fbpx

Vegansk gryderet – på 30 min.

Her er nok en af mine nemmeste opskrifter på vegansk gryderet. En opskrift som du kan lave med stort set alle salgs grøntsager eller bønner.

Opskriften kan laves klar på ca. 30 min. og du kan både serverer den, som en vegetarisk eller vegansk gryderet. Saucen er indisk inspireret og lavet med kokosmælk og masser af smag fra paprika, karry, spidskommen og chili. Det er nemlig saucen, som virkelig giver retten den gode smag!

vegansk gryderet nem opskrift

Tip: Jeg har lavet opskriften med en sauce, som fungerer med stort set alle slags grøntsager og bønner. Jeg brugte selv søde kartofler, blomkål og kidneybønner. Men skift dem gerne ud med hvad du selv har i køkkenet. Og du kan også erstatte kidney bønnerne med andre slags bønner, linser eller kikærter.

Opskriften kan nemt fryses ned, så du kan lave den i en stor portion.

Vegansk gryderet på 30 min.

Antal: 2-3 personer
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min.

Vegansk gryderet med kokosmælk og grøntsager. Super nem opskrift med karry og krydderier, ris, fladbrød, blomkål og søde kartofler.

Ingredienser:

  • 1/2 blomkål
  • 200g. søde kartofler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. sød paprika
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • Evt. 1/2 tsk. chili
  • 140g. tomatpuré
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 dåse kidneybønner (færdigkogte 240g.)
  • Saft fra 1/2 lime
  • Salt og peber
  • Til servering:
  • Ris, fladbrød, lime og frisk persille

Sådan gør du:

1

Varm ovnen til 200C. Skyl og snit blomkålen til små buketter. I et fad blandes blomkålsstykkerne med små tern af søde kartofler. Drys med lidt olie, salt og peber. Steg grøntsagerne i ovnen i ca. 17-20 minutter, og lav saucen imens.

2

Snit løg og hvidløg, og steg på en pande i lidt olie. Tilsæt paprika, karry, spidskommen og chili og lad varme det varme godt op. Hæld tomatpuré og kokosmælken på, rør godt rundt og lad det tykne under middel varme. Smag til og tilsæt mere styrke hvis nødvendigt.

3

Kog risene i 10 min. inden servering.

4

Når grøntsagerne er færdige i ovnen, hældes stykkerne med op i gryderetten.

5

Hak de kogte kidneybønner groft og kom dem med op i retten. Vend rundt og lad retten simre 5 min. under middel varme. (Her kan du sagtens tilsætte andre grøntsager, linser eller fx kikærter i retten, hvis du ønsker andet fyld).

6

Hæld saften fra 1/2 lime op i saucen og smag til med salt og peber.

7

Server gryderetten sammen med færdigkogte ris, lime skiver, lune fladbrød og frisk persille.

↓  Her bages grøntsagerne først i 17-20 min. i ovnen. Hæld dem derefter op i gryderetten, sammen med bønner og vend det i den færdige sauce.

gryderet med grøntsager og søde kartofler

Forslag til andre grøntsager:

Som nævnt tidligere, så har jeg bevidst lavet opskriften sådan, at du kan nemt erstatte og udskifte søde kartofler, blomkål og bønner med alterativer. Og det gælder selvom, at de skal en tur i ovnen inden.. (Det vil jeg anbefale, at du gør med de fleste grøntsager, for det giver en lækker sprødhed og blødhed).

  • Søde kartofler: Brug i stedet små tern af gulerødder, små kartofler, rødbede, squash eller jordskokker.
  • Blomkål: Fx små buketter af broccoli eller revet grønkål.
  • Kidney bønner: Brug sorte bønner, linser, kikærter eller små tern af tofu (stegt forinden).

Hvis du ikke ønsker hvide ris, så kan du også sagtens serverer retten med brune ris, sorte ris, perlebyg, bulgur, couscous eller quinoa.

kokosmælk til gryderetter vegetar

Vegansk gryderet med kokosmælk.

Kokosmælk gør virkelig noget ved mange gryderetter. Det er sødt og cremet i sig selv, og kombineret med stærke, lækre krydderier, så får det en perfekt balance. Derfor elsker jeg at bruge kokosmælk til simreretter og gryderetter. Men også til suppe er det virkelig lækkert.
Hvis opskriften skal være vegetarisk, så kan du lave en vegetar-udgave med fx almindelig fløde og lidt sødmælk. Du kan også hælde lidt mandelmælk i, da det også giver en fin tyk og sød balance.

gryderet med grøntsager, ris og fladbrød

Vegansk paprikagryde

Hvis du ønsker at lave opskriften, som en klassisk paprikagryde, så har jeg også lavet en opskrift på det. Denne er super nem, lavet med aubergine, rød peberfrugt og sprød tofu.

» Find den her: Opskrift på vegansk paprikagryde – klar på 30 min

tofu og grøntsager i vegansk gryderet

Jeg håber, at du kunne bruge min opskrift på nem gryderet med grøntsager. Følg endelig med under @micadeli på pinterest, hvor jeg også deler mine opskrifter. Du kan i øvrigt pinne alle opskrifter her direkte på min blog.

Giv opskriften på vegansk gryderet stjerner her ↓

5/5 (3 Reviews)

2 thoughts on “Vegansk gryderet – på 30 min.”

    1. Hej Nicoline,
      Nej, det må jeg desværre sige, at jeg ikke gør. Måske der findes en beregner, hvor man nemt kan regne det ud!
      Bedste hilsner ☀️

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top