fbpx

Veganske kanelsnegle med chokolade

vegan cinnamon rollsLækre lune veganske kanelsnegle med chokolade på toppen.

De her veganske kanelsnegle må være på min top fem over absolutte yndlings bagværk. Den her opskrift er uden æg og uden konventionel mælk.

De er kun lavet med 20g gær, men derfor er de stadig luftige og tykke. Det kræver nemlig en hel del hævetid for de flest brød, boller og bagværk at få lov at blive lækre i konsistensen. Det kan jeg fortælle meget mere om i min opskrift om tips og tricks omkring dej, hævning og bagetid. Derfor er forberedelsen altså omkring 2 timer, selvom at det selvfølgelig ikke er 2 aktive bagetimer. Man kan sikkert lave dem hurtigere, og det skulle ikke undre mig, hvis det var muligt at kun lade dem hæve halvdelen af tiden. Men jeg lover jer, bagværk som dette og generelt med brød og boller, så er lange hævetider lig med et bedre resultat. Så det kræver med de fleste gode kanelsnegle, at man har lidt tålmodighed.

Veganske Kanelsnegle med Chocolate

Antal: 8 kanelsnegle
Forberedelse: 2 timer Tilberedning: 20 min.

Lune veganske kanelsnegle – noget af det bedste bagværk. Opskrift uden æg. Kun veganske ingredienser. Toppet med mørk chokolade og poppet quinoa.

Ingredienser:

 • Dej:
 • 20g frisk gær
 • 2 dl mandelmælk
 • 2 tsk. kardemomme
 • 4 spsk. rørsukker
 • 1 tsk. vanilje (evt. korn fra 1 vaniljestang)
 • 450g økologisk mel (jeg brugte Meyers)
 • 100g alm. plantesmør
 • 2 spsk. økologisk fuldkornshvedemel
 • Remonce:
 • 180g plantesmør
 • 5 spsk. kanel (kommer an på hvor stærk, man ønsker den)
 • 180g rørsukker

Sådan gør du:

1

Mix mælk og gær i en foodprocessor og rør med hænderne så du kan mærke at gæren er opløst. Tilføj alle ingredienser undtagen halvdelen af hvedemelet og de 100g plantesmør. Tilsæt det resterende mel lidt efter lidt, som dejen bliver mere og mere sej. Når dejen er lidt klæbende og sammenhængende, så tilføj smørret lidt efter lidt (i mindre stykker). Mix dejen på lav hastighed.

2

Når resten af smørret er tilsat, saml dejen let med fingrene og lad den blive i skålen med et klæde over i cirka 1 times tid. Lav i mens remoncen klar.

3

Lav remoncen ved at blande rørsukker, kanel og smør i en skål. Hvis smørret er for hårdt, så varm det under lav varme. Jeg brugte en lille gryde og varmede smørret kort, tog det direkte af varmen og tilsatte rørsukker og kanel. Herefter satte jeg det på køl, så det havde en mindre flydende konsistens, da jeg skulle bruge det. Ellers kan du sagtens sætte det på køkkenbordet og vente på at dejen er hævet.

4

Efter dejen har hvilet en times tid, hældte du dejen ud på køkkenbordet, drysset med lidt mel. Form dejen som en rektangel cirka 20 cm. (højden) og 40 cm. (bredden) og tilføj remoncen på dejen over det hele. Skær lodrette strimler i dejen på cirka 5-7 cm. Rul de strimler fra den ene ende til den anden, så du får en snegleform. Sæt på en bageplade beklædt med bagepapir eller i en rund form, som jeg har gjort på billedet. Lad dem herefter hvile under et klæde omkring 1 times igen, så de kan få lov at hæve yderligere.

5

Forvam ovnen på 180C.

6

Efter en times tid, er de hævet igen og klar til at blive bagt. Pensl sneglene med smeltet kokosolie på toppen og tilføj hakkede hasselnødder.

7

Bag kanelsneglene i cirka 20 minutter, eller indtil de har en flot gylden farve. Efter at de var afkølet, tilføjede jeg smeltet chokolade og quinoa pynt på toppen. Du kan også spises dem lune direkte fra ovnen. Velbekomme.


veganske kanelsnegle

Toppings til kanelsnegle:

Kanesnegle behøver som sådan ikke toppings. De kan sagtens spises som de er – lune og direkte fra ovnen. Jeg tilføjede dog varm mørk chokolade på toppen af mine, sammen med lidt ‘poppet quinoa’. Virkelig snasket og lækkert, og ja, så giver det også virkelig noget flot visuelt. Nødder kan sagtens udelades i denne opskrift. Men hvis du også vil bruge hasselnødder, så skær dem i små stykker og drys direkte på kanelsneglene. De behøver ikke at være ristet på forhånd (som man jo normalt gør til kager m.m.). De kan bare tilsættes direkte på, da de jo alligevel bliver ristet i ovnen. Mmmh, jeg håber, at du kan bruge denne opskrift på lune veganske kanelsnegle. Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål.

Giv din vurdering af opskriften her ↓

3.5/5 (2 Reviews)

2 thoughts on “Veganske kanelsnegle med chokolade”

 1. Pingback: Mættende kanelsnegle

 2. Pingback: Veganske kanelsnurrer – Bedste opskrift på veganske kanelsnegle

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top