fbpx

Quinoagryde – One Pot Quinoa med grøntsager

Min bedste opskrift på vegansk quinoagryde “One Pot Quinoa”. Fyldt med grøntsager, spicy karry paste, peanut butter og lækre toppings.

Super nem vegetar og vegansk aftensmad under 30 min.

quinoagryde opskrift med quinoa og grøntsager

Den her One Pot Quinoa opskrift er ikke til at komme udenom, og er da vidst også blevet en ret populær opskrift her på Micadeli! Simreretter bliver jeg generelt aldrig rigtig træt af, og har allerede delt et par stykker af mine bedste opskrifter her på siden. Og det her quinoagryde kan man jo nok godt kalde en “slags” simreret, selvom den allerede er færdig på 30 min.

Det er en quinoa opskrift en slags “quinoa one pot” alt-i-én gryde. Her i en lidt marrokansk stemning med granatæblekerner, sesamfrø og fladbrød.

Historien er, at min søde veninde Christina lavede denne lækre veganske one pot gryde 4 år siden med quinoa og grøntsager flere hverdagsaftener, hvor vi boede sammen en kort periode. Herefter tvistede jeg den lidt, og nu har den været en populær ret herinde lige siden. Den er så vanvittig lækker og utrolig nem at lave!

Tip: Har du ikke aubergine, så kan du også sagtens bruge squash, små blomkålsbuketter, broccoli, peberfrugt eller andre gode rester fra køleskabet.

One Pot Quinoa

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min.

Opskrift på One Pot quinoagryde med grøntsager. Nem vegetar og vegansk aftensmad med quinoa, klar på under 30 min.

Ingredienser:

  • 2 stilke forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 3 tsk. karrypasta, rød
  • 1 aubergine
  • 1 gulerod (1 stor eller 2 mellem)
  • 1 dåse hakkede tomater eller passata
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 spsk. peanut butter
  • 200g. rå lys quinoa
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • Olie til stegning
  • Toppings:
  • Naanbrød, fladbrød eller tortilla pandekager
  • Neutral yoghurt, evt. soja
  • Granatæblekerner
  • Lime skiver

Sådan gør du:

1

Kom lidt olie i en gryde eller høj sauterpande. Tilsæt finthakkede forårsløg og hvidløg.

2

Tilsæt gurkemeje, spidskommen og karrypasta og lade det varme godt op imens der røres.

3

Hak aubergine i små tern og riv guleroden på et rivejern. Hæld grøntsagerne med op på panden og lad simre et par minutter.

4

Kom de hakkede tomater i gryden sammen med kokosmælk og peanut butter. Tilsæt de rå quinoa og lad retten simre på middel varme i 15 min. (rør jævnligt, så det ikke brænder på).

5

5 min inden servering tilsættes spinat. Rør det hele godt sammen. Tilsæt saften fra et par skiver lime og smag til med salt og peber.

6

Server quinoagryden i skåle med lune naanbrød, yoghurt/creme fraiche, granatæblekerner, lime skiver og sesamfrø.

One Pot Quinoa – brug grøntsager fra køleskabet.

Man kan nemt putte en del grøntsager og ingredienser i den her quinoagryde. Og jeg har valgt dem, som jeg synes passede bedst til retten! Jeg har brugt gurkemeje, spidskommen og karrypaste (den røde man karry pasta man ofte bruger i asiatisk mad).

Men friskrevet ingefær, karry, paprika, harissa eller chili flager er vil også passe godt til retten.

ingredienser til quinoagryde

Men du kan sagtens bruge hvad du har liggende i køleskabet. Og af grønt, der kan du også skifte spinat ud med rucola eller grønkål. Og krydderurterne kan nemt skiftes ud med persille eller basilikum. Ingen strenge regler her.

Opskriften også rigtig god at lave, hvis du har rester af grøntsager, som du ikke ved, hvad du skal bruge til.

nem og hurtig gryderet med quinoa

Toppings: Jeg serverede min quinoa med hjemmelavede naanbrød – min egen opskrift, og så pyntede jeg med lime i skiver, granatæblekerner, neutral yoghurt, lidt krydderurter og forårsløg.

Men du kan også sagtens riste et par tortilla pandekager eller pitabrød på panden – eller købe færdigkøbt naanbrød fra supermarkedet (eller de etniske forretninger!). Det er mindst lige så lækkert!

Og du kan også sagtens servere den her quinoa one pot helt som den er. Uden toppings som en slags risotto fordelt i dybe skåle.

quinoagryde opskrift med quinoa og grøntsager

Quinoagryde opskrift til hverdag og weekend.

Som nævnt i starten er den her quinoa gryde utrolig hverdagsvenlig, da den kan laves på under 30 min. Og halvdelen af den tid, der skal retten egentlig bare passe sig selv! Så nemmere bliver det ikke. Det er virkelig også en ret der mætter.

De rå quinoa fylder ikke meget i starten, men suger alt væsken til sig og bliver fine små kort i retten. Og sammen med grøntsagerne, så er det altså virkelig noget der mætter.

one pot quinoa opskrift til vegetar aftensmad

Jeg er i overvejelserne om at lave endnu flere quinoa opskrifter. Til dels fordi at quinoa er så nemt at arbejde med, og dels fordi at det er sundt og mætter godt! Fx den her mexicanske quinoagryde med bønner og grønt.

Sidst lavede jeg de her blomkålsdeller med hvid quinoa – og de her nemme quinoadeller. Men skriv endelig hvis du har inspiration til, hvad jeg ellers kunne lave med både hvid og rød quinoa!

Opdateret opskrift ⟲
Opskriften her er opdateret – jeg har taget nye billeder til quinoagryden og forbedret opskriften inkl. opskriftvideo. Datoen for opskriften er derfor ny, så alle nye læsere også kan få glæde af den!

vegansk quinoa gryde med naanbrød

Opbevaring og nedfrysning:
Lav gerne retten i en ekstra stort portion! Den kan nemlig nemt holde sig i køleskabet i 4-5 dage og gemmes til aftensmad eller frokost dagen efter. Du kan også fryse quinoagryden ned i mindre portioner. Så er der aftensmad på ingen tid til alle de travle dage!

Jeg håber, at du kunne bruge opskriften! Skriv endelig nedenfor hvid du har nogle spørgsmål. Rigtig god fornøjelse 🤎

Giv quinoagryden stjerner her ↓

4.2/5 (25 Reviews)

5 thoughts on “Quinoagryde – One Pot Quinoa med grøntsager”

  1. Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter

  2. Meget enkelt og faktisk nemt at lave.
    Jeg har efterhånden lavet flere af dine retter, og det smagte godt for allesammen. Indforstået, det gik ikke galt for mig.
    Jeg sætter stor pris på at du selv inviterer til at skifte nogle ingredienser med andre. Det kan jeg godt lide. En form for invitation til at være kreativ og til at “overtage ” retten.
    Jeg takker for gode og dejlige inspirationer

    1. micadeli_dk

      Hej Hervé
      Hvor er det skønt at høre, at du kan bruge opskrifterne! Det er jeg meget glad for!
      Rigtig skøn weekend til dig,
      Kh Michala

  3. Pingback: Avocado dip - Den bedste hjemmelavede avocadocreme – Micadeli

  4. Pingback: Veganske gryderetter – Mine BEDSTE opskrifter under 30 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top