Super nem og lækker opskrift på rød hummus med peberfrugt og soltørrede tomater. En smuk og lækker opskrift på den klassiske hummus med et twist.
Perfekt at servere som tilbehør, forret eller et tapas bord.
Tips til hjemmelavet rød hummus:
- Den røde peberfrugt kan også nemt skiftes ud med grøn eller gul
- Hvis du vil have din hummus endnu mere rød, så kan du også tilsætte lidt tomatpuré
- Den kan nemt spices op med chili, paprika, cayennepeber eller ekstra hvidløg
- Opskriften kan nemt laves aftenen før
- Hvis du vil have din hummus mere cremet, så tilsæt ekstra olie eller vand
- Har du ikke tid til de ovnbagte peberfrugter, så kan du også sagtens nøjes med soltørrede tomater
- Hvis den opbevares i en lufttæt beholder, så kan den nemt holde 5-6 dage i køleskab
Rød hummus.
Opskrift på nem rød hummus med bagt peberfrugt. En super lækker opskrift på hjemmelavet hummus med soltørrede tomater til tapas.
Ingredienser:
- 3 røde snackpeber
- 240g. kikærter (svarer til 1 dåse)
- 1 dl. soltørrede tomater
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk. tahin
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. spidskommen
- Saft fra 1/2 citron
- Salt og peber
Sådan gør du:
Skyl og skær de røde snackpeber og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i lidt olie, salt og peber. Bages i 20 min på 200ºC varmluft.
Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt. Hæld dem i en foodprocessor eller minihakker sammen med de ovnbagte peberfrugter og resten af ingredienserne. Tilføj ekstra olie eller vand, hvis du ønsker den mere cremet og blød. (Hummus må gerne være våd i det og ikke for tør.) Blend til den er cremet og smag til.
Anret med lidt olie, sesamfrø, salt og peber på toppen.
Hummus med peberfrugt og soltørrede tomater.
Jeg er blevet helt vild med den her røde hummus opskrift. Synes det er så lækkert med et twist, frem for den klassiske lyse hummus. Ikke at der er noget i vejen med den, men det er jo altid godt med lidt variation! Og så giver de ovnbagte peberfrugter og soltørrede tomater bare en utrolig smuk farve. Men hvis du kun vil lave din hummus med soltørrende tomater, så kan man også sagtens det.
Her er de ovnbagte peberfrugter og resten af ingredienserne blandet og rørt godt sammen i en minihakker ↓
Og hvis du vil have den endnu mere rød, så kan du også tilsætte lidt chili, paprika eller koncentreret tomatpuré. Men de bagte peberfrugter skulle gerne give den flotte røde farve i sig selv.
Rød hummus med bagt peberfrugt.
Du kan egentlig bruge så mange peberfrugter, som du ønsker. Jeg brugte 3 snackpeber, som skæres ud i mindre stykker, det passer fint til både farve og pladsen i min blender.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med lidt olie, salt og peber – og bag dem i ca. 20 min ↓
Smag din hummus til undervejs og tilsæt ekstra citron, salt, peber, hvidløg, eller hvad du synes. Hvis du vil have din hummus mere grov i konsistensen, så blend den i kort tid. Og hvis du vil have konsistensen mere cremet og blød, så tilsæt evt. lidt ekstra olie eller vand og blend den i længere tid.
Jeg bruger i øvrigt næsten altid kikærter fra dåse til hjemmelavet hummus. Generelt set så bruger jeg faktisk næsten altid kikærter på dåse til de fleste opskrifter. Simpelthen fordi at det er det nemmeste. Og der findes ikke noget mere træls, end når man gerne vil lave en opskrift nu og her, men finder ud af, at man skal ligge kikærter i blød i 8 timer, før man kan bruge dem. 😉 Men du kan sagtens også koge kikærterne selv til opskriften, hvis du har dem på lager, og går i gang lidt tid inden servering!
Den røde hummus er super skøn som vegansk pålæg (godt kødfri alternativ) eller som tilbehør til vegansk frokost. Men den er også super lækker at servere til påskefrokost eller julefrokost sammen med alt slags pålæg, at smøre i sandwich eller spise på ristet rugbrød.
Den kan også serveres til et lækkert hjemmelavet tapasbord sammen med pesto, oste, kiks, flüte og et glas rødvin. Rigtig god fornøjelse!
Pingback: Rødbedehummus – Opskrift på nem cremet hummus med rødbede
Pingback: Hummus - den bedste opskrift på nem, hjemmelavet hummus