fbpx

Biscotti

Små biscotti småkager med kaffe, mandler og mørk chokolade. En skøn italiensk småkage, som er sprød på ydersiden og sej indeni. Vegansk opskrift uden æg.

Klar på 30 min. Min absolut yndlings småkage, som er så nemme at lave!

biscotti opskrift med espresso og mandler og mørk chokolade

Opskriften på biscotti med mandler og mørk chokolade – og så lige et skud espresso. Biscottis er klart én af mine yndlings småkager! De her er perfekt seje i midten lidt ligesom cookies. Men på ydersiden er de perfekt hårde og sprøde som italienske biscottis skal være. Hvis du vil have dem helt sprøde, så kan du bare bage dem i ovnen 10 min længere.

De er perfekt sammen med en kop kaffe eller kakao – eller de kan dyppes i også. Du kan også servere dem sammen med is eller bær til en lækker snack eller dessert.

» Prøv også: Småkager med peanut butter dyppet i mørk chokolade

Biscotti på 30 min.

Antal: 20-25 styk
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min.

Min yndlings småkageopskrift - italienske biscotti uden æg. Lavet med espresso, mandler og mørk chokolade. En vegansk opskrift på 30 min.

Ingredienser:

  • 125 g. mel
  • 125 g. rørsukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. kanel
  • 1 espresso shot, 40 ml. (eller anden stærk kaffe)
  • 2 spsk. smør fx plantesmør
  • 50g. mandler eller hasselnødder
  • 50g. mørk chokolade
  • Salt

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 175°C varmluft.

2

I en skål røres mel, rørsukker, bagepulver, vanilje og kanel sammen.

3

Tilsæt 40 ml. espresso shot (eller anden stærk kaffe) og 2 spsk. blødt smør. Drys godt med salt og vend dejen sammen.

4

Hak mandlerne og chokolade og kom med op i dejen.

5

Form dejen til 2 aflange flade stykker og læg på en bageplade beklædt med bagepapir (se billeder nedenfor). Drys evt. med lidt salt på toppen. Bag dem i ovnen i ca. 20-22 min. til de er gyldne.

6

Lad dem køle af 10-15 min og skær dem ud i aflange diagonale stykker. Du kan vælge at bage dem 10 min. igen for at få stykkerne helt sprøde. Men jeg spiste dem som de var, da jeg bedst kan lide, at de har lidt bid og er mere seje i midten ligesom cookies.

Sådan laves Biscottis

Bland alle ingredienserne i en skål. Lav herefter to aflange flade former. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i ovnen i ca. 20-22 min ↓

vegansk opskrift på biscottis bagt i ovnen

Skær dem i aflange stykker, mens de stadig er lune ↓

veganske biscottis uden æg skåret i skiver

Vegansk biscotti uden æg.

Alle mine opskrifter her på siden er veganske! Men heldigvis gør det ingen forskel når man bager biscotti eller de fleste andre småkager. For tit og ofte behøver man slet ikke bruge æg i opskriften. Og æg er typisk den eneste forskel på, om de er veganske eller ej. Selvfølgelig kan der også være mælkeprodukter eller spor af mælk i chokolade. Så her kan man selvfølgelig gå efter en vegansk chokolade. Og hvis småkagerne er lavet med mælk i dejen, så kan man sagtens bruge havredrik, mandeldrik eller andet.

biscotti opskrift med espresso og mandler og mørk chokolade

Jeg har testet en HEL del på det her område – og resultatet er fuldstændig det samme. Så ingen vil nogensinde kunne smage forskel.

Småkager i glas – en fin gaveidé.

Jeg elsker at bage småkager og give i gave til veninder, til min mor eller mormor. Sådan et glas med hjemmelavede småkager er virkelig noget, som de fleste bliver glade for! Både at have med juleaften eller at give som en værtsgave.

biscotti småkager til gave til jul

Det er bare noget særligt at give hjemmelavede gaver til andre.. Glasset kan i øvrigt nemt fyldes med en blanding af hjemmebagte veganske vaniljekranse, biscottis, sprøde cookies, pebernødder eller brunkager.

Giv småkageopskriften stjerner her

5/5 (1 Review)

4 thoughts on “Biscotti”

  1. Pingback: Veganske pebernødder – Nem pebernød opskrift med plantesmør

  2. Pingback: Veganske småkager – samling på alle julesmåkager

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top