fbpx

Veganske bananpandekager

Nem opskrift på veganske bananpandekager uden æg. Luftige pandekager fyldt med søde bananer – serveret med ahorn sirup.

Den her opskrift er lavet med få ingredienser og uden æg. Jeg har også tilføjet lidt kanel for ekstra smag, men du kan også bruge kardemomme.

nem opskrift på veganske bananpandekager uden æg

De her veganske bananpandekager er tykke og luftige ligesom amerikanske pandekager. Og hver bananpandekage smager naturligt sødt af banan. Hvis du vil have dem glutenfri, så kan mel også erstattes af mandelmel eller boghvedemel. Ellers prøv med havregryn, som giver pandekagerne lidt mere struktur og kant – men som også smager super skønt.

Det er også nogle bananpandekager uden æg og mælk. Her har jeg brugt havremælk i stedet for, men du kan også bruge mandelmælk, som giver en anelse sødere smag.

Jeg serverede mine pandekager med skiver af banan og ahorn sirup. Ellers prøv med friske bær, flormelis, skyr, sirup, syltetøj, varm chokolade, nutella eller peanut butter. De er også gode til madpakken eller som eftermiddagssnack. Og de kan nemt laves i en mindre portion, og spises sammen med en stor morgenmad eller til en god brunch.

»  Prøv også: Nem og lækker opskrift på søde og saftige veganske bananmuffins med chokolade

Veganske bananpandekager.

Antal: 8-10 styk.
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 10 min.

Nem opskrift på veganske bananpandekager. Luftige banan pandekager med bananer og ahorn sirup til vegansk brunch eller eftermiddag.

Ingredienser:

  • 2 dl. mel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. kanel (kan udelades)
  • 1,5 dl. havremælk eller mandelmælk
  • 3 bananer, modne
  • 1 tsk. salt
  • Plantesmør til stegning

Sådan gør du:

1

I en skål blandes mel, bagepulver, vaniljepulver, salt og kanel.

2

Tilsæt mælk og pisk godt. Mos bananerne med en gaffel og vend dem rundt i dejen. Lad gerne dejen stå og trække i 10-15 minutter, så den får lov at samle sig og blive lidt tykkere.

3

Put lidt plantesmør på en pande ved middel varme. Når smørret er smeltet hældes dejen på og formes til små pandekager. Steg et minuts tid på hver side.

4

Læg pandekagerne på en tallerken. Dæk dem evt til, så de holder varmen. Server pandekagerne med det samme med bananskiver og sirup.

Veganske bananpandekager uden æg

Jeg har tit fået spørgsmål om hvorvidt man kan lave pandekager uden æg. Og det kan man heldigvis sagtens! Især i bananpandekager og i bananmuffins, hvor man bruger banan som et bindemiddel. Så man behøver slet ikke, at bruge æg for at hver pandekage skal hænge sammen.

Hvis du laver pandekager uden æg, fx klassiske tynde pandekager, amerikanske pandekager eller fx pandekager med blåbær, så kan det være en idé at bruge et bindemiddel. Her kan jeg anbefale et såkaldt chiafrø, som bruges rigtig meget i det veganske køkken.

Opskriften svarer til cirka 1 æg, og du kan bruge det som erstatning i de fleste søde veganske opskrifter. Det er en nem måde, fortsat at lave retter, som traditionelt set vil kræve et æg i opskriften. → Se hvordan du laver et chiafrø her.

nem opskrift på veganske bananpandekager uden æg

Veganske pandekager og nedfrysning:

Ofte laver jeg en større portion af mine pandekager og fryser dem ned. Ligesom traditionelle pandekager, så kan veganske pandekager også sagtens fryses ned! De smager nemlig skønt, selvom at de har været en tur på frost, så længe at du fryser dem ned lige efter bagning og nedkølning. Så er de nemme at tage op i weekenden om morgenen. Og så lige give dem en hurtig tur på brødristeren, på panden eller i mikroovnen. Det er med til at gøre morgenmaden lidt lettere – også hvis man har travlt.

Jeg håber, at du kunne bruge de her veganske pandekager banan. Følg også med her på Instagram under @micadeli_


Tynde veganske pandekager

veganske pandekager min bedste opskrift

Prøv også de her lækre og nemme veganske pandekager. En klassisk opskrift på tynde pandekager, som er nemme at rulle sammen.

Kan spises både med flormelis og syltetøj – eller de kan rulles som en wraps og spises med salat og fyld.

 → Veganske pandekager


Hvad synes du om opskriften på bananpandekager? Giv stjerner her ↓

5/5 (5 Reviews)

17 thoughts on “Veganske bananpandekager”

  1. Kamilla Pedersen

    Den bedste opskrift på bananpandekager, jeg har smagt! Jeg brugte blendede havregryn, som mel, og jeg blendede også bananerne. Det gør pandekagerne vildt lækre og smooth. Jeg var lidt skeptisk overfor kanelen, da jeg synes det kan dominere nogle gange men det er virkelig prikken over i de her pandekager. MUMS!

    1. micadeli_dk

      Hvor er det skønt at høre Kamilla!
      Tak for den fine feedback, dejligt du kunne lide dem! Og ja jeg synes også at kanel er fantastisk at putte i.
      Skøn weekend til dig,
      Bedste hilsner

  2. Gitte Christensen

    Jeg brugte vanille proteinpulver i stedet for vanillesukker. Det fungerede også godt 🙂

    1. micadeli_dk

      Det lyder lækkert!
      Skal klart også prøve at lave protein pandekager en dag med proteinpulver! 😉

  3. Pingback: Veganske Pandekager - Nemme brunchpandekager uden æg

  4. Jeg har brugt alm mælk, og jeg ved ikke om det er det der går at de slet slet ikke kan hænge sammen på panden 🙁

    1. micadeli_dk

      Hej Julie,
      Øv sikke noget! Moste du bananerne? Hvis ikke helt de er most (men med klumper), så kan det gøre, at pandekagerne ikke hænger så godt sammen.
      Hmm, brugte du ellers nogle andre ingredienser?
      Bedste hilsner 🤎

  5. Øhhmmm undskyld mig.. men hedder det ikke havremælk, har ledt hele byen rundt efter havemælk, indtil en netto medarbejder spurgte om jeg ikke mente havremælk… Smagte eller godt 🙂

    1. micadeli_dk

      Hej Anders,
      “Øhhmmmmm” jo, kender du ikke havemælk? Det bruger jeg tit!
      Jeg skulle bare se, om du var vågen 😉

      Godt at høre, at det smagte!
      Bedste hilsner

  6. Jeg stod jo her med tre bananer som var ved at blive brune, og jeg er bare ikke så vild med brune bananer. Gemalen vil ikke have dem, så det her var en rigtig fin måde at få det brugt op på. Vi får altid bananer i vores frugtkasse, så jeg har haft lidt problemer med at nå at spise dem, især når jeg jo også gerne vil have lidt af det andet frugt.
    Jeg var lidt bekymret for om det ville blive lidt vammelsødt, men det var det overhovedet ikke. Jeg tror faktisk det var kanelen som forhindrede det, så det ville jeg bestemt ikke anbefale at udelade.
    Nu har jeg spist halvdelen, så kan den anden halvdel ryge i fryseren. 🙂

    1. Hej Merete
      Ih hvor skønt at høre! Brune bananer er jo perfekte at gemme til alt lige fra bananpandekager, bananbrød eller bananmuffins!
      Og ellers, kan jeg også anbefale at hakke dem i mindre stykker og fryse dem ned. Det gør jeg ofte med mine, de er nemlig perfekte at bruge i smoothies 😋
      De bedste hilsener, Michala

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top