fbpx

Hokkaidosuppe med kokosmælk på 25 min.

│Sponsoreret indhold

Super nem opskrift på hokkaidosuppe med kokosmælk og salvie. Suppen er kun lavet med 8 ingredienser og klar på under 30 min.

Serveret med sprøde toast.

vegansk suppe med hokkaido græskar til efterår

Bliver man træt af hokkaido? 🎃

Det tror jeg ikke. Eller, det gør jeg i hvert fald ikke. Men det er nok fordi, at jeg allerede har tonsvis af opskrifter på min to-do liste som indebærer noget med hokkaido græskar (eller butternut squash). Så der er nok at tage fat på. Og det er med god grund. For der er vel nok mange muligheder og kombinationer, som man kan lave med de store populære orange grøntsager.

Video: Se hvordan jeg laver hokkaidosuppe her

Basalt set skal man bruge 8 ingredienser til opskriften: Hokkaido græskar, løg, hvidløg, spidskommen, ingefær, paprika, bouillon og kokosmælk. Og nå ja, så kommer der selvfølgelig olie, salt og peber udover. Men det plejer jeg nu ikke at medregne. Opskriften er også en vegansk hokkaidosuppe, serveret med sprøde toast med smeltet revet ost. Her brugte jeg vegansk revet ost, men du kan bruge hvilken som helst ost, som du ønsker!

Selve suppen er klar på cirka 25 min. Den er super budgetvenlig at lave – og du kan nemt lave en stor portion og fryse ned.

Hokkaidosuppe med kokosmælk.

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 15 min.

Opskrift her på NEM hokkaidosuppe med kokosmælk. Sund, nem, cremet vegansk suppe med hokkaido græskar klar på 25 min.

Ingredienser:

  • 1 hokkaido græskar, ca. 500g.
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika, sød
  • 1/2 tsk. ingefær, stødt eller frisk
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 500 ml. vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • Olie til stegning
  • Til servering:
  • Friskkværnet peber
  • Frisk salvie
  • Græskarkerner
  • Toast
  • Håndfuld ost, evt. vegansk revet ost

Sådan gør du:

1

Se opskrift video længere oppe: Steg finthakket løg og hvidløg i en stor gryde i lidt olie. Tilsæt spidskommen og ingefær og lad simre et par minutter.

2

Skær græskaret i små tern (skær skrællen fra). Kom de små tern med op i gryden sammen med grøntsagsbouillon og vand. Sæt låg på og lad simre i 12-15 min til stykkerner er helt møre.

3

Blend suppen med en stavblender eller i en blender til den er helt cremet og ensartet.

4

Tilsæt 3/4 dl. kokosmælk (gem gerne lidt til at pynte med). Rør godt rundt og smag til med salt og friskkværnet peber.

5

Anret suppen i skåle med kokosmælk på toppen, græskarkerner og lidt olie og frisk salvie.

6

Toast: Smør 2 stykker toast med plantesmør på ydersiden og læg revet ost imellem. Steg toasten på panden eller i en toastmaskine indtil sprød og gylden. Dyp dem i den varme suppe.

Opskrift på super nem hokkaido suppe.

Her er nogle af ingredienserne til verdens nemmeste hokkaidosuppe. Jeg ville gerne gøre min opskrift så nem og enkel som muligt. Så selvom mange tilføjer flere grøntsager som gulerødder, peberfrugt, kartofler eller andet, der giver ekstra fylde – så er min kun med 100% hokkaido.

Og ja, så lidt løg, hvidløg, krydderier og andet at smage til med.

ingredienser til suppeopskrift med løg og hvidløg

Inspiration til en sund hokkaido suppe.

Kokosmælk gør suppen endnu mere cremet konsistens og matcher den stærke ingefær rigtig godt. Men ønsker du en sundere version, så kan den tykke kokosmælk sagtens skiftes ud med en fedtfattig fløde, en fedtfattig kokosmælk eller vegansk sojafløde. Og hvis du helt vil undgå det, så kan du også sagtens tilsætte tilsvarende vand og blende til suppen er helt cremet.

Og hvis du synes den bliver for “vandet” og mangler smag, så smag den endelig til med ekstra bouillon, friskkværnet peber, ingefær eller andet.

cremet opskrift på hokkaidosuppe med kokosmælk

Vegansk hokkaidosuppe:
Min opskrift på hokkaido suppe er vegansk. Hvis du vil have mere inspiration til andre suppe, så se min samling på veganske supper her. Jeg elsker supper, så der kommer jævnligt nye til samlingen! Og hvis du har nogle gode idéer til andre suppeopskrifter, som jeg skal lave, så skriv endelig en kommentar nedenfor!

Tilsæt gerne toppings til suppen, så får den mere smag og giver et pift. Jeg plejer at bruge forskellige former for kerner – gerne græskarkerner. Det hører sig jo ligesom til, ik?;) Du kan også tage kernene direkte fra hokkaidoen og riste på panden med krydderier. Det er virkelig lækkert, og en god måde at udnytte kerner, som man alligevel ville kassere.

cremet orange suppe på 25 min. micadeli

Få flere opskrifter og mere inspiration med en måltidskasse.

Det kan være svært at tage hul på en vegansk kost og livsstil uden lidt inspiration og hjælp. En let og god måde at få begge dele er gennem en måltidskasse. Måltidskasser er blevet rigtig populære. Flere og flere danskere begynder at benytte sig af de lette og lækre måltidskasser. Konceptet er simpelt og kan afhjælpe travle forældre og andre i en presset hverdag. Du får en kasse med alle de ingredienser, du skal bruge til et måltid. Så er det blot at tage opskriften i hånden og begive sig ud i det. På den måde slipper du for selv at skulle fremtrylle ideer til varieret og kreativ madlavning. Desuden får du nøjagtigt de ingredienser du skal bruge, så du undgår også madspild. Du kan orientere dig i en oversigt over danske måltidskasser hos Maaltidskassen.com

For dem der benytter sig af måltidskasserne handler det især om at få mere inspiration til at lave varieret mad, men tiltrækningen ved måltidskasserne er også især den tidsmæssige. Det er en rigtig god mulighed for at skabe mere tid i en presset hverdag – da indkøb er klaret, og beslutninger er taget. Så er der mere tid til at være sammen. Der er mange måltidskasser, der tilbyder veganske muligheder, så man kan få input til en vegansk livsstil fremfor selv at skulle opsøge det.

vegansk suppe med hokkaido græskar til efterår

Jeg håber, at du kunne bruge min opskrift på nem hokkaidosuppe med kokosmælk. Hvis du ikke allerede gør det, så husk at du også kan følge med mig på @micadeli_Instagram, hvor jeg dagligt deler en masse mad inspiration.

Giv opskriften på hokkaidosuppe med kokosmælk stjerner her ↓

5/5 (1 Review)

3 thoughts on “Hokkaidosuppe med kokosmælk på 25 min.”

  1. Pingback: Suppe med risnudler – Opskrift på nem suppe med nudler under 30 min.

  2. Pingback: Asiatisk suppe med nudler – Opskrift på nudelsuppe under 30 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top