fbpx

Veganske pandekager

Min BEDSTE opskrift på super lækre klassiske og tynde veganske pandekager uden æg. Nem pandekagedej til både morgenmad og brunch.

Nem pandekageopskrift klar på under 25 min.

Dette post indeholder sponsorerede links

veganske pandekager min bedste opskrift

Jeg elsker virkelig de helt traditionelle tynde pandekager. En klassiske vegansk pandekage som kan serveres både til en lækker brunch, luksus morgenmad eller som en eftermiddagssnack med varm kakao eller kaffe.

Opskriften er veganske pandekager uden æg. En oplagt opskrift at lave til både veganere, dem der måske ikke kan tåle æg – eller til dem, der bare ikke lige har æg i køleskabet. For mange tror, at æg er nødvendige i en pandekagedej. Men det er de slet ikke. Du kan nemlig sagtens få lækre, tynde og sammenhængende pandekager – som stadig er sprøde i kanten.

Sunde pandekager uden sukker?
Jeg brugte 2 spsk. sukker til opskriften her (som også kan udskiftes med ahorn sirup). Men pandekagerne kan også sagtens laves helt uden sukker eller erstattes med andre sødemidler eller ahorn sirup. Jeg har længe tænkt, at jeg vil lave en opskrift på super sunde veganske pandekager (og glutenfri pandekager) helt uden sukker. Så det må jeg snart få gjort! Skriv endelig hvis i har nogle gode idéer, tips og tricks.

Veganske pandekager

Antal: 18-20 stk.
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 15 min.

Super lækker opskrift på veganske pandekager uden æg. Min bedste opskrift på klassiske, tynde pandekager til brunch eller andet.

Ingredienser:

 • 6 dl. mel
 • 6 dl. plantemælk (havre eller mandelmælk)
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 spsk. sukker eller ahorn sirup
 • Plantesmør til stegning

Sådan gør du:

1

I en skål blandes mel, mælk, bagepulver, vanilje salt og sukker (ahorn sirup).

2

Varm en pande op og tilsæt 1 spsk. plantesmør til stegning. Når smørret er smeltet, hældes dejen ned i panden. Sørg for at dejen er godt fordelt på panden i et tyndt lag. Steg dem på lav/middel varme og vend pandekagen efter et par minutter, til de er flotte og lysebrune.

3

Server sammen med sirup, flormelis og syltetøj.

Veganske pandekager – nem opskrift:

Jeg har faktisk ikke før prøvet at lave en opskrift på klassiske tynde pandekager før. Først tror jeg at æg spillede hovedrollen, og derfor ville pandekagerne aldrig hænge sammen, hvis jeg lavede dem tynde. Men her kan jeg så sige, at æg absolut ikke har nogen rolle i dejen. For allerede efter første forsøg blev resultatet lige så sprødt, tyndt og lækkert – som vi kender det fra klassiske Rasmus Klump pandekager.

Hvis du have inspiration til andre veganske pandekageopskrifter, så har jeg også de her skønne og nemme bananpandekager. Men er også vildt med de klassiske tykke amerikanske pandekager eller de her lækre og flotte æblepandekager. De er alle sammen lavet i mindre størrelser, da jeg serverer næsten altid serverer mine pandekager som brunchpandekager.

klassisk tynd pandekageopskrift rasmus klump

Klassiske tynde pandekager uden æg.

Fordelen ved at lave pandekager uden æg er, at opskriften bliver mere simpel. Men også at du kan lave dejen med ingredienser, som man stort set altid har i skabene. Du skal nemlig kun bruge mel, mælk, sirup, vanilje, salt, smør og lidt bagepulver. Og det er jo oplagt til alle, der fx ikke kan tåle æg, til alle veganere eller til dem, der bare ikke lige har æg til overs i køleskabet.

Perfekt til en nem eftermiddagssnack, til fødselsdage eller som en lækker dessert!

Andre idéer til søde sager og fødselsdag:
Hvis du vil have inspiration til andre søde sager til gæster, fødselsdag, en lækker eftermiddagssnack eller dessert, så er flødeboller altså også et hit. Jeg har ikke selv en opskrift (endnu), men det er nok bare et spørgsmål om tid! Men, det kræver nok en del øvelse.. Faktisk har jeg haft et stort ønske længe, at komme på et rigtigt flødebollekursus som det her. Så man virkelig kan lære at lave de flotteste flødeboller som en professional. Det kunne være så hyggeligt at prøve!

tynd pandekage med sirup og plantesmør

Tips og inspiration til servering:

Jeg serverede mine pandekager med flormelis, hjemmelavet brombær marmelade og ahorn sirup, Men du kan i øvrigt nemt pifte opskriften op med andre gode sager. Jeg har givet lidt inspiration nedenfor:

 • Friske bær som blåbær, hindbær, jordbær – alt efter sæson
 • Server dem som dessert med is
 • De er gode med hjemmelavet syltetøj eller kompot – alt smager godt til pandekager
 • Gode som morgenmadspandekager med banan, havregryn
 • Du kan nedjustere mængden af sukker og servere dem som madpandekager til aftensmad eller frokost
 • Lav dem til wraps med bananskiver, smeltet chokolade eller nutella
pandekager med sirup og flormelis

Hvis du skal servere pandekagerne til gæster, så kan er de også lækre at rulle sammen og servere med fyld indeni. Du kan også stable et par stykker ovenpå hinanden og servere med is, sirup eller bær på toppen. Det er en fin måde at servere dem som en dessert, indbydende til  morgenmad, anretning til brunch eller som eftermiddagssnack.

Hvis du gerne vil lade dejen hæve lidt ekstra (så pandekagerne bliver endnu mere luftige), så kan du sagtens lade dejen hæve 1/2 – 1 times tid. Det giver bagepulveret lov til at gøre dejen mere luftig og smidig. Jeg har prøvet både at lade dejen hæve både i 10 min og 1 time – og begge dele fungerer super fint.

veganske pandekager min bedste opskrift

Veganske tynde pandekager – opdateret opskrift ↺
Opskriften på klassiske pandekager er opdateret til de her tynde pandekager. Opskriften og teksten er forbedret. Og jeg har også taget nye billeder til, så alle nye læsere kan få glæde af den.

Jeg håber, at du kan bruge min opdaterede opskrift på de her skønne og nemme veganske pandekager. Har også fået lov at dele opskriften her hos Gastrofun.dk. Hvis du laver opskriften og ellers har nogle gode tips og tricks til servering, fyld eller ingredienser, så skriv endelig en kommentar nedenfor.

Hvad synes du om pandekagerne? Giv stjerner her ↓

3.9/5 (33 Reviews)

17 thoughts on “Veganske pandekager”

 1. Pingback: Amerikanske pandekager – Nem og hurtig pandekageopskrift

 2. Pingback: Veganske bananmuffins – Nem opskrift på muffins med banan uden æg

 3. Pingback: Veganske bananpandekager – Nem vegansk opskrift på pandekager

 4. Pingback: Tortilla roulade med spinat – Små wraps og ruller med grøntsager

 5. Rigtig god opskrift. Virker hver gang. Jeg kan varmt anbefale mandelmælk. Tusing tak for opskriften frk. Micadeli, den var en vinder fra første forsøg. Og tak for en flot og anvendelig blog 😊

  1. micadeli_dk

   Det var dejligt at høre! Tusinde tak for det!
   Er glad for at både pandekager og de resterende opskrifter hitter!
   Dejligt du følger med!
   Bedste hilsner,

 6. Ida beiskjær

  Hej, jeg skal have feriebesøg af mit 15årige barnebarn, som er veganer. Jeg fandt ved et tilfælde dine opskrifter og glæder mig riigtig meget til at prøve dem. Især ved jeg, at hun elsker pandekager.
  Tak for disse muligheder.

  1. micadeli_dk

   Hej Ida,
   Det lyder vel nok dejligt. Jeg håber på at du/I finder en masse god mad inspiration!
   De bedste hilsner

 7. Hej! Dine pandekager ser jo vildt lækre ud! Men har du nogen erfaring med at lave dem glutenfri? 🙂
  Vi laver selv amerikanske bananpandekager, som også er gode til brunch, men jeg savner sådan at nyde pandekager som barn – altså lignedne dem du har lavet her. Det er bare endnu ikke lykkedes mig, at få et godt glutenfrit resultat..

  1. micadeli_dk

   Hej Michelle,
   Tusinde tak! Uh, desværre har jeg ikke erfaring med glutenfri pandekager.. Men det kunne da sagtens være, at det var noget jeg skulle prøve at udvikle en opskrift på?
   Det vil jeg i hvert fald gerne prøve.
   Bedste hilsner

  1. micadeli_dk

   Hej Trine,
   Det tror jeg sagtens, at du kan! Det kan dog være at smagen på pandekagerne bliver lidt anderledes 😉
   bedste hilsner

 8. Pingback: Veganske madpandekager – Opskrift på madpandekager uden æg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top