fbpx

Chokolade cups

kolde sunde chokolade snacks

De her kolde chokolade cups er super nemme at lave, de skal ikke bages – og så er de kun lavet med 4 ingredienser!
Nødder, peanut butter, dadler og mørk chokolade på toppen.

Udover at den her snack eller dessert faktisk hører til den ‘sundere kategori‘ af søde sager, så smager de helt fantastisk.

Jeg elsker sunde snacks med dadler fx dadelkugler eller andre nøddesnacks. Men jeg har nu lavet de her chokolade cups et par gange de seneste måneder, og de skuffer altså heller ikke. Mig bekendt så hitter de både hos børn og hos voksne.

Opskriften tager kun 1/2 times tid at lave, men det kræver lidt ventetid. De skal nemlig på frost for at sætte sig – så ikke i ovnen og bages. Derfor kan de snildt laves i god tid i forvejen, og tages op fra fryseren en halv times tid inden de skal spises.

Det er kun lækkert, at de er lidt kolde, når de serveres.

Chokolade cups

Antal: 6-7 cups
Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 2 timer

Sund snack eller dessert – Chokolade cups lavet med kun nødder, dadler, peanut butter og mørk chokolade på toppen. Jeg håber, at du kan bruge opskriften!

Ingredienser:

  • 2 dl. peanuts eller ristede hasselnødder (du bestemmer selv - brug gerne hvad du har)
  • 3,5 spsk. peanut butter
  • 400g. saftige store dadler (omkring 30 styk.)
  • 100g. mørk chokolade på toppen
  • evt. salt

Sådan gør du:

1

NB! Hvis du har en silikone muffinform, så behøver du ikke at smøre den inden. Men hvis du bruger noget af stål eller plastik, så sørg for at smøre godt inden eller brug små papirmuffinforme.

2

Nøddebund: Start med at lave bunden. Bland 2 dl. nødder med 2,5 spsk. peanut butter. Brug gerne en lille food processor eller stavblender. Smag til med salt. Find en muffinform frem og pres massen ned tålmodigt ned i 6-7 muffinforme, alt efter hvor meget plads du har. Skal dække maks 1 cm.

3

Dadelmasse: Nu skal vi blande dadlerne med 1 spsk. peanut butter. (Husk at fjerne alle sten fra dadlerne). Mix igen til du får en blød og klistret dadelmasse. Med fingrene fordeler du massen ned ovenpå bunden. Brug evt. lidt vand på fingrene så er det lettere at fordele massen. Lad det fylde 1,5-2 cm. (men husk at der også skal være lidt plads til chokolade-laget). Sørg for at du har en jævn og lige overflade! Sæt på frost og vent en times tid, til at de har sat sig.

4

Chokolade på toppen: Når dadelmassen har sat sig og er jævn, så begynd med at varme chokoladen. Hak den mørke chokolade og smelt den til den er helt blank. Hæld chokoladen ovenpå kagerne til den når op til kanterne. Sæt forsigtigt på frost et sted, hvor formen kan stå vandret.

5

Lad afkøle et par timer før servering – og servér dem gerne kølige.

dadler peanut butter snack

Sunde snacks

Det bedste ved de her snacks er, at de kan spises på mange timer af døgnet. De er ikke fyldt med sukker – og så mætter de faktisk utrolig meget!

De fungerer faktisk lidt ligesom et mellemmåltid. Og det har jeg nok selv været et meget godt eksempel på, eftersom jeg har spist dem i rigelige mængder.

» Prøv også: De her lækre snickers bites – De minder lidt om chokolade cups, men er kun lavet på 30 min!

4.5/5 (4 Reviews)

2 thoughts on “Chokolade cups”

  1. Pingback: Fyldte dadler – Opskrift med dadler fyldt med bær og kakao

  2. Pingback: Sunde havregrynskugler – Nem opskrift med 4 ingredienser

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top