fbpx

Vegansk Beef Wellington

Opskrift på vegansk Beef Wellington. En version helt uden kød eller svinemørbrad. Lavet med grøntsager og tofu.

En skøn engelsk ret, som kan serveres som vegetar eller vegansk hovedret.

vegansk beef wellington opskrift med grøntsager

En klassisk traditionel Beef Wellington er jo ofte lavet med svinemørbrad, oksekød eller skinke. Men denne udgave er en vegetar beef wellington, som er helt uden kød, og lavet med en vegansk fars. Derfor ligner det også lidt et farsbrød. Farsen består af svampe, løg, hvidløg, krydderier, valnødder og tofu. En super skøn og protein fyldt ret, som både kan laves til vegansk eller vegetarisk aftensmad. Pakket ind i den sprødeste butterdej.

Opskriften kan serveres både juleaften eller til menuen nytårsaften. Jeg vil anbefale at spise denne veganske Beef Wellington sammen med kartofler, hjemmelavet brun sovs, en grøn salat eller ovnbagte grøntsager.

Se nedenfor hvor jeg har lavet en billedeguide, og vist billeder af hvordan du laver denne kødfri Beef Wellington step-by-step.

Tip: Opskriften på Beef Wellington tager ca. 1,5 time inkl. bagetid, så gå gerne i gang med opskriften i god tid.

Vegansk Beef Wellington.

Antal: 6-8 personer
Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1 time

Opskrift på vegansk Beef Wellington. Uden kød, lavet med grøntsager og tofu. God til jul eller nytår som vegetar, vegansk hovedret.

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 200g. svampe
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • Salt og peber
  • 100g. valnødder
  • 200g. tofu
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 5 spsk. mel
  • Saft fra 1/3 citron
  • 1 butterdej, ca. 275g.
  • Olie til pensling

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 175°C varmluft.

2

Skyl og hak svampene i små stykker sammen med løg og hvidløg. Steg dem på en pande i lidt olie. Tilsæt rosmarin, paprika, spidskommen og drys godt med salt og peber. Steg et par minutter indtil gyldne og bløde. Lad køle af på en tallerken.

3

Hak valnødderne groft og rist dem på panden under lav/middel varme indtil gyldne. Lad dem køle af på en tallerken.

4

Hæld vandet fra tofuen og læg et stykke køkkenrulle eller viskestykke over og under tofuen. Pres godt ned så vandet presses ud. Gør dette et par gange over alt, så tofuen er så tør som muligt (jo mere vand der presses ud - jo bedre for resultatet). I en skål smuldres tofuen nu ud i bittesmå stykker.

5

I en foodprocessor eller minihakker finthakkes nødderne (se billeder nedenfor). Du kan også hakke dem fint med en kniv. I minihakkeren tilføjes nu tofu, de stegte svampe, sojasauce, tomatpuré og lidt citronsaft. Blend det hele godt til du har en fast og finthakket konsistens.

6

Tilsæt nu mel til blandingen og bland det rundt med en ske. Form nu farsen med hænderne og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir ca. 20 cm. lang og 12 cm. bred.

7

Bages i ovnen i 30 min. Lad farsen køle af i 10 minutter efterfølgende.

8

Rul butterdejen ud i en aflang firkant på bagepladen og placer den bagte fars på midten af butterdejen. Skær linjer i siderne af butterdejen (se billeder nedenfor), og læg skiftevis et stykke butterdej hen over farsen. I mellem stykkes pensles med lidt olie undervejs.

9

Bag nu brødet i 25-30 min. til det er gyldent på toppen.

Sådan laver du Beef Wellington ↓

Start med at stege løg, hvidløg, svampe og krydderier på panden ↓

svampe og løg stegt på panden

Hal valnødderne (eller andre nødder) groft og rist dem på panden til de er gyldne. Hæld nødderne i en minihakker og blend dem fint ↓

ristede nødder og hakket

Pres alt vandet ud af tofuen, som du kan med et stykke køkkenrulle eller viskestykke. I en skål smuldres tofuen til bittesmå stykker ↓

tofu til vegansk wellington

I en minihakker, blender eller foodprocesser blendes nu stegte svampe, tofu, nødder, tomatpuré, citronsaft og sojasauce ↓

vegansk beef wellington med fars

Første billede ses farsen som er formet til en aflang klump 20 cm. lang og 12 cm. bred. Bag i ovnen i 30 min. til den er gylden på toppen ligesom billedet til højre ↓

farsbrød vegansk til wellington

Læg nu farsen på butterdejen (som ligger med den vandrette/aflange side). Skær strimler i butterdejen på ca. 2-3 cm. i tykkelsen. Læg skiftevis butterdejen over hinanden og pensel med olie i mellem. ↓

butterdej der foldes til wellington

Pensel lidt olie ovenpå butterdej. Klar til at bage i ca. 25-30 min. ↓

butterdej klar til bagning

Vegetar / vegansk version uden kød.

Man kan laves en vegansk eller vegetarisk udgave af den engelske Beef Wellington / Bøf Wellington på mange måder. Nogle bruger udelukkende grøntsager og lidt mel til at binde farsen sammen. Jeg synes helt klart, at tofu giver det ekstra i farsen, som udover mæthed og proteiner også giver en lækker rig smag. Det er vigtigt, at man tilsætter dybde og en masse krydderier til en kødfri fars, da grøntsager har brug for ligeså meget smag, som kød har.

Er butterdej vegansk?
Ja, som regel er den færdige butterdej, man køber fra køledisken, vegansk. Men kig gerne en ekstra gang på pakken, hvis du vil være sikker.

beef wellington uden kød med grøntsager og tofu

Beef Wellington til juleaften eller nytår.

Retten er oplagt til det veganske julebord, til en luksus julefrokost eller som en hovedret til nytårsaften. Men den er også god til en almindelig weekend med gæster og simremad.

De gange jeg har lavet den, har der været fint med mad til overs. Så der burde være nok til 6-8 personer. Eller kan du gemme resterne til flere dage.

vegansk beef wellington opskrift med grøntsager

Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Hvis du laver retten, så glem endelig ikke at tagge mig under @micadeli_Pinterest eller Instagram. Og spørg endelig nedenfor hvis du har nogle spørgsmål til opskriften.

Giv opskriften på vegansk Beef Wellington stjerner her ↓

3.9/5 (28 Reviews)

11 thoughts on “Vegansk Beef Wellington”

  1. Pingback: Hasselback kartofler – Opskrift på sprøde hasselbagte kartofler i ovn

  2. Pingback: Vegetar julesteg – Opskrift på vegetarisk og vegansk steg til juleaften

  3. Pingback: Vegansk nytårsmenu - Guide til nytårsaften

  4. Kan man lave farsen dagen i forvejen og komme i køleskab og så bage den med butterdejen inden servering dagen efter?

    1. micadeli_dk

      Hej Marianna,
      Ja det kan du sagtens! Så har man lavet over halvdelen i forvejen, og det er jo smart!
      Bedste hilsner og rigtig godt nytår 🥳

  5. Skøn blog, du har – tak for at dele!! 🙂
    Jeg kan aldrig få butterdejen rullet ordentlig ud – er der en chance for, du kan vise det i en video, næste gang, du du bruger det?
    Godt nytår
    Anne

    1. micadeli_dk

      Hej Anne,
      Tusinde tak! Ja, det vil jeg da bestemt! Jeg har faktisk også delt det i en video på Instagram her: https://www.instagram.com/micadeli_/
      Hvis du kigger øverst under story highlights – og så den der hedder “Linsesteg” – her bruger jeg nemlig helt den samme teknik!
      Bedste hilsner og rigtig godt nytår!

  6. Jeg lavede den juleaften, da menuen var vegansk. Det var en kæmpe succes. Tak for god inspiration!!

    1. Hvor er det dejligt at høre Tina – tusinde tak for at dele!
      Rigtig godt nytår herfra! 🌟

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top