fbpx

Toast med pesto, hummus og bagte tomater

Sprød og lækker opskrift på toast med pesto, hummus og ovnbagte tomater. Den nemmeste snack til frokost, snack, madpakke eller appetizer.

Super sund og nem toast opskrift – klar på under 20 min.

opskrift på toast med pesto og tomat

Man kan variere fyldet i det uendelige. Så hvis du ikke lige har de ingredienser, som jeg har brugt, så kan du nemt skifte dem ud! Prøv fx alt lige fra grøntsager, salat, avocado, eller til kød, ost hvis man er til det. Spis den til frokost eller som en forret til gæster. De kan også sagtens serveres i små bidder eller haspere til tapas.

Lyst toastbrød eller fuldkorn?
Jeg brugte et lækkert surdejsbrød fra bageren. Men du kan både bruge sandwichbrød, surdejsbrød eller almindelig toast i skiver. Men rugbrødstoast er altså også virkelig godt! Og også en anelse sundere, fyldt med fibre eller mætter længere. Så du kan sagtens skifte brødet ud med rugbrød i opskriften her.

Kan både serveres til frokost, som en børnevenlig snack, til tapas (skåret i mindre bidder), madpakke idé eller som en nem, budgetvenlig og hurtig aftensmad.

Toast med pesto, hummus og bagte tomater.

Antal: 3 x toasts
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 10 min.

Sprød og lækker opskrift på toast med pesto, hummus og ovnbagte tomater. Skøn og nem toast til frokost, snack, madpakke eller forret.

Ingredienser:

 • 3 x toast eller brød i skiver
 • Håndfuld små tomater
 • 3 spsk. grøn pesto (efter eget valg)
 • 3 spsk. hummus
 • 1 tsk. paprika
 • Salt og peber
 • Sesamfrø
 • Frisk basilikum

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 180ºC varmluft.

2

Skyl tomaterne og skær dem i halve. Anret dem på en bageplade. Drys gerne med lidt olivenolie, salt og peber. bag tomaterne i ca. 10 min.

3

Hæld den færdiglavede hummus i en blender og tilsæt paprika + et par spiseskefulde vand. Blend godt så din hummus bliver ekstra cremet og mere flydende - hvis den ikke allerede er det.

4

Rist toastskiverne så de bliver gyldne og sprøde.

5

Smør toasten med hummus, grøn pesto, ovnbagte tomater og frisk basilikum. Drys med sesamfrø, salt og peber inden servering.

Hjemmelavet toast med pesto og hummus på under 20 min.

Jeg er ret fan af toast. Både toast med tomater (bagte som her) eller toasts med pesto, spinat, toast med avocado eller andet fyld.

ristet brød med sunde ingredienser

Pesto: Her kan du bruge alt lige fra en færdigkøbt grøn pesto eller røre din egen. Jeg blendede en rest bredbladet persille, hvidløg, spinat, olie, citron, salt og peber. Du kan også sagtens bruge en rød pesto til opskriften – det er alt efter smag og behag. Bare vær opmærksom på, at der selvfølgelig er stort forskel på smagen af pesto, fedtindhold og kvalitet.

Hummus: Her kan du også både bruge en færdiglavet hummus eller røre din egen hummus sammen. Prøv fx min opskrift på hummus her.
Til opskriften brugte jeg en færdigkøbt hummus, som jeg blendede med lidt ekstra vand og paprika. Købehummus kan nemlig godt være lidt grove i konsistensen. Det er mit bedste trick til at gøre den endnu mere cremet og lækker!

opskrift på toast med pesto og tomat

Selvom toast måske ofte kommer i kategorien som en “usund” snack, så er de her toast faktisk ret sunde. For fyldet er meget nærende og fyldt med tomater, pestoen er fyldt med bredbladet persille og spinat, og hummus er fyldt med gode proteiner og en masse sunde fedtstoffer. Især også hvis man bruge fuldkornsbrød eller rugbrød.

Virkelig den lækreste og nemmest snack opskrift. Jeg elsker at riste brødet, så får de en knasende og sprød smag. Desuden så er opskriften også rimelig budgetvenlig da både hummus, grøn pesto, brød og tomater kan fås til meget fair priser. Og hvis du synes, så kan du altså opjustere med endnu mere lækkert fyld og kan nemt klappes sammen til sandwich.

grøn pesto opskrift til sandwich med hummus

Inspiration til 4 x toast opskrifter:

 1. Skønne og sommerlige margherita toasts med tomat, ost og basilikum
 2. Toast med nektariner og spinat
 3. Toast med champignon og squash
 4. Svampetoast med avocadocreme

Jeg elsker nemme og lækre toast opskrifter, og denne skulle jeg selvfølgelig også dele med jer. Jeg er efterhånden begyndt at samle mange toast opskrifter sammen, og tænkte at jeg ville lave en samlet til jer snart med alle mine bedste hjemmelavede toasts. Er det noget i vil have glæde af? Skriv endelig i kommentarfeltet nedenfor – samt hvis I har nogle spørgsmål.

sund sandwich med sund hummus og tomater opskrift

Jeg håber at du kunne blive inspireret til at prøve den her opskrift på toast med pesto. Og husk at du også kan gemme og følge min opskrifter på Pinterest under @micadeli. Her deler jeg nemlig alle mine opskrifter, så du nemt kan gemme dine favoritter til din egen profil. Følg også med på Instagram her, hvis i vil have endnu mere hverdagsinspiration ♡

Giv opskriften på toast med pesto og tomater stjerner her 

5/5 (1 Review)

3 thoughts on “Toast med pesto, hummus og bagte tomater”

 1. Pingback: Toast opskrifter – Idéer til vegansk og vegetar toast under 20 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top