Veganske bananpandekager

Nem opskrift på veganske bananpandekager. Luftige pandekager fyldt med søde bananer – serveret med ahorn sirup.

Den her opskrift er lavet med få ingredienser og uden æg. Jeg har også tilføjet lidt kanel for ekstra smag, men du kan også bruge kardemomme.

nem opskrift på veganske bananpandekager uden æg

De er tykke og luftige ligesom amerikanske pandekager. Og hver bananpandekage smager naturligt sødt af banan. Hvis du vil have dem glutenfri, så kan mel også erstattes af mandelmel eller boghvedemel. Ellers prøv med havregryn, som giver pandekagerne lidt mere struktur og kant – men som også smager super skønt!

Jeg serverede mine pandekager med skiver af banan og ahorn sirup. Ellers prøv med friske bær, flormelis, skyr, sirup, syltetøj, varm chokolade, nutella eller peanut butter. De er også gode til madpakken eller som eftermiddagssnack. Og de kan nemt laves i en mindre portion, og spises sammen med en stor morgenmad eller til en god brunch.

»  Prøv også: Nem og lækker opskrift på søde og saftige veganske bananmuffins med chokolade

Veganske bananpandekager.

Serves: 8-10 pandekager

Nem opskrift på veganske bananpandekager. Luftige pandekager fyldt med søde bananer og ahorn sirup til vegansk brunch eller til eftermiddags snack.

Ingredients

 • 2 dl. Mel
 • 1,5 tsk. Bagepulver
 • 2 tsk. Vaniljepulver
 • 1 tsk. Salt
 • 1 tsk. Kanel (kan udelades)
 • 1,5 dl. Mælk (havre, mandel eller sojamælk)
 • 3 x Bananer, modne

Instructions

1

I en skål blandes mel, bagepulver, vaniljepulver, salt og kanel (kanel kan udelades).

2

Tilsæt mælk og pisk godt. Mos bananerne med en gaffel og vend dem rundt i dejen. Lad gerne dejen stå og trække i 10-15 minutter, så den får lov at samle sig og blive lidt tykkere.

3

Put lidt fedtstof på en pande ved middel varme. Når fedtstoffet er smeltet hældes dejen på og formes til små pandekager. Steg et minuts tid på hver side.

4

Læg pandekagerne på en tallerken. Dæk dem evt til, så de holder varmen.

5

Server pandekagerne med det samme med bananskiver og sirup.

Veganske bananpandekager uden æg

Jeg har tit fået spørgsmål om hvorvidt man kan lave pandekager uden æg. Og det kan man heldigvis sagtens! Især i bananpandekager og i bananmuffins, hvor man bruger banan som et bindemiddel. Så man behøver slet ikke, at bruge æg for at hver pandekage skal hænge sammen.

Hvis du laver pandekager uden æg, fx klassiske tynde pandekager, amerikanske pandekager eller fx pandekager med blåbær, så kan det være en idé at bruge et bindemiddel. Her kan jeg anbefale et såkaldt chiafrø, som bruges rigtig meget i det veganske køkken.

Opskriften svarer til cirka 1 æg, og du kan bruge det som erstatning i de fleste søde veganske opskrifter. Det er en nem måde, fortsat at lave retter, som traditionelt set vil kræve et æg i opskriften. → Se hvordan du laver et chiafrø her.

nem opskrift på veganske bananpandekager uden æg

Veganske pandekager og nedfrysning:

Ofte laver jeg en større portion af mine pandekager og fryser dem ned. Ligesom traditionelle pandekager, så kan veganske pandekager også sagtens fryses ned! De smager nemlig skønt, selvom at de har været en tur på frost, så længe at du fryser dem ned lige efter bagning og nedkølning. Så er de nemme at tage op i weekenden om morgenen. Og så lige give dem en hurtig tur på brødristeren, på panden eller i mikroovnen. Det er med til at gøre morgenmaden lidt lettere – også hvis man har travlt.

Følg også med her på Instagram under @micadeli_

Hvad synes du om opskriften på bananpandekager? Giv stjerner her ↓

5/5 (4 Reviews)

6 thoughts on “Veganske bananpandekager”

 1. Kamilla Pedersen

  Den bedste opskrift på bananpandekager, jeg har smagt! Jeg brugte blendede havregryn, som mel, og jeg blendede også bananerne. Det gør pandekagerne vildt lækre og smooth. Jeg var lidt skeptisk overfor kanelen, da jeg synes det kan dominere nogle gange men det er virkelig prikken over i de her pandekager. MUMS!

  1. micadeli_dk

   Hvor er det skønt at høre Kamilla!
   Tak for den fine feedback, dejligt du kunne lide dem! Og ja jeg synes også at kanel er fantastisk at putte i.
   Skøn weekend til dig,
   Bedste hilsner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.