fbpx

Veganske burgerboller

Min bedste opskrift på sprøde og luftige veganske burgerboller. En super nem opskrift med 25 g. gær, hvedemel, vand, lidt sukker og sesamfrø.

Opskriften giver 12-14 styk.

veganske burgerboller nem opskrift

Navnet på ‘verdens bedste veganske burgerboller’ har meget at skulle leve op til. Men jeg synes virkelig at resultatet er blevet godt på de her luftige og sprøde burgerboller.

Hvor lang tid skal burgerbollerne hæve?
Opskriften tager et 1,5 – 2 timer at lave, da dejen skal hæve over 2 omgange. Det er skal man selvfølgelig lige vide, inden man begynder. Men ventetiden er det hele værd. Jo mere hævetid – jo mere luftige bliver bollerne. Derfor er det også muligt, at lave dejen dagen forinden og sætte på køl over natten.

Æltes på røremaskine eller håndkraft?
Du kan begge dele! Jeg har rørt min dej på køkkenmaskine, da jeg synes at det giver det bedste resultat (det kræver nemlig at dejen bliver ret smidig). Men hvis du ikke har en røremaskine, kan du også sagtens ælte dejen med hænderne.

Veganske burgerboller.

Antal: 12-14 stk.
Forberedelse: 1,5 time Tilberedning: 15 min.

De bedste veganske burgerboller. Luftig og sprød vegansk burgerbolle uden æg. Nem opskrift på hjemmelavet burgerboller.

Ingredienser:

  • 5 dl. vand
  • 25 g. gær
  • 40 g. rørsukker (for sødmen, men sukker kan godt udelades)
  • 900 g. hvedemel
  • 15 g. havsalt
  • 60g. plantesmør
  • Pynt:
  • 2 spsk. kokosolie, smeltet
  • Sesamfrø

Sådan gør du:

1

Hæld vand i en skål og rør gøren ud deri. Tilsæt sukker, halvdelen af melet, salt og ælt det godt sammen. Brug gerne en røremaskine og sæt på fuld kraft. (Hvis du ikke har en køkkenmaskine, så kan det også sagtens gøre med håndkraft, det kræver bare lidt ekstra tid.) Tilsæt resten af melet lidt efter lidt.

2

Skær smørret i små tern og ælt det med ind i dejen. Ælt dejen 5-6 minutter indtil den er helt glat og smidig.

3

Lad dejen hvile i skålen med et rent viskestykke over i en times tid et lunt sted.

4

Forvarm ovnen på 200°C.

5

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen så lidt som muligt. Skær dejen i to store stykker og form hver del til 6 stykker, så du cirka har 12 stykker i alt. Sæt stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og form dem til runde boller. Sørg for ikke at sætte dem alt for tæt, de hæver nemlig en del, hvilket også gør, at de sagtens kan bages i 2 omgange.

6

Dæk pladen med viskestykket og lad bollerne efterhæve ca. 30 minutter (gerne mere), mens ovnen varmer op. 

7

Når bollerne er hævet, er de klar til at bage. Pensel med smeltet kokosolie og drys bollerne med sesamfrø på toppen. Bages i ovnen cirka 12-15 minutter, til de får en flot gylden farve. Afkøl burgerbollerne på en rist.

Veganske burgerboller – nem opskrift.

Her er bollerne formet, og klar til at hæve 2. gang på bagepladen ↓

dej til burgerboller vegansk opskrift

Her er de hævet 2. gang og penslet med kokosolie og sesamfrø ↓

burgerboller med sesamfrø

Jeg forsøgte at gøre opskriften så nem som muligt. Det er svært at bage hjemmelavede burgerboller eller bagværk generelt, uden at det tager omkring et par timer fra start til slut. Men, hvis du putter lidt mere gær i dejen, så kan du godt forkorte hævetiden.

burgerboller med sesamfrø verdens bedste opskrift

Luftig vegansk burgerbolle uden æg.

Resultatet er en luftig vegansk burgerbolle, som har en lækker og sprød skorpe. De er lavet uden æg og mælk. Og det er faktisk ret nemt at lave veganske boller og bagværk uden æg. For der er mange af de traditionelle opskrifter, som sagtens kan undvære æg eller erstattes af noget andet. I opskriften har jeg gjort den så simpel som muligt og tilsat vand, gær, rørsukker, hvedemel, salt og plantesmør.

Plantesmørret skæres i tern og æltes med i dejen. Det gør dejen super elastisk, blød og glat i det. Ligesom dejen til kanelsnegle.

veganske burgerboller nem opskrift

Bollerne er også super lækre at spise med smør, nutella eller peanut butter. Så udover at bruge dem til klassiske burgere, så er de også skønne med pålæg.

Burgerboller – opdateret opskrift ↺
Opskriften på de her burgerboller er opdateret. Jeg har forbedret indholdet og opskriften. Datoen på indlægget er derfor nyt, så nye læsere også kan få glæde af den.

Spis burgerbollerne med veganske bøffer ↓

Se dem her: » Opskrift på quinoabøffer her

opskrift på veganske burgere

Se også: » Opskrift på de sprødeste kikærtebøffer her

kikærtebøffer vegansk opskrift til burger

Giv burgerbollerne stjerner her ↓

3.9/5 (27 Reviews)

7 thoughts on “Veganske burgerboller”

  1. Pingback: Veganske burgere – Opskrift med quinoabøffer og kikærter

  2. bollerne smager godt, men sesamfrøene kan ikke sidde fast. desuden hævede de slet ikke lige så meget i anden omgang, som opskriften skriver. de hævede nærmest ikke i ovnen.

    1. micadeli_dk

      Hej Ida,
      Hmm, det lyder underligt. Kom du 25g. gær i dejen? Det skulle gerne være rigeligt for at de hæver godt. Både første og anden omgang.
      Det kan dog godt have noget at gøre med, om dejen er æltet nok. Men hvis de hæver godt i første omgang, så plejer mine heller ikke at hæve så meget i ovnen.
      Ellers kan det være en idé at forme bollerne runde og “højt” i den på bagepladen. Så er du hvert fald sikker på, at de holder formen.
      Bedste hilsner
      Michala

  3. Pingback: Vegansk burger – 12 opskrifter og inspiration til ALT du skal bruge

  4. Virkelig lækker opskrift! Har lavet dem helt efter opskriften, og også med halvt groft mel. Begge gange blev de super lækre.

    1. micadeli_dk

      Hej Jeppe,
      Hvor er det dejligt at høre! Der går nok heller ikke længe, før jeg må ud i sådan en omgang igen 😉
      Bedste hilsner

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top