fbpx

Linselasagne

Vegansk opskrift på cremet linselasagne fyldt med linser, grøntsager og en lækker, nem hjemmelavet vegansk ostesauce.

Min absolut bedste opskrift på mættende lasagne med linser!

linselasagne vegansk opskrift micadeli

Min linselasagne er en vegansk lasagneopskrift uden kød og ost, proppet med brune linser – og fyldt med gode proteiner. Et virkelig godt kødfri alternativ til traditionel italiensk lasagne. Den her opskrift er blevet en af mine absolut yndlingsopskrifter. Jeg elsker i forvejen lasagne ret højt.. Men den her opskrift med linser er så cremet og lækker, og sammen med ostesaucen smager den himmelsk … Den er også god at servere til “kød glade” gæster, da grøntsagerne og linserne minder om kødsovs, når det steges og blandes med hakkede tomater.

Hvilke linser skal man bruge? Valget står dig frit for, for du kan bruge alle slags.. Men jeg bruger (næsten) altid de her grønne linser, som jeg køber på nettet. Der får man nemlig ofte meget mere linser for pengene. De sorte beluga linser er også fantastisk at bruge – og røde linser er mindst lige så skønne. Det er alt efter smag og behag, og hvad du lige har indenfor rækkevidde.

Hjemmelavet ostesauce: Jeg har lavet en hjemmelavet ostesauce til opskriften. Det er faktisk bare et alternativ til bechamel sauce eller klassisk mornay sauce. Et lille tip – putter de lidt af de her gærflager i saucen bliver den endnu mere “ostet” og umami i smagen. Hvis du gerne vil blive klogere på gærflager, så har jeg lavet en guide her: Hvad er gærflager? – og sådan bruges de i vegansk mad.

» Prøv også: Veganske linsefrikadeller med røde linser

Linselasagne med ostesauce.

Antal: 6 personer
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 1 time

Den BEDSTE opskrift på vegansk linselasagne fyldt med brune linser, grøntsager og ostesauce. Find flere kødfri opskrifter på vegansk mad her.

Ingredienser:

  • Lasagne fyld:
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 aubergine
  • 2-3 gulerødder (ca. 200g.)
  • 250g. linser, færdigkogte (cirka 1 dåse)
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 dl. grøntsagsbouillon
  • 2 dåser hakkede tomater
  • Ca. 10 lasagneplader
  • Lasagne sauce:
  • 3 spsk. plantesmør
  • 3 spsk. mel
  • 4 dl mælk (jeg brugte havremælk)
  • 1 håndfuld revet ost eller vegansk ost
  • 1 tsk. fintrevet muskatnød
  • Saft fra 1/4 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Lasagne fyld: Hæld lidt olie på en stor pande, og tilsæt finthakkede løg og hvidløg.

2

Hak gulerødder og aubergine meget fint – og tilsæt i gryden. Hæld også de færdigkogte linser i samt spidskommen og paprika. Lad krydderierne simre et par minutter. Tilsæt de hakkede tomater og grøntsagsbouillon, og lad alle ingredienser simre godt og grundigt i 30-40 minutter på lav/middel varme. Rør en gang imellem, men lad det ellers passe sig selv. Hæld lidt vand i undervejs hvis nødvendigt, og smag til med salt og peber.

3

Tænd ovnen på 200°C varmluft

4

Lasagne sauce: Smelt smør langsomt i en gryde og pisk hurtigt hvedemel i til en melbolle. Bliv ved med at røre rundt, mens mælken hældes i. Pisk til saucen er jævn under lav/middel varme. Tilsæt ost og friskrevet muskatnød. Rør rundt til saucen er cremet og lækker. Smag til med citronsaft, salt og peber.

5

Smør et ovnfast fad med lidt olie eller smør. Hæld lidt lasagnefyld i bunden, herefter lasagneplader og til sidst lasagnesauce. Fortsæt sådan og slut af med lidt lasagnefyld og sauce på toppen (du kan også tilsætte revet ost på toppen, men lasagnesaucen i sig selv, bliver også lidt ostet).

6

Sæt lasagnen i ovnen og bag i cirka 35-40 minutter på 200°C varmluft. Køl af før servering og server med frisk basilikum og lidt salat.

Start med at lave lasagne fyldet uden de hakkede tomater. På den måde får krydderierne virkelig lov til at sætte sig og blive sprødt, inden tomaterne hældes i ↓

vegetar kødsovs med linser

Linselasagne med hjemmelavet lasagne sauce ↓ 

Denne hjemmelavede sauce laver jeg hver gang, at jeg laver lasagne. Og det er faktisk den samme opskrift som til grøntsagslasagne (som en del af jer også allerede har prøvet). Til den bruger jeg kun mel, mælk, salt, peber, muskatnød og lidt citronsaft.

Jeg synes den hjemmelavede smager mindst lige så godt (hvis ikke bedre).. Men du kan nemt skippe den hjemmelavede udgave og købe en færdiglavet lasagnesovs eller mornaysauce for nemhedens skyld!

Hjemmelavet ostesauce uden ost

Lav linselasagnen i lag, som du normalt ville lave en lasagne. Jeg ligger altid et tyndt lag af “linse sovsen” nederst. Herefter lasagneplader – og til sidst den hjemmelavede ostesauce. Forsat sådan 2-3 gange og husk at det øverste lag helst skal være dækket af “linse sovsen” efterfuldt af ostesauce på toppen.

Du kan også sagtens drysse med revet ost på toppen i stedet – men ostesaucen er virkelig lækker i sig selv ↓

Lasagne klar til ovnen

Bag lasagnen 35-40 minutter i ovnen. Indtil den er gylden, saftig og osten er smeltet ligesom her ↓

færdig lasagne med linser

Mmmh. Der går ikke længe før at denne linselasagne skal laves igen. Server den lune cremede lasagne sammen med en let salat, et stykke brød eller bare helt som den her. Jeg toppede til sidst med basilikumsblade og godt med salt og peber.

linselasagne vegansk opskrift micadeli

Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Det gode er også, at sådan en portion giver mad til flere dage – og så kan resterne i øvrigt sagtens fryses ned. Og husk også, at du kan sagtens udskifte grøntsagerne med fx squash, soltørrede tomater, champignon, søde kartofler eller andet. Og hvis du laver denne som en vegetarlasagne, så kan en færdigkøbt mornay sauce også sagtens bruges.

Giv opskriften stjerner her ↓

4.4/5 (9 Reviews)

24 thoughts on “Linselasagne”

  1. Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter

  2. Michael Schriver

    Kære Micadelle
    Du skriver i opskriften “tilsæt svampe”, men du skriver ikke svampe i ingrediens-listen.

    Mvh

    Michael

    1. micadeli_dk

      Kære Michael,
      Ja det kan jeg godt se, det var da en fejl… Der er selvfølgelig ikke svampe i denne opskrift.
      Tak fordi, at du skrev det, og det er rettet nu! 😉
      Kh Michala

  3. Pingback: Mac and Cheese – Macaroni opskrift med blomkål og spinat på 30 min.

  4. Disa Dybro Jensen

    Kære Micadeli
    Det ser super lækkert ud🤩-hvilken type linser bruger du, for det synes jeg ikke lige jeg kan se nogen steder? Pft🤗

    1. micadeli_dk

      Hejsa! Jeg brugte 250g. helt almindelige brune linser (fra 1 dåse).
      Men du kan sagtens bruge røde linser eller grønne linser også. Det vil begge smage super skønt!
      Jeg håber, at opskriften smager!
      Kh Michala

  5. Pingback: Hvad er vegansk mad? – Nem vegansk mad og opskrifter

  6. Pingback: Vegansk farsbrød – Opskrift på farsbrød i ovn med grøntsager og linser

  7. Pingback: Spidskålssalat med mormordressing – Sund salat opskrift med bulgur

  8. Hej.
    Glæder mig til at prøve din opskrift, men har er spørgsmål.
    Det ene sted skriver du at lasagnen skal bages i 20-25 min et andet sted skriver du 30-40 min. 🌱
    //A. Cornelius

    1. micadeli_dk

      Hej Amanda,
      Ja, det var da en tastefejl, kan jeg se. Tak fordi du skrev!
      Lasagnen skal have ca. 35-40 minutter, så det har jeg rettet nu 😉
      Bedste hilsner

  9. Pingback: Vegansk Moussaka - Græsk kødfri opskrift med aubergine

  10. Pia Bine Jensen

    En virkelig god og lækker lasagne.
    Tak for den opskrift. Jeg glæder mig til, at prøve flere af dine opskrifter.
    Kh Pia

    1. micadeli_dk

      Her brugte jeg faktisk en vegansk udgave fra Spir (Netto), den smelter super godt, synes jeg.
      Et tip er også at lægge osten lidt i blød i vand inden, så smelter den nogle gange endnu bedre.
      Bedste hilsner

    1. micadeli_dk

      Det det du sagtens! Og jeg ville nok beholde ingredienserne og fremgangsmåden, da lasagnen er rimelig fast i forvejen. 😉
      Bedste hilsner

  11. Pingback: Bagt pasta – Vegansk pastaret med svampe, aftensmad på 30 min.

  12. Har lavet denne flere gange, og den smager forrygende.
    Tænker nu på om man kan bruge sorte bønner i stedet for linser.
    Kan man det ?

    1. Hej Jeanette
      Hvor dejligt at høre! 🥰 den er også en af mine favoritter!
      Ja, du kan sagtens udskifte bønnerne med andre bønner. Bruger du sorte bønner fra dåse, så er fremgangsmåden helt den samme, og bruger du rå bønner, så skal de naturligvis koges forinden 😉
      Bedste hilsner!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top