fbpx

Cremet Pasta Penne – Opskrift på 10 min.

Super nem og hurtig, cremet pasta penne opskrift lavet med citron, tomater, basilikum og grøn pesto.

pasta penne opskrift på 10 min. nem aftensmad

Det er virkelig den nemmeste og lækreste ret i til travle hverdage – klar på kun 10 min. Den er super simpel og der er ikke meget hokus pokus over ingredienserne. Jeg vil nemlig dele opskriften fordi, at det skulle være en inspiration til, at aftensmad godt må være nemt, overskueligt og uden for mange fancy ingredienser.

Jeg laver tit pastaretter på travle dage. Og denne med en tvist af citron og basilikum, giver den klassiske hverdagspasta helt nyt liv. Herudover er det også nemt med pastaretter, at få flere lækre grøntsager med i retterne. Her kan jeg anbefale, at man sørger for at retten forbliver cremet og fyldt med smag. 

Ofte spiser jeg mine pastaretter med en god pesto, som oftest er hjemmelavet. Jeg kan især anbefale denne hjemmelavede spinatpesto. Den passer godt til de fleste pastaretter. Men du kan sagtens bruge en nem færdiglavet pesto også!

Cremet Pasta Penne på 10 min.

Antal: 1 person
Forberedelse: 2 min. Tilberedning: 8 min.

Nem og hurtig opskrift på Cremet Pasta med pesto og citron – Få inspiration her til lækre sunde Italienske pastaretter med grøntsager. Klar på 10 minutter.

Ingredienser:

 • 3 dl. pasta penne
 • 1 stilk forårsløg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 håndfuld cherry tomater
 • saft fra 1/3 citron
 • 1/2 tsk. gurkemeje (kan udelades)
 • 2 spsk. grøn pesto (efter eget valg)
 • 3 spsk. sojafløde
 • salt og peber
 • olivenolie til stegning
 • Pynt: Frisk basilikum

Sådan gør du:

1

Kog pastaen som anvist på pakken (omkring 8-10 minutter.)

2

Mens pastaen koger, steges finthakket forårsløg og hvidløg på en pande i lidt olie. Tilsæt hakkede cherry tomater, citronsaft, gurkemeje og sojafløde og lad simre et par minutter. Tilsæt den grønne pesto og vend det godt sammen i saucen. Smag saucen til med salt og peber.

3

Hæld vandet fra pastaen og vend den sammen med saucen. Server pastaretten med det samme og pynt med frisk basilikum på toppen.

Cremet pasta penne opskrift.

Pastaretter er bare en go-to til vegetar dage eller vegansk aftensmad. Det er nemt, hurtigt og så smager det bare skønt. Jeg tror aldrig nogensinde, at jeg holder op med at holde af pasta. Jeg har altid et stort lager af alle mulige forskellige typer af spaghetti, penne, fettuccine, klassiske skruer osv, og det  er virkelig en redning for mig tit. 

pasta opskrift med tomater og pesto

Pasta som nem vegansk aftensmad.

Noget pasta er lavet med æg, men der er heldigvis også en del pasta som er lavet med vand. Så hvis du søger vegansk pasta, så bør du kunne finde det i de fleste supermarkeder – og især hvis du kigger ved de større indkøbssteder. Her kan du få stort set alle typer af pasta – som er vegansk og altså ikke indeholder æg. Helt perfekt til veganske retter og vegansk aftensmad. 

pasta penne opskrift på 10 min. nem aftensmad

Men hvis du er vegetar og ønsker pastaopskrifter som vegetarretter, så kan du vælge frit omkring! Jeg servede denne pasta med tomater, citron og basilikum og frisk spinatpesto på toppen. Men du kan nemt justere op med andre grøntsager også.

Jeg håber, at du kunne bruge opskriften! Følg også med her på Pinterest under @micadeli_, hvor jeg dagligt også deler opskrifter og inspiration!

Giv pasta penne opskriften stjerner her ↓

3.4/5 (17 Reviews)

4 thoughts on “Cremet Pasta Penne – Opskrift på 10 min.”

 1. Pingback: One pot pasta – Opskrift på nem vegetar pastaret til hverdage

 2. Pingback: Portobello Pasta – Pastaopskrift med svampe på kun 15 min. ↓

 3. Der mangler løg i ingredienslisten og så skriver du intet om pesto i selve opskriften. Ellers en lækker ret.

  1. micadeli_dk

   Hej Mie,
   Tak for din tilbagemelding! Jeg har netop gået opskriften igennem og justeret fejlen. “Løget” jeg mente, var forårsløg.
   Dejligt at det smagte!
   Bedste hilsner 🤎

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top