fbpx

Søde kartoffel fritter

Luksus udgave på søde kartoffel fritter. En utrolig nem og lækker opskrift. De her sweet potatoes er super sprøde og kartoflerne er perfekte til en dip eller dressing.

Hvis I endnu ikke har smagt søde kartofler fritter, så vil jeg virkelig varmt anbefale jer at prøve dem! Især denne her sprøde luksus udgave med olie, salt og godt med timian og rosmarin. Men hvis i har smagt dem, så er i nok allerede fans.

søde kartoffel fritter med dip

Sødmen i søde kartofler giver nemlig en helt unik smag til de her pommes frites. I hvert fald i forhold til traditionelle fritter med almindelige lyse kartofler. Jeg synes faktisk næsten, at de smager som slik.

Af krydderier dryssede jeg fritterne med en masse lækker og frisk timian, rosmarin, lidt chili, salt og peber. Server også de varme fritter sammen med en kold dressing eller dip – eller fx ketchup / mayo.

» Prøv også: Søde og sprøde hokkaido græskar fritter

Søde kartoffel fritter.

Antal: 2-3 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 40 min.

Opskrift på søde kartoffel fritter – de bedste spøde pommes frites af søde kartofler. Server de her sweet potato fries med dip eller dressing.

Ingredienser:

 • 1-2 Søde kartofler (omkring 900g.)
 • 3/4 dl. Olivenolie
 • 1 fed Hvidløg
 • 1 spsk. Ahorn Sirup
 • 1 tsk. Timian
 • 1 tsk. Rosmarin
 • 1 tsk. Chili (kan udelades)
 • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Tænd ovnen på 220ºC varmluft. I en skål blandes olivenolie, presset hvidløg, ahorn sirup, timian, rosmarin, chili, salt og peber.

2

Skyl og skær søde kartoflerne i tynde aflange fritter. Behold gerne skrællen på. Læg fritterne på en bageplade. Hæld olie / krydderi blandingen hen over fritterne og bland godt.

3

Bag kartoflerne i ovnen først i 15 minutter. Vend søde kartoflerne rundt og bag dem 10-15 minutter igen, så de bliver sprøde på begge sider. NB: Hold øje med fritterne i ovnen, da alle ovne varmer forskelligt. Pomfritterne skal gyldne og sprøde.

4

Server de varme fritter med en kold dressing, dip eller mayo.

Opskriften her på sunde og sprøde søde kartoffel fritter. De er søde (da kartoflerne indeholder omkring 5 % naturligt sukker) – heraf navnet. De er faktisk gået hen og blevet en populær grøntsag, da de indeholder et ret højt indhold af A, C og E vitaminer.

Og endnu sundere, hvis man også spiser skrællen... Så lad endelig den blive på, når de kommer i ovnen!

olie, fritter og salt til søde kartofler

Søde kartoffel fritter i luksus udgave.

Der er virkelig kræset for opskriften på de her søde kartofler… Jeg tænkte nemlig ret meget over, hvordan at jeg lige kunne toppe den traditionelle opskrift på de søde pommes frites. Det vil sige, at der er blevet brugt en god mængde olie (for sprødhedens skyld), salt, peber, chili (kan udelades), hvidløg, shorn sirup – salt og peber. Og ja, så jeg valgte en masse lækre krydderurter som rosmarin og timian. Det giver en lækker smag på de søde fritter – men er også utrolig flot til servering. De grønne og orange farver går ret godt sammen!

Timian er faktisk gået hen og blevet min yndlingskrydderurt for tiden. Basilikum er også en favorit i mit køkken. Men tror at timian har indtaget førstepladsen…

søde kartofler med rosmarin, olie og timian

Søde kartofler der bliver super sprøde:

Nøglen til sprøde fritter er simpel… Behold skrællen på, mix GODT med olie og bag dem på høj varme. Det går altså ikke, at man er for olie-forskrækket her. Det kan jeg i hvert fald ikke anbefale.

Jeg oplever altid det bedste resultat med en god mængde olie, så alle stykker er dækket. Og så kræver det en portion tålmodighed i ovnen. For fritterne her, de skal have 20 minutter på begge sider = altså omkring 40 minutter i alt.

søde kartoffel fritter med dip

De her kartoffelfritter er den perfekte snack til både hverdag og weekend. Spis dem gerne med skrællen på, så bevarer de også en ekstra sprødhed.

Giv de her sprøde sweet potato fries stjerner her ↓

3.6/5 (5 Reviews)

8 thoughts on “Søde kartoffel fritter”

 1. Pingback: Nuggets med Søde Kartofler – Opskrift på nuggets med grøntsager

 2. Pingback: Bagte søde kartofler – Opskrift på sød kartoffel med avocado creme

 3. Pingback: Rødbede pomfritter – Sund opskrift på pommes frites med rødbeder

 4. Pingback: Vegansk chili mayo – Opskrift på hjemmelavet chilimayo på 5 minutter

 5. Pingback: Vegansk burger – 12 opskrifter og inspiration til ALT du skal bruge

 6. Pingback: Top 15 Kan Katte Spise Fritter Af Søde Kartofler Opdatering - DKK Catshint

  1. Hej Anne,
   Det er jeg ked af at høre. De skulle gerne blive sprøde og ikke brændte. Hvor højt i ovnen satte du pladen? Og hvor tynde var dine søde kartofler?
   Der kan også være meget store forskel på ovne. I nogle ovne skal maden have langt mindre end andre ovne – især hvis man laver mad med varmluft. Det lyder til, at du har en mere effektiv ovn end min. 😉 Jeg tilføjer lige til opskriften, at man skal holde ekstra øje med dem undervejs, da alle ovne opfører sig forskelligt.
   Bedste hilsner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top