Nedenfor har jeg samlet mine bedste opskrifter på veganske frikadeller. Alt lige fra squashfrikadeller, linsefrikadeller, broccolifrikadeller og mange flere.
Frikadeller var nemlig noget af det første, som jeg begyndte at eksperimentere med på mit veganske madeventyr.
Jeg fandt ud af, at der er mange muligheder med vegetar og veganske frikadeller med grøntsager. Og at de kan varieres med et utal forskellige krydderurter, grøntsager, bønner og linser.
Derudover, så er grøntsagsfrikadellerne er udviklet med en lækker smag og lavet uden æg. Spis dem præcis på samme måde som traditionelle frikadeller med kød. Server fx frikadellerne sammen med en hjemmelavet kold kartoffelsalat eller en grøn salat. Eller brug som tilbehør til en kødfri aftensmad, til frokostbordet eller i pitabrød.
Kan man lave frikadeller i airfryer?
Ja, du kan sagtens lave frikadeller i en airfryer – både med og uden kød. Så kan du undgå en masse olie og du får lækre, sprøde og ensartede frikadeller! Læg frikadellerne på risten enten med lidt olie på begge sider (eller helt uden olie). Og så skal de steges i cirka 10-15 min. til de er flot sprøde og ensartede på begge sider (skal vendes undervejs).
» Min guide til dig: Alt om airfryer her – værd at vide før du køber
Mine bedste opskrifter på veganske frikadeller ↓
Linsefrikadeller
De her frikadeller er lavet med røde linser, hvidløg, løg og lidt spinat. En lækker hverdags inspiration. Nem vegansk opskrift til aftensmaden. Klar på 30 minutter.
Blomkålsdeller i ovn
De her små og lækre blomkålsdeller er super nemme at lave og kræver ingen olie.
De er fyldt med quinoa og blomkål og super nemme at lave.
Quinoadeller
Opskrift på lækre og saftige veganske quinoadeller – frikadeller lavet med kikærter og spinat. Er skønne til en vegansk frokost eller sammen med grønne salater, kartoffelsalat eller som falafler.
Broccolifrikadeller
Frikadeller med masser af grøn broccoli. Giver frikadellerne en masse protein og en smuk farve. Opskrift klar på 40 min. Du kan nemt justere opskriften med andre favoritter. Fx forårsløg, linser, sorte bønner, kikærter, spinat eller spidskål.
Majsfrikadeller
Simpel og lækker opskrift på frikadeller med et tvist. Lavet med majs, spidskål, hvidløg og forårsløg. Frikadellerne blive sprøde og knasende med de stegte majs i farsen. Et godt alternativ hvis du savner lidt ny variation. Klar på ca 40 min.
Frikadeller med kikærter
Rustikke frikadeller fyldt med proteiner. Opskriften er lavet med kikærter, gurkemeje, hørfrø, spinat og forårsløg.
Super nemme at lave! Og du kan nemt skifte kikærterne ud med andre bønner eller linser.
Squash frikadeller
Sunde veganske frikadeller med squash. Bløde i midten og sprøde udenpå. Og sunde, da de er fyldt med revet squash. Fyld selv farsen med sæsonens krydderurter, krydderier, chili eller andre favoritter.
Opskrift klar på ca 40 min.
Frikadeller med kål
Veganske kål frikadeller fyldt med spidskål og gulerødder. Jeg tilsatte også lidt gurkemeje til opskriften her. Men du kan smage til med stort set alle krydderier. Resultatet er super sprødt og saftigt.
Græskar frikadeller
Veganske sprøde græskar frikadeller med revet hokkaido græsker. En super lækker opskrift, som nok især passer godt til efteråret. Tilsat søde majs og krydderier.
Klar på 25-30 min.
Kål rösti med rødkål
De her sprøde rösti snacks med rødkål kan også sagtens bruges som frikadeller. De er lavet med groftrevet gulerod, kartofler og rødkål. Tilsat krydderier og serveret med en lækker myntedressing.
Grøntsagsfrikadeller med mange muligheder.
Der er stadig et utal af muligheder og variationer, man kan lave med grøntsagsfrikadeller. Uanset om du er vegetar eller veganer, så kan fyldet i farsen varieres. Og du kan nemt tilsætte andre grøntsager, krydderurter fx persille, timian, basilikum, rosmarin.
Husk endelig krydderierne: Fx spidskommen, karry, paprika, gurkemeje, og godt med salt og peber. Og gerne også løg og hvidløg. Ligesom man ville gøre med “almindelige frikadeller”.
Herudover, så er det også godt at fylde de veganske frikadeller med bælgfrugter. Fx bønner, linser, quinoa mm, for et mere proteinfyldt resultat. Mit næste projekt bliver helt klart blomkålsfrikadeller med finthakket blomkål. Men kartoffelfrikadeller skulle også være et hit!
Sådan laver du veganske frikadeller uden æg ↓
Veganske frikadeller er som sagt lavet uden æg. Derfor kræver det, at man har et andet “bindemiddel” i stedet for æg. Da det ellers normalt binder farsen i frikadeller sammen.
Tricket er at blande hørfrø med vand i en lille skål. Efter 10-15 minutter, vil hørfrøene suge alt vandet til sig til en klistret masse. Dette kan du bruge som pindemiddel til frikadeller, rösti eller andet madlavning.
→ Se min nemme guide her: Sådan laver du et vegansk hørfrø æg Jeg håber, at du kunne blive inspireret til lidt kødfri aftensmad med de her veganske frikadeller. Du kan servere alle de her grøntsagsfrikadeller til fx kartofler, eller til salater. Eller sammen med grillmad om sommeren. De kan også sagtens laves i mindre størrelser. Helt perfekte til pitabrød, fladbrød, durum eller madpandekager.
→ Se også hvordan jeg laver opskrifterne på Instagram her
Pingback: Quinoadeller – Opskrift på quinoa frikadeller med feta og spinat
Pingback: Veganske broccoli frikadeller – Opskrift på grønne broccolideller uden æg
Pingback: Hvad er vegansk mad? – Nem vegansk mad og opskrifter
Pingback: Veganske Linsefrikadeller – Opskrift på lækre linsedeller uden æg
Pingback: Frikadeller med kikærter – Opskrift på rustikke kikærtedeller
Pingback: Majsfrikadeller – Opskrift på veganske frikadeller med majs
Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter
Pingback: Hørfrø æg – Nem opskrift på vegansk æg / hørfrøslim på 15 min.
Pingback: Spidskålssalat med mormordressing – Sund salat opskrift med bulgur
Pingback: Rødkålssalat – Opskrift på lækker salat med rødkål, appelsin og æble
Pingback: One pot pasta – Opskrift på nem vegetar pastaret til hverdage
Pingback: Plantebaseret kost: derfor bør du prøve det - Farfars Mad
Pingback: Syltede rødløg – Nem opskrift på lynsyltede rødløg under 10 min.
Pingback: Squashfrikadeller – Veganske frikadeller opskrift med squash
Pingback: Veganske kødboller – Opskrift på kødboller med sorte bønner
Dejligt med kreative retter… tak for ideerne!
Hvor er det dejligt at høre Susan – tusinde tak de søde ord!
Bedste hilsner
Pingback: Vegansk brun sovs – Nem opskrift på brun sauce klar på 10 min.