fbpx

Blomkålssuppe – vegansk opskrift

Min bedste og mest cremede opskrift på blomkålssuppe. En vegansk suppe opskrift med blomkål, hvidløg, løg og muskatnød.

Serveret med sprøde croutoner og lime skiver. Klar på 30 min!

opskrift på nem blomkålssuppe vegansk

Jeg er vild med supper for tiden! Og har allerede i denne uge lavet minestrone og grøntsagssuppe.. Men det er jo også virkelig suppevejr med alle de grå regnvejrsdage. Jeg synes nu, at det er hyggeligt. Især når man kan side under tæppet og varme sig på en lækker suppe med hjemmelavede sprøde croutoner..

Mine bedste tips til en god blomkålssuppe:

  • Løg og hvidløg smager skønt i suppen og giver ekstra smag. Men begge dele kan godt udelades, hvis du ønsker færre ingredienser
  • Krydderier: Jeg brugte kun muskatnød, lidt timian, salt og peber. Men her kan du også eksperimentere med spidskommen og chili.
  • Rist blomkåls buketterne på panden til de er gyldne. Det frembringer smagen af blomkål og suppen smager af mere!
  • Blend suppen indtil den er helt cremet. Så smager den bedst! Du kan både bruge en stavblender i gryden eller hælde suppen i en blender.
  • Toppings: Du kan bruge hvilke som helst toppings til suppen. Jeg brugte de her ➝ hjemmelavede croutoner + blomkålsbuketter på toppen.
  • Servering: Kan nemt laves både hverdag og weekend – suppen er klar på ca. 30 min. Og den kan også serveres i mindre portioner til en forret

Suppen kan sagtens fryses ned.

Blomkålssuppe.

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min.

Vegansk blomkålssuppe opskrift med hvidløg, blomkål og muskatnød. En sund og nem suppe uden fløde. Klar på kun 30 min.

Ingredienser:

  • 600g. blomkål (ca. 1 mellem blomkål)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 dl. grøntsagsbouillon
  • 3 dl. plantemælk (jeg brugte havremælk)
  • 1 tsk. muskatnød
  • Saft fra 1/2 lime
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Til servering:
  • Hjemmelavede croutoner – opskrift her

Sådan gør du:

1

Hæld lidt olie i en gryde eller brug en høj sautepande.

2

Tilsæt finthakkede løg og hvidløg. Skyl og skær blomkålen i små buketter. Hæld det med op på panden og lad stege i 4-5 minutter indtil blomkålen er gylden på alle sider (læg gerne lidt stegte blomkål til side til servering).

3

Tilsæt bouillon og plantemælk. Drys med muskatnød, limesaft, salt og peber. Lad simre i 10-12 min til blomkålen er helt mør.

4

Blend suppen helt fint med en stavblender eller brug en blender. Tilsæt mere grøntsagsboullion, hvis suppen er for tyk.

5

Smag til med salt, peber og lime. Server suppen med sprøde croutoner og pynt med timian og ristede blomkål på toppen.

Start med at riste blomkål, løg og hvidløg på panden. Når blomkålen ristes og bliver gyldne, får det smagen frem i blomkålen og smager skønt  ↓

blomkåls buketter stegt på panden

Efter suppen har simret i 10-12 min (til blomkålen er helt mør), så blendes suppen helt fint og cremet. Brug en blender eller stavblender  ↓

blomkålssuppen blendet til den er helt cremet

Sund blomkålssuppe – vegansk opskrift.

Grunden til at opskriften er vegansk, er fordi at jeg har brugt havremælk til at tykne suppen lidt med. Men du kan også sagtens lave den som en vegetar blomkålssuppe, og bruge hvilken som helst mælk, du ønsker! Smagsmæssigt gør det ikke den store forskel.

nem blomkålssuppe micadeli opskrift vegansk

Blomkålssuppe til hele året.
Opskriften er ret nem at lave og resultatet er cremet. Suppen er lavet med rimelig få ingredienser og mætter godt! Den passer skønt til både efterår og vinter – men også til foråret eller som en forret om sommeren med ristet brød til. Med min sidste opskrift på ➝ grøntsagssuppe, der serverede jeg de her sprøde ➝ hjemmelavede brød sticks til. Og de passer også fint til suppen her, hvis man vil prøve noget nyt suppetilbehør.

Denne blomkåls suppe kan serveres til våde veganere, vegetarer og til alle der spiser kød. Klassisk blomkålssuppe er jo egentlig en vegetarsuppe. Men denne udgave er også en blomkålssuppe uden fløde (altså vegansk), hvilket gør den sundere end mange traditionelle supper, der er lavet med fløde.

sund blomkålssuppe med croutoner

Opbevaring og nedfrysning.
Suppen her giver ca. 3-4 portioner. Så du kan sagtens gemme resterne på køl i en lufttæt beholder i køleskab. Her kan den holde i ca. 4-5 hverdage. Ved genopvarmning, så tilsæt ekstra vand til suppen. Den bliver nemlig tykkere jo længere tid den står. Her kan du både varme suppen op igen i en gryde eller mikrobølgeovn. Blomkålssuppen kan også fryses ned.

opskrift på nem blomkålssuppe vegansk

Hvis du gerne vil have flere grøntsager i suppen, så kan du lave denne blomkålssuppe med kartofler eller med porre. Begge dele smager skønt at blende med i også. Hvis du laver nogle af mine suppeopskrifter, så tag mig endelig på Instagram under @micadeli_ så jeg kan se jeres lækre resultater!

» Se også: Samling på alle mine opskrifter på veganske supper

Giv blomkålssuppen stjerner her ↓

4.4/5 (7 Reviews)

2 thoughts on “Blomkålssuppe – vegansk opskrift”

  1. Pingback: Veganske supper – Alle mine bedste suppe opskrifter på 30 min.

  2. Pingback: Vegansk nytårsmenu – Guide til vegetar og vegansk nytårsaften

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top