En lækker og simpel opskrift på hjemmelavet nutella med få ingredienser og meget mindre sukker end traditionel nutella. Jeg bruger eksempelvis denne opskrift både til brownies, toppings til muffins og cupcakes, på hjemmebagt surdejsbrød til morgenmad i smoothies m.m. Alt for lækkert, og så er opskriften jo ovenikøbet sundere en de fleste andre. Synes virkelig at det er lækkert at have sådan en sund pålægschokolade stående i køleskabet. Og som allerede nævnt er det altså super lækkert i kager og desserter. Husk at hasselnødderne skal ristes forinden inden, så det skal der også sættes tid af til. Det er meget ligetil, læs mere om hvordan du rister hasselnødderne lige nedenfor:
Start med at riste hasselnødderne:
Forvarm ovnen til 150 grader. Rist hasselnødderne på en bageplade indtil de er gyldne – de tager omkring 15-20 minutter. Hold endelig øje med dem, så de ikke får for meget og bliver for mørke.
Fjern dem herefter fra bagepladen og køl lidt af. Nu skal skallen fjernes, så alle de mørke skaller forsvinder. Læg hasselnødderne i et rent viskestykke på midten, saml siderne omkring dig, og massere hasselnødderne så alle skallerne falder af inde i viskestykket. Nu er vi klar til at gå videre til selve nutella opskriften. Find nutella opskriften lige nedenfor. Jeg håber, at du synes om den! Hvis du har nogle spørgsmål med at lave den, så skriv endelig en kommentar nedenfor. Ellers giv opskriften en rating nederst på siden. God fornøjelse!
Hjemmelavet nutella med dadler og kakao
Hjemmelavet nutella – en sundere opskrift på pålægschokolade med få ingredienser. Ikke tilsat sukker - kun lavet med dadler, kakao og hasselnødder.
Ingredienser:
- 300g hasselnødder
- ½ tsk. vanilje
- 1 spsk. rå kakao pulver
- 2 spsk. ahornsirup
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. kokosolie
- 5-6 hakkede friske dadler
Sådan gør du:
Start med at riste hasselnødderne: Se ovenfor.
Hæld de ristede hasselnødder ned i en stærk foodprocessor. Blend i få sekunder til massen bliver til mel.
Tilføj herefter de resterende ingredienser: vanilje, kakaopulver, sirup, salt, kokosolie og friske dadler.
Blend i et minut indtil det bliver lækkert og cremet. Hjælp gerne din foodprocessor med at skrabe lidt i massen.
Hæld nu den friskblendede nøddecreme på rene glas og opbevar på køl.
Pingback: Hjemmebagte boller – Tips og trick til perfekt hjemmebagt brød
Pingback: Bananpandekager – Veganske pandekager med banan
Pingback: Veganske Pandekager - Nemme brunchpandekager uden æg
Pingback: Nem smoothie bowl med blåbær - Find opskriften her – Micadeli
Pingback: Toastmad med nutella - Den ultimative eftermiddagssnack
Det må jeg absolut prøve. Må blot høre, om det er vanillesukker eller ren vanilje fra en stang, som du bruger?
Hej Mette!
Jeg har blot brugt vaniljesukker. Men vaniljestang kan klart anbefales, hvis du har én liggende.
Det plejer oftest at give et endnu mere stærkt og smagfuldt resultat.
Bedste hilsner,
Michala
Pingback: Ristede Hasselnødder - Sådan gør du: Nemt i ovnen på 15 min