fbpx

Vegansk nytårsmenu – Guide til nytårsaften

Find alle mine bedste opskrifter til en vegansk nytårsmenu til årets nytårsaften. Du får inspiration til forretter, appetizers, snacks, hovedretter og tilbehør.

Min bedste guide til en vegetarisk / vegansk nytårsaften 🌟

Sådan laver du en vegansk nytårsmenu.

Jeg har i denne guide delt alle mine bedste opskrifter til en grøn vegansk nytårsmenu. Så hvis du ikke vil bestille en vegansk nytårsmenu i år (men hellere lave den selv), så er min guide et godt bud på en vegansk nytårsmenu fyldt med lækre opskrifter. Her er både veganske hovedretter, tilbehør, små snacks, anretninger, forretter og søde sager – alt sammen til at skåle den nye år ind med. 🥂

Samlingen her er fyldt med kødfri retter til nytårsaften, som passer både til en vegansk og en vegetarisk nytårsmenu. Men de kan altså også sagtens serveres til andre klassiske nytårsretter fx både med kød, fisk eller hvad der ellers står på menuen.

Det er nytårsretter, som både kan serveres hvis du er vegetar, veganer – eller til alle dem, der bare ønsker noget andet end kød. Og så er alle opskrifterne lavet, så både børn og voksne være med. Rigtig godt nytår! 🌟


Vegansk / vegetar Beef Wellington

vegansk beef wellington opskrift med grøntsager

Skøn, mættende og smagfuld Beef Wellington i en vegetarisk / vegansk version med lækker butterdej. Perfekt som hovedret til årets nytårsmenu med en masse lækkert tilbehør!

Vegansk Beef Wellington


Sprøde kartoffelstakke

opskrift på sprøde kartoffelstakke med kartofler

De her små sprøde stakke af tynde kartofler er så lækre at servere som tilbehør til hovedretter, sauce og salater. En anderledes måde at servere kartofler på, her lavet med revet vegansk ost og drysset med rosmarin.

Sprøde kartoffelstakke


Hasselback Butternut Squash

sirup på butternut squash tilbehør til aftensmaden

Søde lækre og flotte hasselback butternut squash. Selvom jeg ofte servere denne til en vegansk juleaften, så er de mindst lige så lækre til nytårsmenuen.

Hasselback butternut squash


Blomkålssuppe

opskrift på nem blomkålssuppe vegansk

Den her bløde og cremede suppe er oplagt at servere i små skåle som en forret med lækre hjemmelavede brødcroutoner. Den kan også servere som hovedret med ekstra fyld toppen og croutoner, brødsticks eller andet til at dyppe i.

Cremet nem blomkålssuppe


Indbagt linsesteg

opskrift vegansk morsbrød linsesteg til julemad

Endnu en skøn og lækker hovedret til årets nytårsmenu. Den her linsesteg er lavet med butterdej og er en skøn og mættende hovedret. Kan serveres med kartofler, sauce og skønne nytårssalater.

Opskrift på Indbagt linsesteg


Aubergine steaks i flødesauce

aubergine steaks vegansk opskrift med fløde

Med inspiration fra klassiske kød steaks lavet med flødesauce, lavede jeg den her lækre ret med bløde og lækre aubergine. Stegt i en smagfuld sauce og pyntet med skønne brune champignon og rosmarin.

Aubergine steaks


Veganske flødekartofler

veganske flødekartofler med soja fløde

De har klassiske veganske flødekartofler, er nok på min top 10, over retter jeg laver i december måned. De er skønne til alt lige fra julemenuen, til julefrokosten og ikke mindst som lækkert tilbehør til nytårsmaden.

Veganske flødekartofler


Hasselback Aubergine

hasselback aubergine i fad

Endnu en skøn aubergine ret. Her lavet i en lækker hasselback version og stegt i en lækker rød sauce. Et dejligt alternativ til kød eller fisk og som kan serveres med et utal af andre små retter og tilbehør.

Hasselback aubergine


Kartoffelroser

kartoffelroser squash

Skøn, mættende og smagfuld Beef Wellington i en vegetarisk / vegansk version med lækker butterdej. Perfekt som hovedret til årets nytårsmenu.

Opskrift på kartoffelroser


Luksus sprøde tofupinde

tofu nuggets med chilli sauce

De her sprøde tofupinde er perfekte at servere som små hapsere eller lavet som en forret med lidt sauce og grønt på siden.

Sprøde tofupinde


Snacks, forretter og søde sager til nytår

Det er altid godt, at have nogle opskrifter ved hånden inden middagen. Det kan være små forretter, snacks eller andre tapas-lignende opskrifter. Og så har jeg selvfølgelig også delt søde opskrifter som desserter, småkager og søde sager 🥂

Nytårs /jule bruschetta

jule bruschetta forret med aioli og granatæble

Små bruschetta anretninger med hjemmerørt aioli, valnødder, granatæblekerner, timian, ahorn sirup og cremet balsamico eddike. Kan nemt serveres efter ønsket størrelse.

Små vinter bruschetta


Blomkålspuré / dip

puré med blomkål og med chips

Blomkålsdip er en sund og lækker dip/puré perfekt at servere som alternativ til klassisk dip. Fx med chips, brødsticks, grissini, kiks, eller endda små sprøde nuggets.

Blomkålsdip opskrift


Fyldte mini peberfrugter

fyldte mini peberfrugter til tapas

Små snack hapsere til tapasbordet, som forret, som saltet velkomstsnack eller hvad man nu har lyst til. Lavet med perlebyg, oliven, pesto, spinat og smeltet ost.

Fyldte minipeber


Tortilla roulade hapsere

tortilla roulade med spinat lækre wraps

Super små og lækre tortilla roulader med fyld. Kan nemt fyldes efter grøntsager fra årstiden. Her lavet i en simpel version med spinat, tomat og avocado.

Små tortilla hapsere


Avocado med fyld

fyldte avocado med kikærtesalat

Fyldte avocado med en hjemmerørt kikærtesalat med majs, kikærter, rødløg og dild. Serveret med en lille sjat mayo og citron.

Opskrift på fyldte avocado


Blinis med avocadocreme

veganske blinis med fyld og avocado

Skønne små lækre hjemmelavet blinis i en vegansk version. Her fyldt med lækkert fyld, som man nemt kan justere efter ønske og årstid. En sød lille velkomstsnack sammen med et glas bobler.

Blinis med avocadocreme


Æblesalat med spidskål

æblesalat opskrift med æbler og spidskål

En æblesalat som tilbehør er super godt sammen med de øvrige hovedretter, kartofler, saucer og andet tilbehør. Her er den lavet med tranebær, mandler, æbler og en skøn dressing ved siden.

Opskrift på æblesalat


Brødsticks med pesto

brød sticks stænger af surdejsbrød

Sprøde brødsticks med vegansk ost og grøn pesto. En skøn og lækker snack til velkomstsnack, eller måske til en tapasanretning inden maden.

Brødstænger med pesto


Vegansk chokolademousse

opskrift vegansk chokolademousse min bedste opskrift

Chokolademousse i en vegansk udgave – lækre små og fine anretninger til nytårsaften. Serveret med fine chokoladestykker og hjemmelavede karamelflager på toppen.

Opskrift på chokolademousse


Biscotti med appelsin

sprode biscotti med appelsin

De her sprøde biscotti med appelsin smag er perfekt at servere efter nytårsmenuen som en snack sammen med chips eller andet lækkert. Lavet med nødder, appelsin og hvis chokolade.

Biscotti med appelsin


Butterdejssnitter med bær og is

butterdejssnitter med bær som minitærter til dessert

Afslutningsvis er de her butterdejssnitter med bær en skøn nytårsdessert. Her serveret med kold vaniljeis til de varme små dessert snitter.

Snitter med bær og is

Vil du have mere inspiration?
Se min kategori her Alle idéer og opskrifter til nytårsaften

Jeg håber, at du kunne blive inspireret til at at afprøve nogle af opskrifterne til en plantebaseret nytårsmenu! Her har jeg primært samlet snacks, veganske forretter og alt til en vegansk nytårsmiddag. Men jeg tænkte også, at det kunne være en idé med natmad eller snaskede idéer til dagen efter. Hvis I har nogle gode idéer så skriv endelig nedenfor!

Herudover, så vil jeg løbende opdatere indholdet, når der kommer endnu flere nytårsretter eller snacks til samlingen. Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål! Du er også velkommen til at dele/gemme guiden her på Pinterest under @micadeli_

Rigtig godt nytår herfra! 🌟

Giv guiden på vegansk nytårsmenu stjerner her ↓

3.5/5 (10 Reviews)

1 thought on “Vegansk nytårsmenu – Guide til nytårsaften”

  1. Pingback: Bruschetta med pesto, hummus og bagte tomater til snack og tapas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top