fbpx

Butterdejssnitter med bær

De her butterdejssnitter er lækre små desserttærter fyldt med bær. Jeg har brugt blåbær og hindbær, men alle bær kan bruges!

En super nem vegansk opskrift – kan serveres med vegansk is, almindelig is, creme fraiche eller pisket flødeskum – alt efter ønske.

butterdejssnitter med bær som minitærter til dessert

Jeg tror vidst allerede, jeg har nævnt, at jeg er ret vild med butterdej for tiden. Og det er faktisk først indenfor de seneste måneder, at jeg for alvor er begyndt at lave opskrifter med butterdej… Før hen troede jeg nemlig, at det var lidt besværligt at arbejde med og tænkte, at det nok tog alt for lang tid.

Men butterdej er jo det nemmeste i verden. Det er så nemt at arbejde med, og så kan butterdej varieres i det uendelige og fyldes med alt lige fra grøntsager, frugt eller bær.

Krydderier: Selvom man ikke skulle tro det, så er både timian og rosmarin virkelig lækkert til de her tærter sammen med bær. Men du kan også sagtens pynte med citronmelisse eller mynte.

Serverings tip: Når de søde bær kommer i ovnen, så bliver tærterne mere syrlige i smagen, når de er varme. Så derfor vil jeg anbefale at servere tærterne med noget koldt og sødt.

Video: Se hvordan jeg laver opskriften her

Butterdejstærter.

Antal: 6 tærter
Forberedelse: 25 min. Tilberedning: 15 min.

Lækre butterdejssnitter med bær lavet som små butterdejstærter med butterdej. En nem opskrift på desserttærter med vanilje is.

Ingredienser:

 • 150g. blåbær
 • 150g. hindbær
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1/2 citronskal + saft
 • Frisk timian
 • 1 butterdej
 • 2 spsk. plantesmør til pensling
 • Rørsukker, til drys
 • Til servering: Vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum

Sådan gør du:

1

Skyl bær, hæld dem i en skål og drys med vaniljesukker og kardemomme. Riv skallen fra 1/2 citron og bland med bærrene sammen med lidt citronsaft.

2

Rul butterdejen ud inkl. bagepapir og læg på et bageplade. Skær i 6 stykker og fordel bærrene på midten af de 6 firkanter. Drys med lidt frisk timian på toppen. Lad gerne siderne være fri med ca. 1-2 cm.

3

Smelt smørret og pensl siderne grundigt. Fold nu siderne godt indover bærrene i midten, så butterdejen lukkes i siderne. Pensl gerne ovenpå lukningen og drys siderne med rørsukker.

4

Bag i ovnen på 180º varmluft i ca. 25 min til gyldne og sprøde.

5

Server de lune butterdejssnitter med vanilje is eller andet godt.

Sådan laver du butterdejssnitter ↓

1. Find først de bær, som du gerne vil bruge. Det kan være alt lige fra blåbær, hindbær, jordbær, ribs, solbær, brombær – eller hvad du ellers foretrækker eller har til rådighed.

Drys dem med lidt vaniljesukker, kardemomme, revet citronskal + saft.

jordbær, hindbær og blåbær til dessert

2. Rul butterdejen ud og skær i 6 firkanter (eller flere hvis du vil lave dem mindre). Fyld alle firkanterne med bær inde på midten og sørg for lidt luft rundt om alle siderne.

Pensl siderne med lidt smeltet plantesmør og fold nu siderne inden mod midten, så de sidder godt fast. Pensl lukningen og drys med lidt rørsukker.

Nu er de klar til at bage ca. 25 min ↓

minitærter med butterdej snitter med bær

Små desserttærter med bær – perfekt til is, creme fraiche eller flødeskum.

De her mini desserttærter gør sig altså rigtig godt sammen med en kugle af vaniljeis. Men hvis du ikke har is i fryseren, så er der også andre gode serveringsmuligheder! Prøv fx almindelig kold creme fraiche (både den klassiske eller fedtfattige), vegansk creme fraiche, pisket flødeskum eller piskbar (lavet soja flødeskum). Det hele kan serveres til de her tærter – så det er alt efter smag og behag.

bærtærter med butterdej

Jeg serverede med vaniljeis – super skønt sammen med de lune snitter ↓

mini desserttærter og butterdejssnitter med is

Mine tips til butterdejssnitter:

 • Bær: Bær i sæson smager super skønt til hjemmelavede tærter. Kan fyldes med alt lige fra brombær, solbær, ribs eller jordbær.
 • Frugt: Det er også populært at bruge frugt i de små butterdejstærter. Prøv fx med fersken, nektariner, blomme, appelsin, pære eller æble.
 • Krydderier: Tro det eller ej, både timian og rosmarin smager fantastisk til. Men du kan også pynte med citronmelisse eller mynte.
 • Udrulning: Du kan sagtens rulle butterdejen endnu mere ud, hvis du ønsker et endnu mere let og luftigt resultat.
 • Vegansk butterdej: Hvis du gerne vil bruge en vegansk butterdej, så køb nogle af de billige udgaver. De fleste er nemlig ofte lavet med plantesmør eller olie.
 • Aftensmad: Butterdejssnitterne kan også nemt laves som tilbehør, snack, madpakke eller picnic – og fyldes med fx spinat og broccoli (opskrift her), søde kartofler, asparges (opskrift her) eller tomater.
små butterdejssnitter ala minitærter som dessert med blåbær og is

Jeg håber, at du vil afprøve de her skønne minidesserter til sommerens lune aftener! Det er hvert fald duften af sol og sommer.. Næste gang vil jeg afprøve fyldet med nektariner, blomme eller pære. Hvis du vil have mere madinspiration til nem aftensmad, salater, desserter eller kager, så følg endelig med hos mig her på Instagram eller på Pinterest via @micadeli_.

Og hvis du har nogle spørgsmål til opskriften, så skriv endelig en kommentar nedenfor

Giv opskriften på de små desserttærter stjerner her ↓

5/5 (2 Reviews)

7 thoughts on “Butterdejssnitter med bær”

  1. micadeli_dk

   Ja, det kan du sagtens! Alle bær kan bruges. Det kan dog være nogle bær kræver lidt mere sukker end andre, for de ikke bliver for syrlige.
   Bedste hilsner

 1. Hej Micadeli! Tak for alle dine opskrifter 🙂
  Jeg har tænkt mig at bage disse tærter en af de kommende dage, så jeg vil høre, om opskriften kan fungere med frosne bær?

  1. micadeli_dk

   Selv tak! Ja det tror jeg sagtens du kan! Har dog ikke selv prøvet. Men jeg ville nok lige tage de frosne bær ud et par timer inden, så du er sikker på, at de bliver helt gennembagt og ikke er kolde, efter de har været i ovnen.
   Bedste hilsner ♥

 2. Jeg fik bagt dem her til aften, og de blev virkeligt lækre selv med frosne bær. Dejligt syrlige og så med soya-skum til!
  Tak ❤️

 3. Pingback: Bær trifli med is – Opskrift på vegansk trifli med jordbær og blåbær

 4. Pingback: Vegansk æbletærte – Opskrift på nem tærte med æbler og vaniljeis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top