fbpx

Bagt pasta med svampe

Vegansk opskrift på bagt pasta med svampe og løg. En skøn efterårs og vinter ret, som er perfekt som luksusmad både hverdag og weekend.

Pastaretten er klar på ca. 30-35 min.

bagt pasta opskrift på vegansk pastaret

Det er altid skønt, når man kan finde nye måder at tilberede og servere pasta på. Jeg elsker de traditionelle pastaretter som bolognese, alfredo pasta, vegansk lasagne, linselasagne, one pot pasta osv. Men det er også dejligt med lidt variation, som man især kan lave med ovnbagte pastaretter!

Vegansk revet smelteost:
Opskriften kan nemt laves både vegetarisk og vegansk. Jeg brugte vegansk ost, som gerne lægges i blød i 10 min. inden man bruger det. Så smelter det nemlig super godt! Men hvis du vil lave retten som en vegetar pastaret, så kan du sagtens bruge almindelig revet ost, mozzarella eller andet smelteost.

Den ovnbagt pasta kan nemt serveres med en grøn salat, brød eller andet tilbehør. Men den er også skøn at spise, helt som den er!

Bagt pasta med svampe.

Antal: 2-3 personer
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 25 min.

Luksus bagt pasta med svampe og løg. En vegansk opskrift til nem aftensmad på kun 30 min.

Ingredienser:

  • 2 spsk. plantesmør
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. soja sauce
  • 200g. brune svampe
  • 1 tsk. timian
  • 600 ml. grøntsagsbouillon
  • 1 dl. vegansk fløde
  • 300g. pasta (efter eget valg)
  • 200g. ost (jeg brugte vegansk ost)
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen på 175ºC varmluft.

2

I en stor gryde smeltes smør. Tilsæt fintpresset hvidløg og grofthakkede løg. Tilsæt soja sauce, timian og grofthakkede svampe og lad det simre et par minutter, indtil løgene er bløde.

3

Hæld grøntsagsbouillon i gryden sammen med 1 dl. vegansk fløde. Tilsæt 300g. pasta og rør det hele godt sammen i gryden, så pastaen netop dækkes til med vand. Lad simre på middel varme i 8-10 min.

4

Hvis du bruger vegansk ost, så læg osten i blød i varmt vand i en skål, mens pastaen simrer.

5

Tilsæt halvdelen af osten ned i pastaen og vend det godt sammen. Hæld pastaen i et ovnfast fad. Drys med det resterende ost på toppen og friskkværnet peber. Bag fadet i ovnen i 12-15 min til osten er smeltet.

Her er løg, hvidløg, svampe, timian, bouillon og pasta vendt sammen i gryde. Lad den simre i 8-10 min. indtil pastaen er kogt. ↓

pastaskruer, svampe og løg

Hæld pastaen i et ovnfast fad og drys med ost ↓

ovnbagt pasta med vegansk smelte ost

Simpel bagt pasta med svampe og løg.

Tilberedningen er rimelig simpel. Først skal grøntsagerne steges, så skal pastaen i og koge sammen med. Og derefter skal pastafyldet over i et ovnfast fad, som skal bage i ovnen i 15 min.

bagt pasta opskrift på vegansk pastaret

Brug af grøntsager i sæson.
Jeg lavede retten med brune svampe i sæson, løg og hvidløg. Men der er næsten ingen grænser for, hvad du ellers kan tilsætte. Både tomater, squash stykker, tern af aubergine, blomkål eller broccoli kan bruges.

Især de brune svampe og løg, giver retten en fornemmelse af hyggelig simremad i de kolde måneder. Og retter er nok også mest oplagt til efterår og vinter. Men du kan altså sagtens skifte grøntsagerne ud, og lave opskriften hele året rundt!

ovnbagt pasta med svampe til vegansk aftensmad

Ovnbagt pasta – ægte comfort food.

Jeg er vild med comfort food. Og vegansk comfort food er næsten den bedste slags. For mig er det simremad, som giver en nostalgisk eller sentimental stemning. Og det gør sådan en omgang luksus ovnbagt pasta som denne! Serveret med et par gode glas rødvin og frisk timian.

Almindelig pasta eller fuldkornspasta?
Vi kommer nok heller ikke udenom det høje kalorieindhold eller høje kulhydratniveau fra især pastaen. Og her kan du altså både vælge klassiske hvide pastaskruer (pasta penne eller andre typer) eller fuldkorns pasta, som jeg brugte her!

vegansk pastaret med pasta og svampe

Jeg håber, at du kan bruge opskriften på bagt pasta! Hvis du laver retten, så er du mere end velkommen til at tagge mig under @micadeli_ her på Pinterest eller Instagram.

Giv opskriften på bagt pasta stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top