fbpx

Veganske brownies

Her er min BEDSTE opskrift på veganske brownies. En super lækker og nem brownie uden æg og mælk. Lavet med mørk chokolade.

Klar på 35-40 min. Pyntet med valnødder og havsalt.

veganske brownies nem opskrift

Jeg har længe gerne ville lave en vegansk opskrift på brownie som var MEGA nem at lave, og svampet – og som smagte fantastisk.. Og efter et par omgange, så blev det til denne lækre chokoladebrownie! Blød i midten og med en fin, sprød skorpe udenpå. Lige som en brownie skal være.

Allerede da brownie stykkerne var færdige i ovnen, spiste jeg et stykke eller to da de var helt lune. Jeg kan virkelig anbefale, at de nydes med en god kop kaffe eller som en lækker dessert med en lidt vaniljeis på siden af. Det gør dem kun endnu bedre.

Jeg brugte valnødder til opskriften og pyntede på toppen. Men du kan også sagtens bruge hasselnødder, pecan nødder eller helt udelade dem.

Er det svært at lave veganske brownies?
Nej! Det er lige så nemt, som at lave almindelige brownies – og processen er stort set den samme. Du skal bruge mel, kakaopulver, sukker, olie, vanilje, mørk chokolade, havre eller mandelmælk, salt og valnødder til toppen. Bland det grundigt sammen og bag brownies i ovnen i ca. 25 min. Enkelt og nemt.

Veganske brownies.

Antal: 12-14 stykker
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 25 min.

Nem opskrift på veganske brownies uden æg. Med mørk chokolade og valnødder. Verdens BEDSTE brownie lavet som vegansk opskrift.

Ingredienser:

 • 140g. Mel
 • 30g. Kakaopulver
 • 150g. Sukker eller rørsukker
 • 1 tsk. Vaniljepulver
 • 200g. Mørk chokolade (jeg brugte en vegansk version)
 • 80 ml. Olie (ca. 3/4 dl.)
 • 150 ml. Havre - eller mandelmælk
 • Havsalt
 • Valnødder

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 175ºC

2

I en skål blandes mel, kakaopulver, sukker og vanilje.

3

Smelt 200g. mørk chokolade i en gryde eller i mikrobølgeovn. Hæld den smeltede chokolade i skålen sammen med olie og plantemælk. Drys godt med salt og bland det hele med et piskeris.

4

Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir (min form måler 19 x 25 cm). Drys med valnødder på toppen.

5

Bag i 22-25 min. indtil brownies er blød i midten men sprød udenpå.

6

Tip: Server brownien med ekstra salt på toppen. Det giver en afgørende smagsforskel, når man ikke er nærig med saltet. Køl brownien ned inden servering, og skær ud i små firkanter.

Brownie uden æg – sådan gør du ↓

Veganske brownies er, som ordet antyder, en brownie uden æg og konventionelt mælk. Løsningen er faktisk bare, at du udelader æggene og skifter almindelig mælk ud med havremælk eller mandelmælk.

Faktisk så giver plantemælk typisk en mere lækker brownie, da plantemælk er sødere end komælk – og det er faktisk en stor fordel i mange kager og bagværk!

Her er alle ingredienserne blandet godt sammen. Tilsæt godt med salt (gerne havsalt) og fordel dejen i en bageform ↓

opskrift på chokolade brownies uden æg

Formen jeg brugte her måler en firkant på 19 x 25 cm. Du kan også sagtens bruge en rund form, hvis du har en tilsvarende i størrelsen.

Pynt toppen med valnødder og ekstra havsalt ↓

brownie dej med valnødder

Veganske brownies med bønner:
Du kan også lave brownies med bønner. Hvilket også kaldes en bønne brownie. Her kan du fx bruge sorte bønner i opskriften. Jeg vil anbefale at du blender dem (eller moser dem), inden de kommer med op i dejen. Så giver de en cremet konsistens, uden at man rigtigt bemærker at de er i. Herudover, så giver de en lækker fylde – og gør brownien endnu sundere!

vegansk brownie opskrift uden æg

Veganske brownies med chokolade.

For mig er verdens bedste brownie, en brownie som er sød, blød i midten og som har en anelse sprød skorpe. Og det kræver altså sukker til opskriften, for at den får den rette sødme.

Hvis du vil have en sundere brownie (som stadig er vegansk), så kan du tilsætte lidt ahornsirup til opskriften, og udelade omkring halvdelen af sukkeret. Dit valg af chokolade kan også gøre en forskel. Her findes der også sundere varianter af mørke chokolader, og du kan nemt selv vælge mellem mørk og lys – som begge fungerer fint til opskriften her. Bare husk, at tilsætte lidt ekstra ahornsirup, så det vejer op for en (måske) lidt bitter, mørk chokolade med et højt procentindhold af chokolade.

saltet brownieopskrift med valnødder

Jeg brugte en lækker mejeri-fri vegansk chokolade fra GOODIO. Deres chokolader kan virkelig anbefales. De fås i utrolig mange forskellige udgaver og varianter! Men ellers kan du også finde typer af vegansk chokolade i de større supermarkeder.

» Prøv også: Opskrift på veganske cookies med chokolade

veganske brownies nem opskrift

Chokolade Brownies – Opdateret opskrift ↺
Brownieopskriften er opdateret. Jeg har forbedret indholdet, justeret på opskriften (så den blev endnu bedre) og taget nye billeder til.

Efter en del forsøg, så må jeg indrømme, at denne opskrift nok er min absolut BEDSTE og nemmeste på vegansk chokolade brownie. Jeg håber, at du kan lide opskriften – og skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har spørgsmål.

Giv opskrift på vegansk brownie stjerner her  

3.7/5 (6 Reviews)

10 thoughts on “Veganske brownies”

 1. micadeli_dk

  Hej Karin,
  Det lyder mystisk med den faste dej. Hmm, og har du både tilsat solsikkeolie og havremælk?? Det skulle gerne give en rimelig “normal” chokoladekage-dej..
  Bedste hilsner!

  1. micadeli_dk

   Hej Lillian,
   Jeg beklager det sene svar, dit spørgsmål var simpelthen forsvundet fra min liste 🙂
   Formen jeg brugte her er ikke voldsom stor – min måler 19 x 25 cm. Du kan også sagtens bruge en rund form i stedet, hvis du har eb tilsvarende i størrelsen.
   Bedste hilsner Michala

  1. micadeli_dk

   Hej Amanda,
   Uh det er et godt sprøgsmål, det ved jeg faktisk ikke. Hvis du mener kikærtemel tror jeg sagtens, at det kan lade sig af gøre. Bare sørg for at dejen ikke bliver for fast og tør, den skal stadig være saftig og klistret – så får du det bedste brownie-resultat.
   Kh Michala

 2. Hejsa, det lyder som en super lækker opskrift! Kan man lave den dagen før? Og i så fald, ville du så opbevare den i køleskabet eller på køkkenbordet?
  Mvh Maj

  1. micadeli_dk

   Hej Maj,
   Ja det kan du sagtens! Den er faktisk bedst, når den er kold. Så jeg ville klart opbevare den på køl.
   Bare pak den godt ind, så du undgår, at den bliver tør.
   Bedste hilsner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top