fbpx

Amerikanske pandekager

Her er min opskrift på små amerikanske pandekager til nem morgenmad og brunch. Opskriften er nem at lave og resultatet giver tykke og ikke mindst smagfulde morgenmadspandekager.

opskrift på amerikanske pandekager

Dejen er kun lavet med 5 ingredienser (og herudover smør til stegning). Jeg lavede dejen med lidt kardemomme, men det kan nemt erstattes med fx vanilje eller hvad man ellers lige har i køkkenet. Hvis du ønsker andre opskrifter på veganske pandekager, så se min opskrift på de her bananpandekager med lækker mørk chokolade. Eller denne klassiske opskrift på nemme og tynde veganske pandekager.

Jeg lavede de her pandekager denne weekend, og har gemt dem i køleskabet og spist dem til flere forskellige lejligheder. Mmmmh. De er super gode til morgenmaden med yoghurt og bær – til frokost rullet sammen med spinat, pesto og fyld. Og ellers så er pandekagerne også super gode at have med på madpakke – både til børn og voksne.

Jeg kan derfor anbefale at lave dejen i en stor portion – de kan nemt holde sig i køleskabet 4-5 dage.

Amerikanske pandekager

Antal: 12-14 pandekager
Forberedelse: 45 min. Tilberedning: 15 min.

Opskrift på tykke amerikanske pandekager med skyr og bær. Denne opskrift er kun lavet på 6 ingredienser – men du kan også tilføje kernemælk, banan, chokolade eller havregryn hvis glutenfri.

Ingredienser:

  • 3 dl. mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. kardemomme (eller vanilje)
  • 3-4 dl. havremælk eller mandelmælk
  • Plantesmør til stegning

Sådan gør du:

1

Bland mel, bagepulver og sukker i en stor skål. Tilsæt kardemomme eller vanilje.

2

Tilsæt mælk og rør sammen til dejen er tyk. Lad gerne dejen hvile ca. 30 min på køkkenbordet.

3

Varm en panden godt op og tilsæt 2 spsk. smør. Skru ned for varmen, lad smørret bruse af og hæld en skefuld af dejen på panden omkring 20 cm i bredden. Efter omkring 15-20 sekunder, så hæld endnu en skefuld dej ovenpå pandekagen, så den bliver "dobbelt" så tyk. Vend forsigtigt og lad pandekagen stege færdigt på den anden side indtil gylden. Fortsæt sådan.

4

Lad pandekagerne køle af på en tallerken.

Andre gode ingredienser til amerikanske pandekager:

Pandekager kan laves på utrolig mange måder. Og jeg elsker selv at eksperimentere med ingredienser, frugt, krydderier og hævetider for en perfekt tykkelse. Du kan sagtens lave opskriften glutenfri ved at bruge 3 dl. mandelmel eller havregryn i stedet for mel.

tykke amerikanske pandekager med smør

Herudover kan du nemt undlade rørsukker – eller tilsætte alternativer fx ahornsirup, dadler m.m. for at opnå sødme i dejen. Normalt synes jeg ikke at der er behov for at tilsætte sukker i de fleste søde opskrifter. Der findes nemlig utrolig mange naturlige alternativer.

opskrift på amerikanske pandekager

Jeg kan også anbefale at blende havregryn i en foodprocesser, så du får helt fint mel uden for mange større stykker. Du kan også lave opskriften med kærnemælk eller med banan. Bananpandekager er virkelig også et hit hjemme hos mig.

Giv opskriften på amerikanske pandekager stjerner her ↓

4.2/5 (5 Reviews)

1 thought on “Amerikanske pandekager”

  1. Pingback: Veganske Pandekager - Nemme brunchpandekager uden æg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top