Super nemme og lækre mandelcookies lavet med mandelmel og finthakkede mandler. Pyntet med hvid chokolade på toppen.
Opskriften er vegansk og glutenfri.
Sprøde, nemme, lækre veganske cookies lavet på mandelmel. Jeg har længe gerne ville udforske glutenfrie kager og småkager – og det blev til de her lækre glutenfri cookies, som er lavet på mandelmel fremfor hvedemel.
Til sidst pyntede jeg dem med smeltet hvid chokolade – men her kan man også sagtens bruge mørk eller lys chokolade. Opskrifter giver ca. 16-18 cookies.
Mandel cookies
Mandel cookies opskrift. Glutenfri cookies med mandelmel, mandler og hvid chokolade. Glutenfri cookie og kageopskrift.
Ingredienser:
- 200g. sukker
- 100g. plantesmør, smeltet
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. vaniljesukker eller vaniljepulver
- 3 spsk. kikærtevand (vandet fra en dåse kikærter)
- 200g. mandelmel
- 1/2 tsk. natron
- 100g. hvid chokolade
- 30g. mandler
Sådan gør du:
I en skål blandes sukker og smeltet smør. Rør det sammen med en elpisker.
Tilsæt salt, vaniljesukker og kikærtervand og pisk igen.
Tilsæt herefter mandelmel og natron i og vend det godt sammen med en dejskraber eller med hænderne.
Hak hvid chokolade og mandler groft og vend det i dejen (gem evt. lidt til toppings til toppen). Sæt cookiedejen i køleskabet i 20 min.
Form dejen med 1 spiseske per cookie. Læg de runde kugler på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal have god afstand til hinanden (da de flyder meget ud), så bag dem gerne af flere omgange. Pres evt. kuglerne lidt ned med en finger og pynt kuglerne med lidt hvide chokolade stykker + mandler på toppen.
Bages i en forvarmet ovn på 175°C varmluft i max 10 minutter til de er lidt gyldne i siderne. Men hold øje med dem efter 8 minutter – de må endelig ikke få for meget, så man skal tage dem ud, selvom de ser lidt ubagte ud.
Valgfrit: Pyntes med smeltet hvid chokolade.
Opskrift på mandel cookies.
Det skønne ved de her mandelsmåkager, det er, at de kan røres sammen på ingen tid og kun skal have max 10 minutter i ovnen. Den perfekte snak hvis man har lyst til noget sødt til kaffen eller får gæster på ingen tid.
Jeg tilsatte også finthakkede mandler og hvid chokolade i dejen for at give ekstra knas.
Glutenfri cookies med mandelmel
Billedet ovenfor viser cookiedejen, som er lavet på mandelmel. Jeg oplever ikke den store forskel på at lave en cookiedej på mandelmel fremfor hvedemel. Dog kan dejen godt være en anelse mere skrøbelig at arbejde med. Derfor anbefaler jeg også, at man sætter dejen i køleskab i 20 minutter, inden man former dejen til cookies.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften her på de lækre og sprøde mandelcookies. Prøv også de her citron cookies, lækre oreo cookies eller klassiske veganske chokolade cookies.
Hej Micala.
Din opskrift på mandel cookies lyder meget lækker og anvendelig.
Lige et par spørgsmål : tror du, det går an at reducere sukkernængden til ca. det halve og stadig få nogle gode cookies ud af det ?
Har sukkeret også en funktion ift. at få dejen til at hænge sammen, eller er det kun som sødemiddel?
Bedste hilsener
Karin
Hej
Jeg skal lave mad/kager til en dreng der har gluten, laktose og æg allergi. Derfor tænkte jeg at jeg ville prøve mandelkagerne. Kan men bruge at end kikærtevand?
Hej Pia
Opskriften her lyder god til ham, hvis han hverken kan tåle gluten, laktose eller æg.
Hvis han kan ikke kan tåle æg, så har jeg ikke andre alternativer end kikærtevand. Det gør nemlig, at dine cookies holder sammen og bliver perfekte seje i midten. Ellers risikerer du, at de falder fra hinanden og desuden blive meget sprøde ligesom småkager.
Man kan desuden ikke smage kikærtevandet (overhovedet), så det skal du i hvert fald ikke være nervøs for. 😉
Skriv endelig hvordan det gik – eller hvis du har flere spørgsmål til opskriften?
Bedste hilsner
Jeg bagte dem i går og de blev virkelig gode. Jeg vil dog ikke kalde dem cookies, det var de alt for tynde til. De var virkelig sprøde og fine da de var kølet af.
Men hold da op hvor de flyder ud. Der var kun plads til 5 styks på en bageplade.
Hej Vips. Hmm, det lyder mystisk, mine plejer ikke at flyde så meget ud.
Mandel cookies kan dog godt flyde ud, da mandelmel er sværere at arbejde med. Du brugte både kikærtevand og 200g. mandelmel, ikke?
Bedste hilsner ☀️