fbpx

One pot pasta med svampe og squash

NEM opskrift på one pot pasta med svampe og squash. En fantastisk, simpel opskrift fyldt med grøntsager til travle hverdage. Klar på kun 20 min.

Kan både laves som vegetar og vegansk ret.

One pot pasta med svampe og squash

Opskrifter på one pot retter er populære for tiden. Og det er vidst med god grund! One pot pasta smager fantastisk og findes i utallige versioner: lavet med fløde, kylling, serrano eller som en masse vegetar udgaver lavet med champignon, tomater, broccoli, kål, spinat. Ja, det er kun fantasien, der sætter grænser.

Pastaret til den nemme aftensmad:
One pot retter er utrolig nemme at lave, og så kan man selv justere og tilsætte ingredienserne alt efter sæson og hvad man lige har til overs i køleskabet. Jeg laver faktisk ofte one pot retter, når jeg har en masse grøntsager som skal bruges snart – og hvis jeg altså har en rest pasta. Det er en super måde at kunne bruge resterne i køleskabet. Ellers bliver resterne også ofte mixet sammen i en gryderet.

» Prøv også: Cremet pasta penne – nem hverdagsopskrift på kun 10 min.

One pot pasta med svampe og squash.

Antal: 2-3 personer
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 12 min.

Min bedste opskrift på vegetar one pot pasta med squash, svampe, hvidløg og lækre pastastykker. Tilsæt grøntsagsbouillon og server retten med frisk parmesan.

Ingredienser:

 • 400g. pasta efter eget valg
 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 200g. svampe
 • 1 squash (ca. 250g.)
 • 1 dl. sojafløde eller alm. fløde
 • 800 ml. grøntsagsbouillon
 • Krydderier: 2 tsk. rosmarin, salt og peber.
 • Pynt: Parmesan (jeg brugte en vegansk version) og basilikum.

Sådan gør du:

1

Hak løg, hvidløg, svampe og squash i tern.

2

Kom det hele op i en stor gryde eller sauterpande sammen med pasta, vand, fløde, grøntsagsbouillon, rosmarin, salt og peber.

3

Sæt låg på og lad det koge op under middel varme. Lad ellers retten simre i gryden for sig selv, og lad det småkoge i 10-12 minutter indtil alt vandet er kogt ind. Rør rundt engang imellem. Smag til med alt og peber. Når pastaen er kogt færdig, er retten klar til servering.

4

Server pastaen med revet parmesan og basilikum på toppen.

One pot pasta til vegetar eller vegansk aftensmad.

Pastaretter som denne er super nemme og velsmagende at lave, hvis du vil have en hurtig aftensmad, som er vegetarisk eller vegansk. Og som tidligere nævnt, kan du nemt skifte grøntsagerne ud med andre. Jeg brugte sojafløde til min veganske udgave. Men her kan du sagtens bruge almindelig fløde til en vegetar pastaret.

Hvilken type pasta skal man bruge?
Her kan der godt være lidt forskel hvis du vil lave en vegansk eller vegetarisk one pot pasta. I en vegetar one pot pasta der kan du bruge hvilken som helst type af tørret pasta, frisk pasta, båndpasta, spaghetti og andre pastatyper. Men hvis du vil lave en vegansk one pot pasta, så kræver det selvfølgelig vegansk pasta. Det meste pasta man køber i supermarkedet er dog vegansk og fri for spor af æg og mælk.

Jeg brugte en klassiske budgetvenlig fuldkornspasta til opskriften, men du kan bruge hvilken som helst pastatype, bare vær opmærksom på kogetiden.

nem opskrift på one pot pasta med svampe

Mængde af grøntsager og pasta i one pot retter:

Hvis du ikke ønsker 400g. pasta i retten, så kan du sagtens skifte 100g. ud med ekstra grøntsager. Det gør ingen forskel i forhold til væsken af fløde og vand.
De 400g. fuldkornspasta jeg har brugt i retten passer fint til mit behov af pasta (jeg er også en rigtig pasta-elsker). Men juster endelig til, så mængden passer til jeres familie.

one pot pasta vegetar ret med champignon

Denne opskrift på one pot pasta vegetar eller vegansk udgave, efterlader også rester til dagen efter (hvis man blot er 2 personer). Og skulle der være en god pasta rest, så gem endelig denne på køl fra og den vil gøre sig glimrende til frokosten dagen efter med ristet brød til eller blandet i en grøn salat.

Her er det færdige resultat ↓
Drysset med lidt parmesan på toppen. Jeg brugte en vegansk ost, som jeg fandt i Irma. Men du kan bruge lige den, som du ønsker.

færdig pasta med svampe og squash

Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Blev selv inspireret af Jamie Olivers mange opskrifter på One-pan opskrifter. Det er så nemt at gå til og perfekte til travle hverdage.

Opskrifter på frikadeller uden kød

Du kan også prøve nogle af mine bedste opskrifter på vegetar og veganske frikadeller. Og det er opskrifter, som også passer glimrende sammen med one pot pasta retter, salater, ovnbagte grøntsager, som fyld i pitabrød, wraps osv.

» Se også: Alle mine bedste opskrifter på frikadeller uden kød

veganske frikadeller alle opskrifter samlet

Følg endelig også med her på Instagram under @micadeli_, hvor jeg dagligt deler opskrifter, og filmer hvordan jeg laver dem.

Giv pastaretten stjerner nedenfor ↓

3.6/5 (93 Reviews)

15 thoughts on “One pot pasta med svampe og squash”

 1. Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter

 2. Pingback: Risotto med svampe – Opskrift på lækker svamperisotto

 3. Pingback: Ovnbagt Gnocchi – Vegansk opskrift på gnocchi bagt i ovnen

 4. Pingback: Pappardelle Pasta – Vegansk aftensmad opskrift på 10 minutter

 5. Fint du har lagt et billede ud, for ellers ville jeg ikke vide hvordan jeg skulle gøre grøntsagerne klar til retten 🙂

 6. Pingback: Vegansk one pot pasta – Med majs og soltørrede tomater på 25 min

  1. micadeli_dk

   Hej Sarah,
   Ja – ved at bruge den mængde vand og pasta, så koger stort set alt væsken ind. 🙂
   Jeg har endda set mange andre one pot pasta opskrifter med 1 liters væske i.. Men det kommer dog også an på mængden af grøntsager og andet fyld.
   Bedste hilsner,
   Michala

  1. micadeli_dk

   Hej Caroline
   Nej du behøver ikke ekstra vand, hvis det er færdigkogte kikærter. Hvis kikærterne ikke er færdigkogte, så kan du ikke putte dem direkte i. De kræver nemlig væsentligt mere kogetid. 😉
   Bedste hilsner
   Michala

  1. micadeli_dk

   Ja, det kan det sagtens! Og du kan både genopvarme retten i gryde og mikroovn. 🙂
   Kh Michala

 7. Det er ikke en ret jeg vil lave igen. Vandet kogte ikke ind og squashne blev meget udkogte. Det var uspiselig. Udseendet var blegt og vandet.

  1. micadeli_dk

   Det er jeg da ked af at høre Linda. Jeg laver ellers ofte one pot pasta, men jeg vil da straks se på, om der skal gøres nogle væsentlige forbedringer på opskriften her.
   Bedste hilsner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top