Nem opskrift på figenmarmelade
En lækker og syrlig opskrift på hjemmelavet figenmarmelade. Den passer også perfekt til pandekager om morgenen, friskbagt brød eller som topping til en lækker chiagrød, som jeg faktisk har eksperimenteret med før.
Se fx opskriften på denne chiagrød hvor jeg brugte marmeladen som topping. Jeg glæder mig allerede til næste weekendmorgen med langsom og hyggelig morgenmad. Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Lad mig endelig vide, hvis du har nogen spørgsmål.
Figenmarmelade
Figenmarmelade - en lækker og syrlig opskrift. Perfekt til pandekager om morgenen, friskbagt brød eller som topping til en lækker chiagrød.
Ingredienser:
- 6-7 friske figner
- 350 g. rørsukker
- 1 vaniljestang
- 1 spsk. af citronsaft
- 2 dl. vand
Sådan gør du:
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom både korn og stang op i en mindre gryde med vand og sukker. Tænd for varmen og bring langsomt i kog til sukkeret er opløst.
Skær de rene, vaskede figner i mindre stykker og kom op i gryden. Lad det simre på lav varme i omkring 15 minutter så det får en tyk og cremet masse.
Smag til med citronsaft, og hæld marmeladen på rene glas som opbevares på køl.
~ Hjemmebagt surdejsbrød toppet med cremet marmelade.
~ Spis den friske marmelade på friskbagt brød opskrift her – eller som topping på chia.
Giv opskriften en vurdering her ↓
Pingback: Chiagrød med figenkompot – Opskrifter med chia til morgenmad