fbpx

Spidskålssalat med mormordressing

Denne opskrift er en sundere udgave af spidskålssalat med mormordressing. Salaten er serveret med avocado, sprøde kikærter og bulgur.

En super lækker salatopskrift til hele året! Klar på 20-25 min.

Spidskålsalat med mormordressing vegansk salat opskrift

Spidskålsalaten er også god til julen, hvor man kan serverer den som et sundt måltid mellem alt julemaden. Men ellers fungerer den godt året rundt, og du kan nemt tilsætte andre grøntsager i sæson eller efter årstid. Salaten er også rimelig budgetvenlig – og kan nemt være klar inden for 25 min.

Sørg endelig for at lave dressingen til salaten. Den er super lækker, og gør en kæmpe forskel for salaten og især spidskål – som godt kan blive lidt hårdt at spise i sig selv. Spis denne spidskålssalat med mormordressing som tilbehør til andre retter, eller som en lækker sund aftensmad eller frokost, helt som den er.

Spidskålssalaten kan også serveres med:

Spidskålssalat med mormordressing

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 10 min.

Sund spidskålssalat med mormordressing – vegansk version. En lækker, nem salat opskrift med spidskål, bulgur, dressing og kikærter.

Ingredienser:

  • 2 dl. bulgur
  • 240g. kikærter (ca. 1 dåse)
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 200g. spidskål
  • Håndful spinat
  • 1 avocado
  • Salt og peber
  • Mormordressing:
  • 3 spsk. creme fraiche, vegansk
  • Håndfuld frisk persille, dild eller timian
  • Saft fra 1/3 citron
  • 1 tsk. balsamico
  • 1/2 hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Kog bulguren som anvist på pakken i 8-10 min.

2

Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt. Hæld de kogte kikærter på en pande sammen med paprika, salt og peber. Lad dem stege 5-6 minutter til de er helt sprøde og gyldne. Tilsæt pinjekernerne de sidste 2-3 minutter og lad dem stege med. Tag dem af panden og gem dem i en skål.

3

Skyl spidskålen og spinaten og hak det i tynde strimler. Anret dem på en fad eller i en skål. Hæld vandet fra bulguren og bland sammen med salaten.

4

Mormordressing: Press hvidløget fint, og bland sammen med alle ingredienserne i en skål. Smag til, og lad trække på køl indtil servering. Vend dressingen sammen med spidskålssalaten – eller du kan servere den ved siden af.

5

Inden servering anrettes salaten med skiver af avocado på toppen, de ristede kikærter og pinjekerner. Drys godt med salat og peber.

Her er kikærterne ristet på panden. Her kan du sagtens bruge kikærter fra dåse for et nemmere (og hurtigere) resultat ↓

kikærter på panden med paprika, salt og peber

Sund salat med spidskål, bulgur og dressing.

I salaten her har jeg samlet nogle af mine favorit ingredienser! Spidskål, bulgur, en håndfuld spinat, avocado stykker og ristede pinjekerner + kikærter.

Kikærterne er en super god måde at få lidt ekstra sprødhed i salaten – og så bidrager de også til mere mæthed og proteiner. Jeg ristede dem på panden i paprika og lidt olie. Her kan du også sagtens tilføje lidt chili, hvis du godt kan lide dem lidt spicy. De bliver helt sprøde af at stege på panden, og er en super god topping både til salater eller suppe.

dressing til salat med vegansk creme fraiche

Spidskålssalat med mormordressing – vegansk version.

Dressingen minder egentlig meget om en klassisk mormordressing. Dog er den ikke lavet med fløde – men med vegansk creme fraiche. Her kan du som oftest finde en vegansk udgave i mange supermarkeder efterhånden. Og resultatet med den veganske creme fraiche er altså mindst lige så lækkert som en traditionel udgave – og så er den også lidt sundere.

Tip: Når man laver dressing og dip med vegansk creme fraiche, så kan det være en god idé at tilsætte ekstra syre som lime eller citron. Simpelthen for at opnå den bedste balance af syrlighed, som traditionel creme fraiche jo har en del af. Hvor vegansk creme fraiche godt kan smage lidt sødt. Smag din dressing til undervejs og tilsæt mere citron hvis nødvendigt.

sund salat med kål og avocado

Giv opskriften på spidskålssalat stjerner her ↓

3/5 (6 Reviews)

4 thoughts on “Spidskålssalat med mormordressing”

  1. Pingback: Aubergine salat – Nem salatopskrift med auberginer og nødder

  2. Pingback: Vegansk Fried Chicken – Opskrift på sprøde veganske nuggets med tofu

  3. Pingback: Vegansk Beef Wellington – Opskrift på vegansk hovedret uden kød

  4. Pingback: Aubergine bøffer bagt i ovn – Opskrift på kødfri bøf til vegansk burger

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top