fbpx

Romesco – Spansk pesto

Romesco - Spansk pesto
Romesco pesto – Den bedste cremede spanske dip
Nem og hjemmelavet romesco pesto lavet med mandler, rød snackpeber, soltørrende tomater, hvidløg, citron og basilikum. Jeg lavede den her forleden dag med en omgang friskbagt fuldkornsbrød, og hold nu op et hit. Det er første gang, at jeg laver denne type af pesto, og jeg må virkelig indrømme, at den faldt i god jord. Jeg endte faktisk med kun at spise fuldkornsbrød og romesco dip til aftensmad. Mmmmh.

Pestoen er virkelig også populær i flere pastaretter, til salater eller selvfølgelig som en lækker dip til tapas m.m. Det er hvert fald ikke sidste gang, jeg eksperimenterer med bagte grøntsager i pesto og dips. Når grøntsagerne, som fx rød peberfrugt, bliver stegt i ovnen, så får de en virkelig lækker, rund og cremet smag. Man får en helt smag frem i pestoen, og sammen med hvidløg, mandler og basilikum, så kan det næsten ikke gå galt. Find opskriften lige nedenfor. Og lad mig som altid vide i en kommentar nederst på siden, hvis du har nogen spørgsmål. Rigtig god fornøjelse!

Romesco pesto

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 15 min.

Spansk romesco pesto - nem og smagfuld opskrift på cremet, lækker spansk dip. Perfekt til tapasretter, som tilbehør til brød, pasta eller til salater.

Ingredienser:

  • 2 x rød snackpeber, øko
  • 50g mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 50g soltørrede tomater
  • saft fra 1 citron
  • en håndfuld basilikum
  • 1/2 dl. oliven olie
  • Salt og peber.

Sådan gør du:

1

Tænd ovnen på 200 grader. Skær snackpeber i halve og fjerne kernerne. Læg på en bageplade med bagepapir og varm i ovnen i 10-15 min.

2

Sæt mandlerne i blød i varmt vand i mens.

3

Når peberfrugterne er færdige og blevet bløde, så skær dem i skiver, og kom op i en blender eller foodprocessor. (Hvis du ikke har en blender, kan du også bruge en stavblender)

4

Kom mandlerne i blenderen og tilsæt resten af ingredienserne. Rør i pestoen en gang imellem og tilføj olien hen af vejen. (Tip: Hvis du ikke ønsker, at bruge så meget olie, så kan du sagtens tilsætte vand i stedet.) Pestoen skal helst være tyk og cremet.

5

Smag til med salt og peber. Opbevar romesco pestoen i et rent glas på køl.


romesco opskrift
~ Alle ingredienser mixes grundigt sammen i en mindre foodprocessor, til det får en cremet og fyldig konsistens.

hjemmelavet romesco

romesco pesto
~ Pesto serveret med lækkert hjemmebagt fuldkornsbrød. 

5/5 (1 Review)

2 thoughts on “Romesco – Spansk pesto”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top