fbpx

Sri Lanka gryde med grøntsager

Her er min lækre opskrift på vegansk og autentisk Sri Lanka gryde med karry, grøntsager og ris. En lækker grøntsagsret til både hverdag og weekend.

sri lanka gryderet vegetarret med grøntsager

Trods det varme vejr her i august måned, var jeg altså ikke særlig afholdende fra at lave en varm og eksotisk Sri Lanka gryde. Jeg har længe gerne ville lave denne gryderet med karry, friske grøntsager og ris.

En traditionel Sri Lanka gryderet består typisk af karry, gurkemeje, karry blade, hvidløg, kokosmælk, chili og endda også ofte frisk ingefær. Og ofte også med mange andre forskellige ingredienser og grøntsager. Sri Lanka gryde kan nemlig laves på mange forskellige måder – hvilket nok også i de fleste tilfælde afhænger af, hvor man befinder sig i verden.

Denne veganske ret her er lavet med karry, gurkemeje, spidskommen, paprika og citron. Men hvis du ikke har alle de krydderier, kan du sagtens lave retten, som det falder dig ind. Eksempelvis kun bruge gurkemeje eller karry – frem for begge dele. Så længe man husker at smage retten til, og variere med den rette styrke, syre og bitterhed.

» Prøv også: Vegetarisk ristaffel med tofu og lækre toppings.

Sri Lanka gryde med tofu og grøntsager.

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 30 min.

Lækker og cremet Sri Lanka gryde serveret med ærter og ris. Find opskriften her på den traditionelle gryderet og tilføj selv grøntsager efter ønske.

Ingredienser:

  • 200g tofu
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 stilke forårsløg
  • 1 snackpeber
  • 2 tsk. paprika
  • 1,5 tsk. karry (alt efter styrke)
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. tomatpuré (jeg brugte en lille dåse på 70g)
  • 400 ml. kokosmælk
  • Saft fra 1/2 citron
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Pynt: 1 lille håndfuld ærtebælge
  • Tilbehør: Ris

Sådan gør du:

1

Hæld vandet fra tofuen, (pres gerne tofuen med et stykke køkkenrulle, så du fjerner væsken). Skær tofuen i små stykker/firkanter.

2

Steg tofuen med lidt olie på en pande indtil gylden på alle sider. Tilføj hvidløg og løg og steg det hele et par minutter.

3

Skær forårsløg og snackpeber i små skiver og tilføj til retten sammen med krydderierne: Paprika, karry og spidskommen.

4

Tilføj tomatpuré og kokosmælk, rør rundt og lad simre på lav varme. Tilføj ærterne.

5

Smag retten til med saft fra citron, salt og peber - og evt. flere krydderier. Lad retten simre 15-20 minutter. Tilføj en smule vand hen af vejen, så retten beholder saften.

6

Kog risene i mens. Server gryderetten med ris og friske ærtebælge.

Sri Lanka gryde med tofu og grønt.

Jeg er vild med grøntsagsretter. Og jeg blev inspireret af denne Sri Lankan Curry til at lave retten. Den var dog lavet med kylling. Men udover lækre og friske grøntsager, så tilføjede jeg tofu til min ret, for at give lidt ekstra fylde til retten. Men hvis du ikke er vild med tofu, så er grøntsagerne også rigeligt i sig selv.

Her er den færdige karrygryde serveret med ærter på toppen og ris ved siden af. Virkelig en lækker ret, både til sensommer, efterår og vinter.

vegetarretter med tofu sri lanka gryde med grøntsager

Gryderetter med grøntsager.

Hvis du ligesom mig er vild med en lækker grøntsagsret, så har jeg flere bud nedenfor! Måske jeg skulle lave en hel kategori med gryderetter, for jeg har da alligevel fået samling en del gennem årene.


Stroganoff med grøntsager

opskrift på vegansk stroganoff med grøntsager

Min opskrift på stroganoff er en go-to når det regner og bliver lidt mere gråt udenfor. Opskriften er med svampe, aubergine, perleløg og serveret med hjemmelavet kartoffelmos.

Opskrift på stroganoff her


Vegansk paprikagryde

vegansk paprikagryde med uden kød vegetarisk opskrift

Skøn og autentisk paprikagryde her i en udgave med grøntsager og tofu – og serveret med fladbrød og ris. En skøn kødfri udgave som kan laves hele året rundt.

Vegansk Paprikagryde


Gryderetter under 30 min.

veganske gryderetter på 30 min. og vegetariske gryderetter

Hvis du vil have endnu mere inspiration, så har jeg faktisk samlet alle mine lækre gryderetter her. De er alle lavet uden kød, og er fyldt med lækre grøntsager. Og så kan de laves under 30 min.

Gryderetter under 30 min.

Jeg håber, at du synes om opskriften på Sri Lanka gryde! Hvis du har nogle spørgsmål til opskriften, så skriv endelig en kommentar nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Giv opskriften på Sri Lanka gryde stjerner her

3.4/5 (30 Reviews)

17 thoughts on “Sri Lanka gryde med grøntsager”

  1. Pingback: Vegetarisk Ristaffel - Opskrift på nem Indonesisk karry ret

    1. micadeli_dk

      Hej Rikke,
      Tak for beskeden! Det var en tastefejl i opskriften, som netop er tilrettet.
      Bedste hilsner herfra!
      Michala

  2. Retten ser lækker ud, men ja hvor kommer væsken fra. 2 spsk soja fløde giver ikke den væske der er på billedet.

    1. micadeli_dk

      Hej Line!
      Det var simpelthen en tastefejl.. Der skulle selvfølgelig stå 400 ml. kokosmælk i stedet for.
      Tak fordi du skrev det, det har jeg hermed rettet. 🙂 Håber at du vil afprøve opskriften, og at du synes om den!
      Bedste hilsner,
      Michala

    1. micadeli_dk

      Hej Rikke,
      Det lyder vel nok dejligt! Er jeg super glad for at høre!
      Rigtig god dag til dig 🙂
      Kh Michala

  3. Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter

    1. micadeli_dk

      Hej Aya,
      Der er omkring, 500 kalorier samlet i denne opskrift, ved brug af en let kokosmælk. Det afhænger selvfølgelig af hvor fed selve kokosmælken er og hvad man ellers putter i af grøntsager og væsker. Det skal lige siges, at retten er rigelig til 2-3 personer i hvert fald. Eller som en rest til frokosten dagen efter.
      Håber, at du synes om opskriften!
      Bedste hilsner
      Michala ♥

  4. Pingback: Vegansk paprikagryde – Gryderet med grøntsager på 30 min.

  5. Pingback: Vegansk Tikka Masala – Opskrift på indisk gryderet klar på 25 min.

  6. Har efterhånden lavet denne for familien en dem gange, og det er en sikker vinder hver gang! 🙂
    Kan den mon fryses?

    1. micadeli_dk

      Ej hvor dejligt at høre!
      Ja retten kan sagtens fryses. Men når den tøes op igen, så kan det være en god idé, at tilsætte lidt vand i retten, så den ikke bliver for tyk.
      Bedste hilsner, Michala

  7. Pingback: Veganske gryderetter – Mine BEDSTE opskrifter under 30 min.

  8. Velsmagende lækker og let at lave. Den var et hit fra 1. Gang og er nu regelmæssigt på programmet. Tak Michala🙏

    1. micadeli_dk

      Hvor er det skønt at høre Ole! Dejligt at det smagte 👏🏼👏🏼
      Bedste hilsner!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top