Friturestegt broccoli

friturestegt broccoli

Her er min lækre og nemme opskrift på crispy friturestegt broccoli – lavet med øl og uden æg.

Fristurestegt kål, blomkål, broccoli og andre grøntsager er virkelig et hit, hvis der skal gøres lidt ekstra ud af aftensmaden. De fleste typer af grøntsager kan faktisk bruges, hvis man gerne vil gøre lidt ekstra ud af det.

Øllen kan selvfølgelig udelades. Men jeg kan virkelig anbefale at bruge lidt øl i dejen. Det giver rigtig meget smag, ekstra sprødhed og en perfekt kombination af surt/sødt strejf til broccoli-stykkerne.

Hvis opskriften laves til børn, så brug havremælk eller en anden mælk i dejen i stedet for øl. Sørg dog for, at dejen ikke bliver for våd i det, men bevarer en fast og cremet konsistens. Jeg tilsatte omkring 33 cl. væske (svarende til en øl) til 150g. mel.

» Prøv også: Små, lækre Broccoli Bites med kun 4 ingredienser

Sprøde, friturestegt broccoli stykker.

Serves: 2-3 personer
Prep Time: 5 min. Cooking Time: 15 min.

Den bedste opskrift på friturestegt broccoli ala friturestegt 'kylling'. Nem og hurtig opskrift på sprøde dybstegte grøntsager med avocado dip.

Ingredients

 • 1 Broccoli, skyllet
 • 300 ml. neutral Olie
 • 150g. Hvedemel
 • 1 tsk. Paprika
 • 1-2 tsk. Spicy krydderi fx Harissa krydderi (kan udelades)
 • 1 Øl (33 cl.)
 • Salt og Peber

Instructions

1

Vask broccoli og skær ud mindre stykker/buketter.

2

Mix mel, paprika, spicy krydderi, salt, peber og øl i en skål. Pisk indtil at dejen er sammenhængende og en anelse tyk.

3

Varm olien godt op i en mindre pande eller frituregryde. Jeg bruger kun 1/3 liter olie, så det kun lige dækker stykkerne.

4

Dyb broccoli-stykkerne i dejen så de er godt dække til over det hele. Dyb dem bagefter direkte ned i den varme frituregryde og lad dem stege 4-5 sammen i omkring 3 minutter. Vend dem med en ske, så de bliver gyldne hele vejen rundt. Tag dem op, når de er gyldne, og dryp dem af på en stykke papir eller køkkenrulle.

5

Server de friturestegte broccoli mens de stadig er lune, sammen med en frisk kold avocado dip.

Friturestegte grøntsager + den bedste avocado dip:

Jeg kan ikke sige det nok gange. Du går ikke galt i byen med den her avocado dip til friturestegt broccoli. Eller andre lækre friturestegte grøntsager for den sags skyld. Og det gælder uanset om den serveres til voksne, til børn – til salater, hovedretter, gryderetter eller som dip til brød. Den er kun mixet sammen med 5 ingredienser: 1 fed hvidløg, 1 moden avocado, 2 spsk. olie, salt og peber. Find den fulde opskrift på avocado dip lige her. Tilsæt dine yndlings krydderier eller fx spinatblade, hvis du ønsker lidt mere smag eller fylde.

friturestegt broccoli

Olie til broccoli og friturestegning:

Når man frituresteger, så suger det en masse olie. Hvilket resulterer i, at det kan være svært at gøre retten sund. Jeg får dog ofte lidt dårlig samvittighed over al den olie, som der traditionelt bliver brugt til friturestegning. Men kan man friturestege med mindre olie? Ja, det kan man sagtens. Og det er netop det, jeg gør. For at spare på olien, så bruger jeg en mindre gryde, så det faktisk kun dækker stykkerne 50-60%. De skal alligevel vendes, så de bliver gyldne hele vejen rundt. Derfor ser jeg det ekstremt unødvendigt at bruge en hel liter ad gangen. Så jeg kan klart anbefales at stege broccoli-stykkerne over flere omgange, og så ender du kun med at bruge en 1/3 del af en hel liter.

Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål!

Giv gerne min opskrift på friturestegt broccoli en vurdering lige nedenfor ↓

4/5 (7 Reviews)

3 thoughts on “Friturestegt broccoli”

 1. Pingback: Nuggets med Søde Kartofler – Opskrift på nuggets med grøntsager

 2. Pingback: Panering uden æg – Sådan laver du vegansk panering

 3. Der skal bruges 1 hel liter. Både af sundhedsmæssige årsager og af hensyn til madens udseende.

  For lidt olie udvikler hurtigere skadelige stoffer ved de høje temperaturer. Bl.a. fordi der er mindre olie til at kapere friturestofferne fra stegningen. Og dermed kommer emnerne også til at se mindre rene og ærlige ud end, hvis der var brugt en hel liter.

  Og nej, det er ikke madspild. Jeg tror ikke, du forstår proportionerne i det her. Det er ikke et problem. Mange klimafanatikere har et skrøbeligt billede af jordens ressourcer, der ikke holder stik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *