fbpx

Grødboller

grødboller sunde med chia og kerner

Her er en af min absolut yndlingsopskrifter på boller. De her grødboller er fyldt med sunde kerner som solsikkekerner, hørfrø, havregryn og chia – og er super nemme at lave!

Jeg tror, at jeg stort set laver de her boller hver uge. Så stor en favorit er de… De er mega nemme at lave, og så snart du har lavet dem et par gange, så kan du selv nemt justere med andre frø eller kerner. Eller hvad man ellers har liggende.

Bollerne er virkelig blevet en fast del af mine favorit opskrifter på bagværk. Og så er det bare fedt, at have en sikker og nem opskrift som man altid kan gå tilbage til, og lave igen og igen – med lige stor succes og smag hver gang.

Spis dem lune direkte efter bagning sammen med smør eller marmelade. De kan i øvrigt sagtens fryses ned.

Obs: Dejen skal gerne hæve på køl 4-6 timer (eller natten over). Så det skal du lige vide, inden du går i gang!

Grødboller – sund og nem opskrift

Antal: 10-12 boller
Forberedelse: 4 timer Tilberedning: 20 min.

De her grødboller er fyldt med sunde kerner som solsikkekerner, hørfrø, havregryn og chia – og super nemme at bage. Find opskriften her.

Ingredienser:

  • Grød:
  • 100g. Havregryn
  • 50g. Hørfrø
  • 50g. Solsikkekerner
  • 60g. Chia
  • 5 dl. Vand
  • Salt
  • Herudover:
  • 25g. Gær (1/2 pakke)
  • 3 dl. Vand
  • 300g. Hvedemel
  • 1/2 dl. Olie

Sådan gør du:

1

Start med at lave grøden. I en gryde blandes havregryn, hørfrø, solsikkekerner, chia, vand og salt. Bland det sammen og kog grøden op under middel varme 2-3 minutter til en klistret grød. Lad herefter grøden køle lidt af.

2

I en skål blandes gær med 3 dl. vand. Rør gæren indtil opløst. Tilsæt grøden, olie og melet lidt efter lidt. Bland grundigt sammen i skålen og sæt på køl med et klæde over. Lad dejen hvile i køleskab i 4-6 timer (eller natten over).

3

Tænd ovnen på 200°C almindelig. Form bollerne med en spiseske og sæt dem på en bageplade. Bag bollerne i 18-22 minutter indtil de er gyldne.

Grødboller lavet på 4 steps:

  1. Her er alle ingredienserne, som du skal bruge! Havregryn, hørfrø, solsikke, chia, salt, gær, mel, olie og vand.
  2. Først laves grøden i en mindre gryde. Bland grød-ingredienserne, tilsæt vand og kog grøden i 2-3 minutter.
  3. Her er den færdige grød. Klar til at blandes med resten af ingredienserne.
  4. Her er de færdige boller. Jeg lavede mine forholdvis store, men det ændres lidt fra gang til gang. Nogle gange laver jeg dem små, så får jeg 12-13 styk. Andre gange større, så får jeg omkring 9 styk.
opskrift på grødboller med kerner

En anden ting ved de her grødboller er, at de mætter overraskende meget! Det er selvfølgelig pga kernerne, der gør dem sunde og mættende + at bollerne er uden brug af sukker. Hvis du ønsker mere lette boller som fx klassiske fødselsdagsboller, så kan du sagtens halvere mængerne af kerner og frø og så tilsætte en anelse mere hvedemel + evt. lidt ahorn sirup eller sukker for mere sødme.

Så bliver bollerne mere lyse, mindre grove, og vil selvfølgelig også mætte væsentligt mindre.

nemme boller opskrift

Jeg håber, at du kunne bruge min opskrift på nemme grødboller! Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål.

» Prøv også: Snaskede veganske kanelsnurrer med kanel og kardemomme

Giv gerne opskriften på grødboller stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

8 thoughts on “Grødboller”

  1. I wanted to find grodboller recipe on site, once I hit English translation it disappeared so I went searching. I still can’t find it.

    1. micadeli_dk

      Hi Shere,
      I actually didn’t post this recipe in english – only here in danish. But I will really consider it if you would like the recipe?
      Best regards,
      Michala

  2. Pingback: Gulerodsboller – Opskrift på nemme boller med solsikkekerner

  3. Pingback: Æbleboller – Hjemmebagte boller med revet æble og kanel

    1. micadeli_dk

      Hej Maria,
      Det har jeg ikke prøvet, men tror måske godt du kan skifte det ud med skyr eller creme fraiche.
      Olien får mængden til at binde bedre sammen, så ved jeg, at du sagtens kan skifte den ud med fx smeltet kokosolie.
      Skriv endelig resultatet, hvis du afprøver det 😉
      bedste hilsner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top