Sri Lanka gryde med grøntsager

sri lanka gryderet vegetarret

Her er min lækre opskrift på vegansk og autentisk Sri Lanka gryde med karry, grøntsager og ris. En lækker grøntsagsret til både hverdag og weekend.

Trods det varme vejr her i august måned, var jeg altså ikke særlig afholdende fra at lave en varm og eksotisk Sri Lanka gryde. Jeg har længe gerne ville lave denne gryderet med karry, friske grøntsager og ris.

En traditionel Sri Lanka gryderet består typisk af karry, gurkemeje, karry blade, hvidløg, kokosmælk, chili og endda også ofte frisk ingefær. Og ofte også med mange andre forskellige ingredienser og grøntsager. Sri Lanka gryde kan nemlig laves på mange forskellige måder – hvilket nok også i de fleste tilfælde afhænger af, hvor man befinder sig i verden.

Denne veganske ret her er lavet med karry, gurkemeje, spidskommen, paprika og citron. Men hvis du ikke har alle de krydderier, kan du sagtens lave retten, som det falder dig ind. Eksempelvis kun bruge gurkemeje eller karry – frem for begge dele. Så længe man husker at smage retten til, og variere med den rette styrke, syre og bitterhed.

» Prøv også: Vegetarisk ristaffel med tofu og lækre toppings.

Sri Lanka gryde med tofu og grøntsager.

Serves: 3-4 personer
Prep Time: 10 min. Cooking Time: 30 min.

Lækker og cremet Sri Lanka gryde serveret med ærter og ris. Find opskriften her på den traditionelle gryderet og tilføj selv grøntsager efter ønske.

Ingredients

  • 200g tofu
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 stilke forårsløg
  • 1 snackpeber
  • 2 tsk. paprika
  • 1,5 tsk. karry (alt efter styrke)
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. tomatpuré (jeg brugte en lille dåse på 70g)
  • 400 ml. kokosmælk
  • Saft fra 1/2 citron
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Pynt: 1 lille håndfuld ærtebælge
  • Tilbehør: Ris

Instructions

1

Hæld vandet fra tofuen, (pres gerne tofuen med et stykke køkkenrulle, så du fjerner væsken). Skær tofuen i små stykker/firkanter.

2

Steg tofuen med lidt olie på en pande indtil gylden på alle sider. Tilføj hvidløg og løg og steg det hele et par minutter.

3

Skær forårsløg og snackpeber i små skiver og tilføj til retten sammen med krydderierne: Paprika, karry og spidskommen.

4

Tilføj tomatpuré og kokosmælk, rør rundt og lad simre på lav varme. Tilføj ærterne.

5

Smag retten til med saft fra citron, salt og peber - og evt. flere krydderier. Lad retten simre 15-20 minutter. Tilføj en smule vand hen af vejen, så retten beholder saften.

6

Kog risene i mens. Server gryderetten med ris og friske ærtebælge.

vegetarretter tofu sri lanka gryden

Blev inspireret af denne Sri Lankan Curry til at lave retten. Denne var dog lavet med kylling. Men udover lækre og friske grøntsager, så tilføjede jeg tofu til min ret, for at give lidt ekstra fylde. Men hvis du ikke er vild med tofu, så er grøntsagerne rigeligt i sig selv.

Den færdige karrygryde serveret med ærter på toppen og ris ved siden af. Virkelig en lækker ret, både til sensommer og det kommende efterår.

Jeg håber, at du synes om opskriften! Skriv gerne en besked nedenfor, eller giv en vurdering lige her ↓

3.2/5 (22 Reviews)

10 thoughts on “Sri Lanka gryde med grøntsager”

  1. Pingback: Vegetarisk Ristaffel - Opskrift på nem Indonesisk karry ret

    1. Hej Rikke,
      Tak for beskeden! Det var en tastefejl i opskriften, som netop er tilrettet.
      Bedste hilsner herfra!
      Michala

  2. Retten ser lækker ud, men ja hvor kommer væsken fra. 2 spsk soja fløde giver ikke den væske der er på billedet.

    1. Hej Line!
      Det var simpelthen en tastefejl.. Der skulle selvfølgelig stå 400 ml. kokosmælk i stedet for.
      Tak fordi du skrev det, det har jeg hermed rettet. 🙂 Håber at du vil afprøve opskriften, og at du synes om den!
      Bedste hilsner,
      Michala

    1. Hej Rikke,
      Det lyder vel nok dejligt! Er jeg super glad for at høre!
      Rigtig god dag til dig 🙂
      Kh Michala

  3. Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter

    1. Hej Aya,
      Der er omkring, 500 kalorier samlet i denne opskrift, ved brug af en let kokosmælk. Det afhænger selvfølgelig af hvor fed selve kokosmælken er og hvad man ellers putter i af grøntsager og væsker. Det skal lige siges, at retten er rigelig til 2-3 personer i hvert fald. Eller som en rest til frokosten dagen efter.
      Håber, at du synes om opskriften!
      Bedste hilsner
      Michala ♥

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *