fbpx

Risotto med svampe

En klassisk og nem vegansk risotto med svampe og persille. Lavet med en god olivenolie og uden parmasan.

risotto med svampe

En simpel og sundere risotto opskrift. Men som også nemt kan laves med asparges, spinat, porrer eller fx græskar.

Video: Se hvordan jeg laver risotto her ↓

Den gode olivenolie spiller en helt afgørende rolle for resultatet af en blød og cremet risotto. Opskriften er inspireret af bogen ‘En passion for olivenolie’ . Du kan servere retten alene eller med en lille sprød salat ved siden af som passer til årstiden. Opskriften er her lavet til 3-4 personer. Risotto mætter nemlig ret godt. Så én enkelt portion, er som regel godt for de fleste.

Grunden til at jeg har udeladt parmesan, var fordi, at jeg ville afprøve en sundere udgave af den klassiske italienske ret. Jeg synes stadig smagen var utrolig lækker og kalorielet. Så det kan altså sagtens anbefales! I en klassisk risotto med svampe i opskriften tilsættes svampene i risottoen til sidst og blandes rundt sammen med risene. Jeg tog ca. halvdelen fra og pyntede på toppen sammen med friskhakket persille.

» Prøv også: One pot pasta med svampe og squash – klar på kun 20 min.

Vegansk risotto med svampe.

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 40 min.

Opskrift på lækker italiensk vegansk risotto med svampe og persille. Tilsæt selv parmasan, vin eller andre grøntsager, prøv fx med asparges.

Ingredienser:

  • 250 g svampe, efter eget valg
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200g. risottoris (Arborio ris)
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • ½ dl. Hvidvin eller æblecidereddike
  • 1 dl. olivenolie af god kvalitet
  • Pynt: Frisk persille eller timian
  • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Hak Svampe i tern. Hæld olie på en pande og rist svampene ved jævn varme under let omrøring. De skal blive let gyldne, men ikke for mørke. Hæld svampene i en skål og gem til senere.

2

Hak løg og hvidløg fint. Steg det i en gryde sammen med en god mængde olivenolie til det dækker løgene. Lad det simre et minuts tid.

3

Hæld risene op i gryden og rist i et par minutter til de begynder at blive lidt klare i farven. Tilføj herefter hvidvin (eller æblecidereddike hvis den skal være børnevenlig) og lad det koge ind i risene. (Risene må ikke klistre sig fast i bunden af gryden, så rør med jævne mellemrum.)

4

Skru ned for varmen og tilsæt 1 liter bouillon lidt efter lidt, mens du rører godt rundt. Gør det langsomt, det tager omkring 15-20 minutter og du vil have en god og fast konsistens.

5

Tilsæt halvdelen af svampene i gryden og rør rundt sammen med 1 dl. olivenolie. Smag til med salt og peber. Server risottoen varm og pynt med de sidste stegte svampe på toppen sammen med persille eller timian.

Vegansk risotto med svampe.

Som nævnt så er min opskrift på klassisk vegansk risotto uden ost og uden parmesan. Men den her svamperisotto kan nemt laves både som vegansk og vegetarisk version. Alt efter ønske.

Du kan også lave denne risotto uden vin, hvis du ikke vil bruge alkohol. Tilsæt her lidt ekstra grøntsagsbouillon i stedet for.

risotto med svampe opskrift

Risotto lavet med en god olivenolie

risottoopskrift svampe

Det er ikke for sjov, at en risotto skal laves med en virkelig god olivenolie. Jeg har efter mange års forsøg virkelig fundet ud af, at det kan være altafgørende for en god risotto. (Og retter generelt, som kræver olie af ordentlig kvalitet).

Efter min anbefaling på bogen ‘En passion for olivenolie’, fik jeg kendskab til kvaliteten af olier. Og jeg lærte, hvilken forskel det kan gøre for en ret. Her kan du læse hele min anbefaling om bogen hos Colombani. Herudover så er bogens sidste halvdel fyldt med de lækreste opskrifter. Både klassikere vi kender herhjemme – men også fra det sydlige middelhavsområde. Tomatsalat, risotto, langtidsbagte grøntsager, et udvalg af pestoer, hjemmebagt brød, forretter, salater, supper og meget mere. Alle sammen lækre opskrifter, som fortjener en god olivenolie.

Du kan finde mange flere sydspanske opskrifter med olivenolie på Colombanis lækre hjemmeside.

Giv opskriften på svamperisotto stjerner her ↓

3.8/5 (26 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top