fbpx

En passion for olivenolie – boganbefaling

│Anmeldereksemplar

en passion for olivenolie boganbefaling

Jeg kan vidst ikke rigtig skjule min begejstring for kogebøger og rejsebøger. Jeg nærmest samler på dem, og har reolen fuld af bøger fra alle genrens hjørner.

Derfor er jeg nok heller ikke den eneste, som elsker at vise frem på hylden, hvad der optager mig for tiden. Og som heller ikke er bleg for at tage en bog ned fra hylden, når der er gæster – og man lige skal vise det seneste nye frem.

Passion for olivenolie

Min anbefaling ‘En passion for olivenolie’ er bestemt ikke udenfor den kategori. Det tager ikke mange sekunder fra man har åbnet bogen, til at man er inspireret til de sydspanske egne og duften af sommermad, lune aftener og udenlandsk stemning. Ja, det er næsten lige før, at selv bogen dufter af olivenolie! Og det er derfor med en stor interesse for det gode i livet og ikke mindst for kvalitet, at jeg kan anbefale denne bog. Jesper & Natascha’s univers er nemlig autentisk og inspirerende – de giver mig lyst til at pakke kufferten, rejse sydpå og tage på eventyr i det smukke Andalusien.

» Om bogen: En passion for Olivenolie 
Kort og godt, så giver bogen dig et indblik i kvaliteten af olivenolie. Vi har næsten alle sammen en olivenolie stående på køkkenbordet derhjemme.. Men hvad er kendetegnene egentlig ved en god olivenolie? Og hvordan vælger man den i supermarkedet? Bogen gør dig klogere på olivenoliens historie, dyrkning af oliventræer, forskellige olivensorter, økologi og meget meget mere. Og så lærer man hurtigt at kunne skelne olivenolie af høj og lav kvalitet.

Herudover så er bogens sidste halvdel fyldt med de lækreste opskrifter, både dem vi kender herhjemme – men også fra det sydlige middelhavsområde. Tomatsalat, risotto, langtidsbagte grøntsager, et udvalg af pestoer, hjemmebagt brød, forretter, salater, supper og meget mere. Alle sammen opskrifter, som er nemme at lave.

“En olivenolie vil ofte dufte af nyslået græs – og have en bitter, men kraftig smag”

opskrifter om olivenolie aubergine i tomatsauce

Opskriften på bagte auberginer i tomatsauce skal helt klart afprøves en af dagene. Bogen har i øvrigt rigtig meget fokus på vegetariske retter.

risotto med svampe


Jeg lavede til gengæld opskriften fra bogen på den lækre svamperisotto. En virkelig en nem ret, som helt klart kommer på listen til næste uges aftensmad!

Det er svært ikke at lade sig rive med på oliveolie-bølgen når man læser om Jesper & Natascha’s fantastiske rejse igennem bogen.

Det gælder både deres rejse ind i olivenoliens verden – men også iværksætterrejsen (som jeg i den grad er fascineret af). De har nemlig gjort deres passion til en levevej. Og det kan man altså kun blive inspireret af.


colombani boganbefaling om olivenolie

Olivenolie – det flydende guld

Følelsen af at være på ferie sydpå, og gå på restaurant og spise den lækreste lokale olivenolie sammen med friskbagt brød, er helt fantastisk. For ikke at nævne, når man sidst på ferien fylder kufferten med smagsprøver fra det lokale supermarked. Det er nemlig hurtig gået op for mig, at en god olivenolie er en uundværlig ingrediens i køkkenet. Dog er den også svær at undvære. Især når man først har haft fat i en god én af slagsen. For en god olivenolie koster dyrt – især herhjemme i Danmark. Heraf navnet: det flydende guld.


Hvor finder jeg produkterne?

madbøger om olivenolie

Du kan følge Jesper & Natascha’s smukke rejse på Instagram, som også er fyldt med en masse lækker madinspiration. Tag endelig også et kig forbi parrets fantastiske online univers; Colombani. Det er her, de sælger de ud af alle deres lækre økologiske produkter: Nødder, eddiker, te – for ikke også at nævne deres mange lækre olivenolier.

Lige nu får du én gratis flaske med 250 ml olivenolie ved bestilling af bogen. Bogen kan købes her – den fulde titel er: En passion for olivenolie – Nyttig viden, inspiration og lækre opskrifter. Jeg håber, at du med bogen kan blive inspireret til at lære mere om god og smagfuld olivenolie!
En større passion for rene, økologiske råvarer og olivenoliens magi, finder man næsten ikke.

Rigtig god læselyst.


5/5 (3 Reviews)

1 thought on “En passion for olivenolie – boganbefaling”

  1. Pingback: Risotto med svampe – Opskrift på svamperisotto uden parmesan

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top