fbpx

Svampetoast – min bedste opskrift

Min bedste opskrift på den populære svampetoast. En meget simpel opskrift bestående af champignon på toast – lavet med cremet avocado creme.

Toasten kan laves på kun 10 min.

Svampetoast super nem opskrift

Verdens bedste svampetoast, som jeg har fået meget feedback på gennem årenes løb. Jeg har vidst delt opskriften et par gange på Instagram, men nu får i altså også den fulde version her.

Jeg er virkelig blevet vild med sammensætningen af lækre stegte svampe, cremede avocados og sprøde surdejsstykker. (Og opskriften på surdejsbrød kan findes lige her.) Jeg tror vidst nok, at jeg har lavet de her toast et par gange de seneste uger. De er en delikatesse for sig, som jo ovenikøbet kun tager 10 minutter at lave.

Hvilke svampe skal man bruge?
Du kan lave svampetoasten med almindelig brune svampe, champignon, portobello eller karl johan svampe. Stort set alle typer af svampe, kan bruges. Bare sørg for at bruge svampe i sæson – så smager det bedst. Jeg har desuden lagt denne opskrift under ‘Morgenmad’, da opskriften også laves uden løg og hvidløg.

Opskriften her er til 4 x toast.

Svampetoast.

Antal: 4 x toast
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 5 min.

Min BEDSTE opskrift på nem svampetoast. Opskrift på vegetar og vegansk toast med champignon, avocadocreme, og hvidløg.

Ingredienser:

 • Svampe:
 • 200g. svampe i sæson
 • 1 løg
 • 1/2 tsk. chili flager
 • Salt og peber
 • Olie til stegning
 • Avocado creme:
 • 2 avocado, modne
 • 1 dl. olivenolie
 • 1 fed hvidløg, presset
 • 10-12 friske spinatblade (eller persille)
 • Saft fra en 1/2 citron
 • Smag til med salt og peber
 • Herudover:
 • 4 skiver brød, fx surdejsbrød
 • Pinjekerner

Sådan gør du:

1

Svampe: Hak fint løg og hvidløg. Hæld det på en pande med lidt olivenolie og steg indtil gyldne.

2

Skyl og skær svampene i skiver. Hæld dem med op på den varme pande sammen med chili, og salt og peber. Lad det stege på middelvarme i 3-4 minutter. Rør jævnligt rundt, så svampene bliver gyldne og karameliserede.

3

Varm dit brød i mens svampene steger, og mix din avocadocreme.

4

Avocado creme: I en minihakker eller foodprocessor blandes avocado, olie, hvidløg, spinat, citron, salt og peber. Blend det hele indtil du har en cremet konsistens. Smag til med citron, salt og peber.

5

Smør avocado cremen ud på ristet brød og fordel svampene ud over. Drys med ristede pinjekerner. Nyd toasten mens den er varm.

Her er nogle af de ingredienser, som du skal bruge  ↓

alle ingredienser til vegansk toast med svampe

Svampetoast – nem opskrift på 10 min.

Jeg er endnu ikke blevet træt af svampe i sæson. Deres tekstur og måden at de optager så mange forskellige smage på, når man bruger dem i madlavning, er virkelig fantastisk at eksperimentere med. Toasten er derfor lidt fransk inspireret, men alle deres lækre svampeopskrifter. Svampe passer nemlig godt ind i rigtig mange retter, da de også tilføjer en helt særlig umami smag. Selvom at der som regel ikke er særlig meget “umami” over et stykke toastbrød, så håber jeg, at du vil give dig i kast med at prøve denne opskrift.

svampe toast opskrift på 10 min.

Svampe toast og andre toast opskrifter.

Jeg elsker generelt opskrifter på toasts. Og har efterhånden også fået samlet en del herinde på min madblog. Jeg har delt nogle af mine favoritter herunder:

Toast med den bedste avocado creme.

Jeg laver altid de her svampetoast med en god, stor portion avocado creme. Find opskriften her på den cremede og bløde avocado dip. Den er kun lavet med avocado, olie, citron, hvidløg, salt og peber. Og evt. lidt spinat eller persille, hvis man ønsker en lidt grovere tekstur, som dog stadig giver en cremet og lækker mayo-konsistens.

Blend alle ingredienser i en foodprocesser, minihakker eller med en stavblender. Og blend det hele til du får en cremet og blød konsistens.

avocado creme - nem dip opskrift

Hvor længe kan den holde sig?
Avocado cremen kan holdes på køl omkring et par dage. Men allerede efter et par timer, vil creme aftage sin farve da avocadoen bliver brun og ikke grøn. Men den er mega nem at lave, så jeg vil klart anbefale, at lave en frisk, når du skal bruge den.

Den er også fantastisk til salater, som dip til grøntsager, chips, som tilbehør til hovedretter osv. Jeg har i hvert fald serveret den til virkelig mange opskrifter efterhånden. Du kan også komme den i hjemmelavede burgere, eller bruge den som tilbehør til en spicy omgang dahl med ris – eller som dip til de her lækre og protein fyldte quinoa frikadeller.

Svampetoast super nem opskrift

Jeg håber, at du kan bruge opskriften på svampetoasten. En af de bedste kombinationer til både sen morgenmad, en nem frokost eller en super hurtig aftensmad. Jeg blev inspireret af denne lækre svampetoast med hvidløg og timian fra Deliciously Ella. Hvis du fik lavet opskriften, så giv endelig stjerner nedenfor.

Giv svampetoasten stjerner her ↓

4.3/5 (4 Reviews)

7 thoughts on “Svampetoast – min bedste opskrift”

 1. Pingback: Scrambled eggs – Opskrift på røræg med spinat til morgenmad

 2. Pingback: Vegansk toast med squash og æble

 3. Pingback: Avocadocreme - Opskrift på nem avocado dip og creme til grøntsager

 4. Pingback: Vegansk pålæg – Mine bedste opskrifter til pålæg uden kød

 5. Pingback: Toast med grillet appelsin – Vegansk toastopskrift med appelsin 10 min

 6. Pingback: Toast med pesto – Opskrift med hummus og bagte tomater

 7. Pingback: Toast opskrifter – Idéer til vegansk og vegetar toast under 20 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top