fbpx

Søde hokkaido græskar fritter med chili

pumpkin-friesDe lækreste og saftige ovnbagte græskar fritter:

Græskar er altså en klassiker i efterårets køkken, og det er der bestemt en grund til. Græskar giver nemlig lækre smagfulde og farverige retter med den flotte orange farve – men er også fyldt med vitaminer og sunde næringsstoffer. Det er derfor med at købe dem mens de stadig er i sæson.

Normalt plejer jeg at købe en del hokkaido græskar, nedfryse nogen af dem og bruge dem senere på året, når de ikke længere er i sæson.

Denne gang lavede jeg mit hokkaido græskar til de her søde klassiske græskar fritter med chili. Men man kan også bruge dem til en lækker varm suppe, sunde smoothies, til græskartærte, eller til salater med fx feta, granatæbler og rucola.

Søde hokkaido fritter

Antal: 2 personer
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 15 min.

Opskrift på græskar fritter. Hokkaido græskar er en klassiker i efterårets køkken, og det er bestemt ikke uden grund, når det er en grøntsag som giver uanede muligheder. Find denne efterårsopskrift lige her.

Ingredienser:

  • 1/2 græskar
  • En lille håndfuld brøndkarse (kan udelades)
  • 1 tsk. Chili
  • 2 spsk. Olie
  • 2 spsk. Ahornsirup
  • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Skær græskaret ud i ovale skiver, sørge for at de ikke bliver for tykke. Fjern kernehuset og gem evt. kernerne til at riste på panden (virkelig lækkert, læs mere lige nedenfor). Jeg skar også skallen fra, men du kan sagtens lade den blive på.

2

Læg skiverne på en bagplade med bagepapir. Drys med salt, peber, olie, chili og ahornsirup og vend det grundigt. (Du kan udelade ahornsirup, hvis du ikke ønsker, at de skal blive søde.)

3

Skyld brøndkarsen og læg en lille håndfuld fordelt på bagepladen.

4

Bages i ovnen i ca. 15 min. ved 200 graders varmluft, indtil de er gyldne og møre.

hokkaido græskar fritter

Sådan kan du bruge græskar i køkkenet:

Græskar kan tilberedes på et hav af forskellige måder. Du kan eksempelvis mose, bage, koge, stege eller sylte dit græskar. Fælles for alle tilberedningerne er dog, at græskaret i sig selv er ganske smagsneutralt, og det er derfor en god idé at tilberede det med gode krydderier som eksempelvis timian, hvidløg, chili, salvie eller rosmarin.
Desuden er det jo også oplagt at bruge det til halloween-græskar, udhulet og til pynt. Husk at gemme kernerne, som er gode at riste. De er virkelig en sund snack eller gode som sprød topping på suppe eller yoghurt. De skal have 1/2 times tid i ovnen på 170 grader, og vendes cirka hver 10. minut. Vend gerne kernerne i lidt salt, paprika, chili, ahornsirup inden, så de får en sprød smag.

0/5 (0 Reviews)

2 thoughts on “Søde hokkaido græskar fritter med chili”

  1. Pingback: Søde kartoffel fritter – Pommes frites af søde kartofler med dip

  2. Pingback: Rødbede pomfritter – Sund opskrift på pommes frites med rødbeder

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top