Risret med sorte bønner

Ovnbagt risret med sorte bønner og grøntsager. En super lækker og anderledes må at lave en ris ret på. Krydret med timian, paprika og chili.

Opskriften er vegansk, men kan også laves som vegetarret. Klar på ca. 45 min.

nem risret med grøntsager og sorte bønner

Jeg er vild med at lave ovnbagte ting, og jeg eksperimenterer altid med hvordan man kan bage gryderetter og panderetter i ovnen. For lige så meget som jeg elsker ris serveret med en klassisk gryderet, så elsker jeg også variationen, hvor man kan bage dem i et fad i ovnen.

Af toppings brugte jeg vegansk ost til at drysse med. Det fungerer super godt, og du kan sagtens få en “smeltende” fornemmelse med vegansk ost. Jeg bruger som oftest denne original block fra Violife. Tricket er, at du river det groft (hvis ikke det allerede er revet), lægger det i blød i lidt varmt vand et par minutter, indtil det er blevet helt blødt. Så får det nemlig den bløde og fine konsistens, som vi jo gerne vil have.. Og det er super til både ovnbagte retter og pizza.

Inden servering pyntede jeg retten med avocado skåret i tern, timian, lidt citronsaft, salt og peber.

» Prøv også: Grøntsagsfad med ris og broccoli bagt i ovnen

Risret med sorte bønner.

Serves: 2 personer
Prep Time: 15 min. Cooking Time: 30 min.

Nem og skønt risret med sorte bønner og grøntsager. Opskriften er vegansk, men ksn også laves som vegetar aftensmad. Klar på 45 min.

Ingredients

  • 2 dl. Ris
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt, ca. 150g.
  • 1/2 aubergine, ca. 100g.
  • 2 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. chili (kan udelades)
  • 70g. tomatpuré
  • 3 spsk. rød pesto, efter eget valg
  • 2 dl. sorte bønner, kogt (ca. 1/2 dåse)
  • Saft fra 1/3 citron
  • Salt og peber
  • Håndfuld ost (jeg brugte vegansk ost)
  • Til servering:
  • Frisk timian
  • Avocado, skåret i tern

Instructions

1

Forvarm ovnen på 200°C varmluft.

2

Start med at koge 2 dl. ris i ca. 4 dl. vand (eller efter anvist på pakken).

3

På en ovnfast pande steges finthakket hvidløg og løg i lidt olie. Tilsæt små tern af rød peberfrugt og aubergine, samt paprika og evt. chili. Lad det stege et par minutter.

4

Tilsæt tomatpuré, rød pesto og 2 dl. vand. Hæld også de sorte bønner i retten. Drys med salt, peber, saft fra 1/3 citron og smag til.

5

Hæld vandet fra risene, og kom risene med op på panden. Vend det hele godt sammen.

6

Drys retten med revet ost og sæt panden ind i ovnen. Bag i ca. 10 min. indtil at osten er smeltet og siderne er gyldne.

7

Server den ovnbagte risret med frisk timian, avocado tern, salt, peber og evt. ekstra chili.

↓ Her er grøntsagerne, som jeg brugte. Rød peberfrugt, aubergine, løg, hvidløg, timian, salt og peber. Og selvfølgelig sorte bønner.

grøntsager til risret på ris ret

↓ Her er grøntsagerne stegt på panden. De sorte bønner og de færdigkogte ris er tilsat + paprika og chili. Nu skal der ost på, og så skal retten bages i 10 min i ovnen.

sorte bønner og grøntsager med ris på panden

Risret med grøntsager og sorte bønner.

Du kan bruge stort set hvilke som helst grøntsager i den her risret. Så hvis du ikke har ovnestående, som jeg har brugt, så kan du altså sagtens bruge alternativer! Du skal bare være opmærksom på tilberedningen.. Hvis du fx bruger blomkål, broccoli, søde kartofler, gulerødder, græskar, rødbede eller andet, så skal de helst koges kort eller bages lidt forinden, for at blive rigtig bløde.

ovnbagt ris ret med grøntsager

Nem og sund ris ret til hverdagen.

Risretten kan nemt proppes med grøntsager. Af stort set alle slags. Så for at gøre retten endnu sundere, kan du sagtens fylde retten med grønkål, spinat, spidskål, selleri, broccoli eller andre grønne grøntsager.

Hvis du vil gøre retten endnu sundere, så kan du sagtens udelade osten på toppen. Osten er med til at give retten den bløde skorpe, som smager skønt når den smelter i ovnen. Men hvis vil undgå de ekstra kalorier, som osten jo har med sig, så kan du sagtens bruge en helt anden (og mere kalorielet) ost, du kan fx bruge hytteost – eller helt undlade ost på toppen.

avocado serveret på en gryderet med ris

For at få en sprød og lækker skorpe, kan du drysse lidt rasp på toppen eller gærflager. Begge kan godt give lidt smag og fornemmelse af ost, og giver en sprød skorpe. Jeg håber, at du kunne bruge opskriften på risret med sorte bønner og grøntsager! Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål.

Giv opskriften på ovnbagt ris ret stjerner her ↓

5/5 (1 Review)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.