fbpx

Dahl med græskar

Skøn efterårs opskrift på dahl med græskar. En tvist på den klassiske indiske dahl med græskarpuré, som giver den flotteste orange dahl.

Serveret med lune naanbrød. 🍂

dahl med græskar og ris opskrift micadeli

Et tvist på den klassiske indiske dahl, som vi jo nok alle sammen kender. Her har jeg blot tvistet opskriften og lavet gryderetten med orange cremet græskarpuré. En super nem, simpel, smagfuld og lækker efterårsret! Kan nemt laves i en dobbelt portion og fryses ned.

Jeg brugte ingefær, karry, hvidløg og chiliflager. Men husk at smage retten til og juster gerne styrken – så det passer med dine smagsløg!

Tip: Jeg blendede min puré til en cremet græskarpuré, som jeg hældte i min dahl. Men hvis du hellere vil have store stykker af græskar, så kan du nøjes med at mose puréen med en gaffel. Så får du en grovere konsistens.

Dahl med græskar.

Forberedelse: 25 min. Tilberedning: 25 min.

Skøn efterårs opskrift på nem dahl med græskar. En tvist på den klassiske indiske dahl med græskarpuré, som giver den flotteste orange dahl.

Ingredienser:

 • Græskarpuré:
 • 1/2 græskar, hokkaido (ca. 500g.)
 • 1/2 dl. mandelmælk eller havremælk
 • 1 fed hvidløg (kan udelades)
 • 2 spsk. plantesmør
 • Salt og peber
 • Dahl:
 • 3 fed hvidløg
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1-2 spsk. ingefær (frisk eller stødt)
 • 1 spsk. spidskommen
 • 2 spsk. karry
 • 1/2 tsk. chiliflager (kan udelades)
 • 240g. kogte linser (svarer til 1 dåse)
 • 200 ml. grøntsagsbouillon
 • 2 dåser hakkede tomater eller passata
 • Til servering:
 • Kogte ris, cremefraiche, koriander, forårsløg, mandler og naanbrød.

Sådan gør du:

1

Græskarpuré: Skyl og skær hokkaido græskaret i små tern (uden skræl). Hæld dem i en gryde dækket til med vand kog dem i ca. 15 min. til de er helt møre.

2

Hæld vandet fra og kom de små græskar tern i en blender eller minihakker sammen med mandelmælk, hvidløg og smør. Blend til en grov eller cremet puré – alt efter ønskede konsistens. Drys godt med salt og peber og smag til.

3

Dahl: Pres eller hak hvidløget fint og steg i lidt olie på panden. Tilsæt kardeomme, ingefær, spidskommen, karry og chili. Rør rundt og lad krydderierne varme et par minutter. Skyl de kogte linser grundigt og hæld dem op på panden.

4

Tilsæt 200 ml. grøntsagsbouillon og hakkede tomater (eller passata). Hæld græskarpuréen i retten og vend det hele godt sammen. Lad det simre under middel varme i 10-15 min (gerne længere). Rør jævnligt. Smag retten til og juster så den passer til dine smagsløg.

5

Kog risene for sig selv og hak mandler, forårsløg og avocado.

6

Smag gryderetten til og tilsæt flere krydderier hvis nødvendigt. Server sammen med lune fladbrød, ris, avocado, hakkede mandler, forårsløg, koriander og evt. creme fraiche.

Græskar dahl – ægte efterårsmad.

Selvom græskardahl måske lyder noget besværligt og tidskrævende, så er det heldigvis slet ikke. For jeg har egentlig bare taget min populære opskrift på nem indisk dahl – og tilføjet min absolut yndlingspuré, nemlig den her nemme og lækre græskarpuré.

Her har jeg lige vendt græskarpuréen i min klassiske dahl opskrift, så den får denne fine og lækre farve

dahl med græskarstykker fra hokkaido efterårs gryderet

Både puré og dahl tager cirka 25 min i alt begge dele hver især. Men hvis du koger både græskarstykkerne og begynder på din dahl, så vil jeg tro, at gryderetten kan være klar på 40-45 min.

Her har jeg pyntet med koriander, creme friache (jeg brugte en vegansk udgave fra oatly), kogte ris og hakkede mandler

græskar gryderet med ris og mandler

Græskar dahl med hjemmelavede naanbrød.

Du kan naturligvis vælge den nemme version og købe lækre luftige færdigelavede naanbrød fra supermarkedet eller mellemøstlige forretninger. Men hvis du hat mod på at lave dem selv, så vil jeg virkelig anbefale at prøve de her nemme hjemmelavede naanbrød med hvidløg. Det smager altså bare godt sammen med dahl, dahl med græskar – og ja, alle gryderetter!

Jeg har forsøgt at lave opskriften så nem som muligt på de her indiske naan med en god hvidløgssmag. Og her kan du naturligvis også tilføje persille til dejen eller koriander. Men også garam masala eller lidt chili, hvis du virkelig vil have pang på smagen!

dahl med græskar og ris opskrift micadeli

Og hvis du ikke er til naanbrød eller fladbrød, så kan tortilla pandekager eller majspandekager også være lækkert!

græskar dahl efterårs opskrift

Jeg håber, at du kan bruge opskriften og blev inspireret til at tviste den klassiske dahl med den her efterårsversion. Som altid, så skriv endelig hvis du har nogle spørgsmål til opskriften i en kommentar nedenfor! God fornøjelse. 🤎

Giv opskrift på dahl med græskar stjerner her ↓

4/5 (5 Reviews)

2 thoughts on “Dahl med græskar”

  1. Hej Ida,
   Jeg beklager mit sene svar.
   2-3 store portioner vil jeg mene. Og hvis man serverer en masse lækkert tilbehør til, så kan den nemt serveres til 4 personer. 😉🙏
   Bedste hilsner!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top