fbpx

Vegansk minestrone på 25 min.

Denne opskrift på vegansk minestrone er blevet en af mine bedste suppeopskrifter! Fyldt med en dyb smag, grøntsager og bønner.

En super nem suppe – klar på allerede 25 min.

vegansk minestrone suppe med grøntsager

Hvis du er ny i det veganske køkken, og leder efter en begyndervenlig suppeopskrift, som du næsten kan lave i søvne.. Ja, så vil jeg klart anbefale den her veganske minestronesuppe. Det er nok en af de nemmeste supper, jeg har lavet. Og så smager den himmelsk.

Tøm ud i grøntsagsskuffen.
Du kan fylde suppen med mange forskellige slags grøntsager (og bruge andre end dem jeg har brugt). Fyld dem gerne med ande gode grøntsager i sæson og rodfrugter. Det er en super god opskrift til at få tømt ud i grøntsagsskuffen! På den måde får du brugt eventuelle rester og undgår madspild.

Vegansk minestrone.

Antal: 4 personer
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 20 min.

Super nem og den bedste opskrift på vegansk minestrone. En suppe med grøntsager og bønner til vegansk eller vegetar aftensmad.

Ingredienser:

 • 2 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 4 gulerødder (ca. 150g.)
 • 1 squash
 • 1 tsk. timian
 • 1 tsk. rosmarin
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 spsk. tomatpuré
 • 700 ml. grøntsagsbouillon
 • 200 g. hvide bønner, butterbeans (eller andre bønner)
 • En håndfuld spinat
 • 200 g. pasta eller suppenudler
 • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

1

Hæld løg og hvidløg i en gryde og steg i lidt olie indtil bløde. Tilsæt herefter tern af gulerødder og squash. Rør et par minutter og kom timian og rosmarin med op i gryden. Hæld også tomatpuré, hakkede tomater og halvdelen af grøntsagsbouillon i gryden.

2

Kom pasta eller suppenudler i sammen med hvide bønner, læg låg på gryden og lad det simre færdigt i 10-15 minutter. Tilsæt resten af grøntsagsbouillonen lidt efter lidt.

3

Smag til med salt og peber og server suppen med ristet brød og krydderurter.

Minestronesuppe – alt i én gryde.

Suppen er super simpel. Hak alle grøntsagerne groft og kom op i en gryde. Lad dem stege sammen med hakkede tomater, tomatpuré og krydderier. Kom pastaen med op i gryden sammen med grøntsagsbouillon, hvide bønner og spinat. Lad simre i 10 min. og så er suppen klar

minestrone one pot alt i en gryde

Vegansk minestronesuppe med bønner.

Uanset om du laver suppen vegansk, vegetarisk eller med kød, så er en klassisk minestronesuppe en ret sund suppe. Traditionelt set er den nemlig lavet med en masse gode grøntsager. Og her er der altså næsten ingen grænser for, hvad du kan vælge at putte i.

minestrone med bønner og grøntsager uden kød

Hvis du gerne vil sikre dig proteiner i suppen, hvis du laver en vegetar minestrone eller en vegansk udgave (som her), så brug endelig bønner! Jeg valgte de cremede og bløde færdigkogte butter beans fra dåse. Det gør aftensmaden nem og overskuelig, og så giver bønner og bælgfrugter en masse gode proteiner. Du kan også tilsætte de grønne aflange bønner (typisk fra frost), kikærter, sorte bønner, kidney bønner eller linser. De er alle med til at skrue lidt op for proteinerne og smager skønt sammen med de resterende grøntsager.

italiensk suppe med brød til at dyppe i suppen

Jeg serverede den italienske minestrone med ristet brød. Skær lidt brød i skiver og pensel med lidt olie, salt og peber. Jeg dryssede også lidt vegansk ost på toppen. Bag dem i 5-10 min på 200ºC varmluft, til de er let gyldne og sprøde.. Det er en super skøn servering sammen med suppen!

minestrone til vegetar og vegansk aftensmad

Andre gode veganske supper uden kød.

Jeg er vild med supper for tiden! Og jeg tænkte derfor, at jeg ville lave en maaasse supper til jer! Der er nemlig et utal af muligheder, hvis du vil lave kødfrie supper, fordi at stort set alle grøntsager, bønner og bælgfrugter, pasta, ris mm., kan puttes i suppe. Ja, selv ris kan komme i suppe! Se fx min opskrift på svampesuppe med ris. Det var altså et hit, da jeg valgte at putte ris i også!

» Se alle mine veganske supper og opskrifter her

veganske supper nemme opskrifter til suppe med grøntsager

Jeg håber, at du kunne blive inspireret til at afprøve den italienske minestronesuppe – i en vegansk udgave. Den er super begyndervenlig og nem at starte ud med, hvis du vil have en nem kødfri suppeopskrift. Hvis du vil have mere mad inspiration i det veganske køkken, så vil jeg blive super glad, hvis du vil følge mig under @micadeli_ Instagram her!

Giv opskriften på minestronesuppen stjerner ↓

3.5/5 (30 Reviews)

2 thoughts on “Vegansk minestrone på 25 min.”

 1. Pingback: Veganske supper – Alle mine bedste suppe opskrifter på 30 min.

 2. Pingback: Veganske gryderetter – Mine BEDSTE opskrifter under 30 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top