Risotto med svampe

risotto med svampe

En klassisk og nem vegansk risotto med svampe og persille. Lavet med en god og lækker olivenolie – og uden parmasan.
En simpel og sundere risotto opskrift som også nemt kan laves med asparges, spinat, porrer eller græskar.

Den gode olivenolie spiller en helt afgørende rolle for resultatet af en blød og cremet risotto. Opskriften er inspireret af bogen ‘En passion for olivenolie’Colombani har også delt opskriften her. Du kan servere retten alene eller med en lille sprød salat ved siden af som passer til årstiden. Opskriften er her lavet til 3-4 personer, da risotto mætter ret godt. Så én enkelt portion, er som regel godt for de fleste.

Grunden til at jeg har udeladt parmesan, var fordi, at jeg ville afprøve en sundere udgave af den klassiske italienske ret. Jeg synes stadig smagen var utrolig lækker og kalorielet, så det kan altså sagtens anbefales. I en klassisk risotto med svampe i opskriften, der tilsættes svampene i risottoen til sidst og blandes rundt sammen med risene. Som man kan se på billedet, tog jeg halvdelen fra og pyntede på toppen i stedet sammen med friskhakket persille.
» Prøv også: One pot pasta med svampe og squash – Opskrift klar på kun 20 min.

Risotto med svampe

Serves: 3-4 personer
Prep Time: 10 min. Cooking Time: 40 min.

Opskrift på lækker italiensk risotto med svampe og persille. Tilsæt selv parmasan, vin eller andre grøntsager, prøv fx med asparges.

Ingredients

  • 250 g svampe (champignon, portobello eller østershatte)
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200g risottoris (Arborio ris)
  • 1 liter grøntsagsbuillon
  • ½ dl. Hvidvin eller æblecidereddike
  • 1 dl. god olivenolie
  • Pynt: Frisk persille eller timian

Instructions

1

Start med at hakke svampene i tern. Hæld olie på en pande og rist svampene ved jævn varme under let omrøring. De skal blive gyldne men ikke for mørke. De lune svampe hældes i en skål og stilles til side til senere.

2

Hak løget fint og pres hvidløget og hæld op i samme gryde sammen med en god mængde olivenolie til det lige dækker løgene og lad simre et minuts tid.

3

Hæld risene op i gryden og rist i et par minutter til de begynder at blive lidt klare i farven. Tilføj herefter hvidvin (eller æblecidereddike hvis den skal være børnevenlig) og lad det koge ind i risene. Risene må ikke klistre sig fast i bunden af gryden, så rør med jævne mellemrum.

4

Skru ned for blusset og tilsæt den varme bouillon lidt efter lidt, mens du rører godt rundt. Gør det langsomt, det tager omkring 15-20 minutter. Bagefter vil du have en god og fast konsistens.

5

Tilsæt halvdelen af svampene i gryden og rør rundt sammen med 1 dl. olivenolie. Smag til med salt og peber. Server risottoen varm og pynt med de sidste stegte svampe på toppen sammen med persille eller timian.

Risotto med svampe – lavet med en god olivenolie

risottoopskrift svampe

Det er ikke for sjov, når opskriften er beskrevet med en virkelig god olivenolie. Jeg har efter mange års forsøg virkelig fundet ud af, at det kan være altafgørende for en god risotto (og retter generelt, som kræver en olie af ordentlig kvalitet).

Efter min anbefaling på bogen ‘En passion for olivenolie’, fik jeg kendskab til kvaliteten af olier og jeg lærte, hvilken forskel det kan gøre for en ret. Du kan læse hele min anbefaling om bogen hos Colombani. Herudover så er bogens sidste halvdel fyldt med de lækreste opskrifter, både dem vi kender herhjemme – men også fra det sydlige middelhavsområde. Tomatsalat, risotto, langtidsbagte grøntsager, et udvalg af pestoer, hjemmebagt brød, forretter, salater, supper og meget mere. Alle sammen lækre opskrifter, som fortjener en god olivenolie.

Du kan finde mange flere sydspanske opskrifter med olivenolie på Colombanis lækre hjemmeside.

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *