder og aubergine meget fint – og tilsæt i gryden. Tilsæt hakkede soltørrede tomater, spidskommen og paprika og lad simre et par minutter. Tilsæt de hakkede tomater og grøntsagsbouillon, og lad alle ingredienser simre godt og grundigt i 30-40 minutter på lav/middel varme. Rør en gang imellem, men lad det ellers passe sig selv. Tilsæt lidt vand undervejs hvis nødvendigt, og smag til med salt og peber.

3

Lasagne sauce: Tænd ovnen på 200°C varmluft, og begynd på saucen. Smelt smør langsomt i en gryde og pisk hurtigt hvedemel i til en melbolle. Bliv ved med at røre rundt, mens mælken hældes i. Pisk til saucen er jævn. Tilsæt fetaosten og friskrevet muskatnød. Rør rundt til saucen er cremet og lækker. Smag til med citronsaft, salt og peber.

4

Smør er ovnfast fad med lidt olie eller smør, og hæld lidt lasagnefyld deri, herefter lasagneplader og til sidst lasagnesauce. Fortsæt sådan og slut af med lidt lasagnefyld og sauce på toppen. (du kan også tilsætte revet ost på toppen, men lasagnesaucen i sig selv, bliver også lidt ostet).

5

Sæt lasagnen i ovnen og bag i cirka 20-25 minutter på 200°C varmluft. Køl af før servering og pynt med frisk basilikum.

De bedste ingredienser til vegansk lasagne – Tips og tricks:

Man kan som regel lave vegetar og vegansk lasagne på utallige måder og med utallige forskellige ingredienser. Det er meget forskelligt om man fx bruger tofu, seitan, aubergine eller linser.

Til ‘kødsovsen’ har jeg kun brugt grøntsager: Aubergine, løg, hvidløg, tomater, champignon, gulerødder og soltørrede tomater. De finthakkede champignon udgør en virkelig lækker umami smag. Og sammen med de finthakkede soltørrede tomater, så giver det altså lidt en fyldig ‘kød konsistens’ i retten.

kødsovs med grøntsager og basilikum

Og så er der nogen, der ønsker lasagnen sund på en bestemt måde, glutenfri eller uden nogen former for sauce. Som jeg allerede har nævnt, så mener jeg dog ikke, at der på nogen måde skal spares på den lækre og cremede lasagnesauce.

hjemmelavet lasagne sauce vegansk opskrift

Jeg benytter mig altid af den hjemmelavede af slagsen. Uden e-numre og uden animalske produkter. Den både smager bedre, der er ikke et utal af ukendte tilsætninger i. Og så er det jo rart, når det meste af lasagnen, stort set er lavet helt fra bunden.

oste sauce plantebaseret

Forleden lavede jeg faktisk lasagnefyldet ud af denne tomatsalsa opskrift, som jeg havde stående. Og det blev altså også virkelig godt! Jeg vil altid anbefale dig, at du bruger de ingredienser, som du allerede har i køkkenet, og som er klar til brug.

Her er det færdige lasagne resultat efter 20-25 minutter i ovnen ↓

færdig ovnbagt vegansk ret med grøntsager

Mmmh tror snart, at jeg skal lave den her opskrift igen… Jeg håber, at du også synes om opskriften! Du er velkommen til at skrive til mig på Instagram @micadeli_ eller endelig i en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål!

Hvad synes du om opskriften? Giv lasagnen stjerner her ↓

4.2/5 (13 Reviews)

3 thoughts on “Vegansk Lasagne – Den bedste opskrift”

  1. Pingback: Vegetar Moussaka - Græsk kødfri opskrift med aubergine

  2. Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter

  3. Pingback: Linselasagne – Vegansk opskrift på cremet lasagne med linser

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *