fbpx

Guacamole – guide til den bedste opskrift

Her er min bedste guacamole opskrift på den klassiske avocadocreme. En lækker mexicansk guacamole opskrift med modne avocado, løg, hvidløg, tomat, koriander og jalapeño.

Opskriften er lavet ud fra den originale mexicanske dip. Klar på kun 15 min.

min guide til den bedste guacamole hjemmelavet på 15 min

Det er en guacamole opskrift – som efter min mening – er verdens bedste guacamole. Jeg har øvet mig en del gange nu, og har lavet den her guide til dig, som også gerne ville have succes med en super lækker og blød avocadocreme.

Opskriften er lavet ud fra den helt klassiske mexicanske version og er derfor en guacamole opskrift uden creme fraiche. Det er en guacamole opskrift med alle de klassiske ingredienser fra det mexicanske køkken.

8 ingredienser + mine tips til hjemmelavet guacamole:

  • Avocado: Brug her de mest grønne og modne, som du kan finde!
  • Løg: Hvide løg er de mest brugte i Mexico. Men rødløg er også fint.
  • Hvidløg: Nogen elsker deres guacamole med hvidløg og andre uden hvidløg. Jeg har tilføjet 1 hvidløg, da jeg synes, det giver den perfekte balance.
  • Koriander: Giver en skøn, dyb smag. Kan erstattes med persille.
  • Jalapeño: En spicy ingrediens fra den originale opskrift. Kan undlades eller erstattes med cayennepeber eller chili.
  • Lime: Uundværligt til guacamole.
  • Tomat: Brug gerne 1 blommetomat eller roma tomat (da de er mindre saftige og vandede).
  • Salt og peber: Smag til indtil du selv synes, den er perfekt.

Behøver jeg en blender til opskriften?
Nej, du kan sagtens mose avocadoerne med en gaffel og røre de eksisterende finthakkede ingredienser i. Det giver blot en mere grov guacamole. Jeg brugte en minihakker, for at få det mest cremede og bløde resultat.

Guacamole opskrift.

Antal: 1 stort portion
Forberedelse: 15 min.

Min BEDSTE opskrift på hjemmelavet original mexicansk guacamole. En super guide til den grønne klassiske avocadocreme på kun 15 min!

Ingredienser:

  • 3 avocado, modne
  • 1 lille løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld hakket koriander
  • Saft fra ⅔ lime
  • 1 jalapeño – eller 1 knivspids cayannepeber eller chili (kan også udelades)
  • 1 blommetomat
  • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Kom den modne avocado i en blender eller minihakker og tilsæt hakket løg, hvidløg, limesaft, koriander og en finthakket jalapeño (eller et knivspids cayannepeber eller chili).

2

Konsistens: Blend til du har den ønskede konsistens. Blend kort for et rustikt resultat (eller mos avocadoen med en gaffel). Blend længere tid for en super cremet og ensartet grøn guacamole. Tilsæt gerne 1 tsk. vand, hvis du ønsker den endnu mere smooth og fløjlsblød.

3

Hak blommetomaten i helt bittesmå fine tern, og vend den til sidst i guacamole med en ske. Drys med salt og peber og smag til.

4

Opbevares på køl. Hvis du gerne vide, hvordan du beholder den grønne farve i flere dage, så ses mit tip længere nede.

Hvordan laver man guacamole?

Min opskrift på guacamolen er en mexicansk guacamole opskrift. Den populære avocadocreme er kendt for, at være en af de nemmeste at røre sammen – og det tager faktisk heller ikke længere end 15 min.

Du skal bruge: Modne avocado, løg, hvidløg, koriander, lime saft, salt, jalapeno (chili eller cayennepeber), en tomat og måske lidt friskkværnet peber til at smage til med. Brug en minihakker og rør det hele godt sammen.

hvordan laver man guacamole

Alt i alt er dippen klar på ca. 15 min. Og så smager den altså tusinde gange bedre end de færdiglavede på glas eller i pulver, som man kan købe i supermarkedet.

Herudover så er det jo også en ideel måde, at få brug overskydende avocado på, hvis du har nogen liggende, som er tæt på at miste deres grønne farve. Og så smager den jo bare skøøønt med sprøde mexicanske nachos chips.

guide til den bedste mexicanske avocadecreme

Hjemmelavet guacamoledip – guide til den bedste opskrift

Jeg elsker en fløjlsblød og cremet avocadodip. En dip som er helt blød og jævn over det hele. Den mexicanske guacamole opskrift er noget mere grov i strukturen – og det kan man vælge helt som man ønsker. Se de 2 versioner herunder:

  1. Blød og cremet resultat: Blend guacamolen i en blender eller minihakker af flere omgange, indtil den er så cremet, som du ønsker den. Tilsæt gerne 1 tsk. vand for et endnu mere blødt resultat.
  2. Grov og rustik: Hvis du ønsker dippen mere rustik i udseendet, så mos avocadoen med en gaffel i en skål og rør det sammen. Så får du en mere grov avocadocreme med både store og små stykker i.
min guide til den bedste guacamole hjemmelavet på 15 min

Hvordan holder man guacamole frisk og grøn?

Vil du gerne vide hvordan du holder din guacamole frisk og grøn i flere dage? Tricket er ret simpelt.

Fordel guacamolen i en beholder i et jævnt lag over det hele, så overfladen er helt flad. Fyld et par spiseske med iskoldt vand og hæld det forsigtigt henover. Sæt låget på og sæt guacamolen forsigtigt ind i køleskabet . Fjern herefter det overskydende vand, når guacamolen serveres ↓

NB: Det er vigtigt, at du ikke bare åbner vandhanen og fylder vand på direkte – så går guacamolen i stykker.

sådan holder du guacamole frisk og grøn i flere dage

Kan man fryse guacamole?
Sagtens – put guacamolen i en frysepose, i en beholder til isterninger eller anden fryseegnet beholder – og læg den direkte i fryseren. Du kan også lave is af avocadoresterne sammen med andet frugt.

Opskrifter og mexi retter med guacamole:

Jeg håber, at du kunne bruge min opskrift og guide til den bedste guacamoledip. Og skriv endelig en kommentar nedenunder, hvis du har nogle spørgsmål til opskriften! Har også tænkt, at du kunne være fedt med en opskriftsamling ligesom her på alt det, som man kan lave med guacamolen, hvis man har rester til overs. Hvis du har gode tips til netop dette, så skriv endelig herunder!

Giv guacamolen stjerner her ↓
5/5 (1 Review)

6 thoughts on “Guacamole – guide til den bedste opskrift”

  1. Smagte sindssygt godt! Nok den bedste jeg har prøvet – og dejligt med tip til opbevaring ☀️

  2. Pingback: Veganske tacos – Opskrift på kødfri tacos med bønner og grøntsager

  3. Pingback: Avocado mad – Opskrift på cremet avocado dip til toast og frokost

  4. Pingback: Pico de gallo – Opskrift på mexicansk Pico de gallo med tomater

  5. Pingback: Vegansk burger – 12 opskrifter og inspiration til ALT du skal bruge

  6. Pingback: Madpandekager med vegansk fyld – Opskrift med aubergine og løg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top