fbpx

Veganske Cookies

Super nem opskrift på veganske cookies – uden æg. Med hakkede mandler og mørk chokolade. En småkage opskrift som du kan lave hele året rundt.

De her klassiske cookies er så nemme at lave – og kan laves på 20 minutter.

nem opskrift på veganske cookies

Mix alle ingredienser sammen, tilsæt chokoladestykker og form til små runde kugler på en bageplade. Bag dem i ovnen max 10-12 minutter indtil de bliver gyldne i kanterne – men ikke længere end det. På den måde bevarer de nemlig en sej konsistens i midten, hvor de stadig er sprøde på ydersiden.

Jeg lavede opskriften med grofthakket mørk chokolade og mandler. Men du kan sagtens blande lidt hasselnødder, valnødder, lys chokolade, hvid chokolade eller andet godt med i dejen. Du kan også nemt lave dem som julesmåkager, og dekorere dem med hvid glasur på toppen.

» Prøv også: Veganske kanelsnurrer med lækker remonce

Opskrift på veganske cookies.

Antal: 30-32 styk.
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 10 min.

Her er min bedste og nemmeste opskrift på lækre veganske cookies – klar på kun 20 minutter. Med mørk chokolade og mandler, og en opskrift uden æg.

Ingredienser:

  • 120g. Mel
  • 80g. Sukker
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 120g. Smør, blødt
  • 100g. Mørk Chokolade
  • 50g. Mandler (eller andre nødder)
  • Salt

Sådan gør du:

1

I en skål blandes mel, sukker, bagepulver og lidt salt. Tilsæt det bløde smør og vend det hele godt sammen med hænderne.

2

Hak chokolade og nødder og vend det i dejen - gem gerne lidt til toppings til sidst. (Hvis du har tid, så lad dejen hvile i køleskabet i 20-30 minutter, så dejen bliver kold.)

3

Form dejen med 1 teske til små runde kugler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal have god afstand til hinanden (se billede nedenfor), så brug evt. 2 bageplader.

4

Pres de små runde cookies ned med en finger og pynt med de sidste chokolade stykker. Drys dem med salt på toppen.

5

Bag i en forvarmet ovn på 175°C varmluft i max 10-12 minutter til de er lidt gyldne i siderne. (De må endelig ikke få for meget, så man skal tage dem ud, selvom de ser lidt ubagte ud.)

Nem opskrift på cookies uden æg:

Opskriften her er nem, da den er lavet med ingredienser, som de fleste har i køkkenet allerede. Du skal nemlig kun bruge mel, bagepulver, sukker, smør og salt. Og derudover mørk chokolade og mandler. Men du kan også sagtens bruge hasselnødder, valnødder, hvid chokolade, oreo kiks eller andet godt. Du kan også tilsætte lidt lakrids, vanilje eller kanel. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser, ud fra hvad du har i skabene..

opskrift på cookies uden æg

↑ Her er størrelsen, inden de er kommet i ovnen. Lav dem med en teske, så de ikke bliver for store. Form dem som runde bolde og placer på en bageplade og tryk dem lidt ned med fingeren.

Jeg gemmer altid lidt hakket mørk chokolade og putter på til sidst som toppings, så der er synlige chokolade stykker på toppen af alle cookies. Men skal også en dag afprøve cookie med hvid chokolade som dem her eller med flydende og blød karamel i midten.

nem opskrift cookies

Til sidst drysser jeg dem med salt. Det synes jeg giver den bedste smag kombineret med lækker mørk chokolade. Småkagerne er skønne at serverer til både børn, voksne, hvis du er veganer, eller ikke kan tåle mælkeprodukter eller æg.

Jeg håber, at du kunne bruge min opskrift på sprøde og nemme veganske cookies. Og skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål til opskriften!

Giv opskriften på veganske cookies stjerner her ↓

4.5/5 (4 Reviews)

14 thoughts on “Veganske Cookies”

  1. De ser mega lækre ud. Der mangler dog en vigtig oplysning. Hvor mange grader skal ovnen sætte på?

    1. micadeli_dk

      Hej Ole,
      Ja, det var vidst en fejl herfra.. De skal bages max 10-12 minutter i en forvarmet ovn på 175°C varmluft. Jeg har tilføjet det nu, og tak for du nævnte det!
      Håber de smager og rigtig god sommer

      Bedste hilsner,
      Michala

  2. Jeg glæder mig til at prøve og lave de her cookies! Er der skind på mandlerne? 🙂

    1. micadeli_dk

      Ja, jeg havde skin på mandlerne. Men begge dele vil fungere super fint!
      Jeg håber, at de smager!
      Kh Michala

  3. Pingback: Rugbrødsboller med chokolade – Opskrift på sunde boller med rugbrød

  4. Hvilken slags smør menes der? Er det margarine eller en slags plantesmør?
    På forhånd tak, de ser gode ud!

    1. micadeli_dk

      Hej Line,
      Jeg brugte den almindelige plantesmør fra Naturli’ – jeg har ikke prøvet med margarine, men det bør også kunne bruges.
      Kh Michala

  5. Pingback: Veganske brownies - Den bedste opskrift på vegansk brownie

  6. Pingback: Småkager med peanutbutter – Opskrift på cookies med peanuts

  7. Pingback: Veganske pebernødder – Nem pebernød opskrift med plantesmør

  8. Pingback: Veganske småkager – samling på alle julesmåkager

  9. De smager ganske udmærket, dog synes jeg de ikke er helt så ‘chewy’ inde i midten, som er noget af det jeg forbinder med cookies.

    1. micadeli_dk

      Hej Malou,
      Hvor længe lod du dem bage? De skal nemlige have mindre end man tror, for at de får den ‘chewy’ fornemmelse – og de skal se lidt ubagte ud.
      Max 10-12 min. men i nogle ovne helt ned til 7-8 min. Det er lidt forskellige fra ovn til ovn 🙂

  10. Pingback: Oreo Cookies – Opskrift på sprøde cookies med oreos

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top