fbpx

Kartoffelstakke

Sprøde, lækre og nemme kartoffelstakke af stablede kartofler. Lavet med revet ost, rosmarin og hvidløg. Bagt i muffinsforme i ca. 40 min.

Super nem servering til andre små retter, som forret eller tilbehør til aftensmaden.

opskrift på sprøde kartoffelstakke med kartofler

Hemmeligheden bage de her lækre og sprøde kartoffelstakke, er, at skære kartofler helt tynde, så de bliver så sprøde som muligt.

Jeg synes de er så lækre at lave.. Og et godt alternativ til bagte kartofler, kogte kartofler, trylle kartofler, råstegte og pomfritter. De kræver lidt mere tid, da de skal vendes i blødt smør, rosmarin, hvidløg og revet ost. Men resultatet er altså også utrolig lækkert.

Servering:
De kan serveres til andre små retter, som tilbehør til hovedretter, som en appetizer, til en forret eller som tilbehør til påskefrokost eller julefrokost. I stedet for hvidløg kan de også drysses med lidt chili, karry eller andre forskellige krydderier og krydderurter.

Kartoffelstakke.

Antal: 16-18 styk.
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 40 min.

Lækre og nemme kartoffelstakke, lavet af tynde skiver kartoffel i muffinsforme i ovnen. Med revet ost, smør, salt og peber.

Ingredienser:

  • 8 kartofler, ca. 500g.
  • 2 spsk. plantesmør, blødt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 håndfulde ost (jeg brugte vegansk revet ost)
  • 1 spsk. rosmarin eller timian, finthakket
  • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Skyl og skær kartoflerne i helt tynde skiver med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Hæld dem i en skål og tilsæt blødt smør, fintpresset hvidløg, revet ost, rosmarin, salt og peber. Vend det hele godt sammen med hænderne.

2

Nu stables 15-18 kartoffelskiver ovenpå hinanden. Læg dem i hver sin muffinform på en bageplade.

3

Bag dem nederst i ovnen i ca 40-45 min til de er let gyldne og sprøde.

4

Drys evt. med lidt ekstra rosmarin, salt og peber inden servering.

Kartoffelstakke – sådan gør du ↓

Skær alle kartofler i helt tynde og fine skiver. Det kan du enten gøre med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Hæld dem alle i en skål og vend dem godt sammen med blødt smør, hvidløg, rosmarin, hvidløg, salt, peber og revet ost. Brug gerne hænderne så det hele bliver godt vendt.

Nu samles 15-18 skiver ovenpå hinanden og puttes i hver sin muffinform. Så er de klar til at bage nederst i ovnen i ca 40-45 min.

kartoffel stakke med revet ost

Hvilken type af revet ost? Jeg brugte en vegansk revet ost, som smagte rigtig godt og smeltede fint i ovnen. Men du kan bruge hvilken som helst type af revet ost. Alt lige fra revet mozzarella, cheddar eller du kan vende dem i parmesan.

kartoffel stakke med tynde kartoffel skiver

Drys til sidst kartoffelstakkene med lidt salt og peber og pynt dem med rosmarin eller timian. Hvis du gerne vil have lidt mere smag i dem, så kan du også sagtens vende dem med lidt chili eller andre stærke krydderier.

Som sagte kræver de lidt mere arbejdstid end med traditionelle kartofler. Men de er super lækre og skønne at servere på dage, hvor det godt må være lidt anderledes.. Fx til højtider, fester eller bare som tilbehør til lækkert simremad.

stablede kartofler til aftensmads tilbehør

Husk at du også kan følge mig under @micadeli_pinterest og instagram. Hvor jeg dagligt og ugentligt deler mere madinspiration. Jeg håber, at du kunne bruge opskriften! Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål til opskriften.

Giv opskriften på kartoffelstakke stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top