Her er min guide og inspiration til en kødfri vegansk påskefrokost. Få inspiration på alt lige fra pålæg, tilbehør, varme retter og søde sager.
Opskrifterne kan bruges som inspiration til både vegetar og vegansk påskefrokost.
Mine bedste opskrifter til påskeferien.
Det er efterhånden blevet mere og mere populært at lave kødfri alternativer til årets højtider både til jul og påske. Jeg elsker selv, at eksperimentere med pålæg og tilbehør uden kød, som stadig er mættende, nemt og lækkert.
Jeg har derfor listet alle mine bedste opskrifter til påsken. Som passer perfekt uanset om du skal lave pålæg, små tilbehørsretter til et påskefrokostbord eller ønsker lidt inspiration til hyggelige bageprojekter i påskeferien.
Tip – Du kan nemt servere retterne til et klassisk påskefrokostbord med kød. Eller du kan bruge guiden som en inspiration til et 100% vegetarisk eller vegansk frokostbord.
Opskrifter til påsken ↓
Karrysalat på 10 min.
Den her opskrift på vegansk karrysalat er en hjemmelavet karrysalat med cornichoner, kapers, æble og dild. Perfekt sammen med rugbrød, og kan både serveres til sild eller veganske og vegetariske alternativer.
Karrysalaten kan nemt laves dagen inden, og så på køl indtil servering.
Blinis med avocadocreme
Små og fine hjemmelavede veganske blinis med skøn fyld af avocadocreme, creme fraiche, bagte tomater, rødløg, dild og lime skiver.
Oplagt at servere til påskemenuen eller som en lækker forret.
Indbagte asparges
Nemme og lækre fyldte asparges som er vendt sammen med hvidløg, ost og olie i små butterdejspakker. De kan laves både i store og små udgaver, og er super at servere som tilbehør.
De kan både fyldes med vegansk revet ost og almindelig revet ost.
Linsefrikadeller
Mættende og lækre frikadeller uden kød, men som er fyldt med linser. De er sunde, nemme at lave og så kan de nemt laves dagen før servering.
De kan serveres både varme og kolde.
Tarteletter med grøntsager
Nemme tarteletter i klassiske tartelet bunde og fyldt med grønne asparges, hvide asparges og svampe. Så lækkert og passer perfekt til påskesæsonen.
Fyldet til tarteletterne kan nemt laves dagen forinden og varmes op i en gryde lige inden servering.
Fyldte avocado
Små lækre fyldte avocado med kikærtesalat, vegansk mayo, dild og citron. En super fin anretning, som passer både som forret, pålæg eller tilbehør til salater og hovedretter.
Kikærtesalaten tager kun 10-15 min at røre sammen, men kan nemt laves dagen inden servering.
Svampepostej
Nem og cremet svampepostej. En nem og mættende vegansk postej, som er et godt alternativ til klassisk leverpostej. Postejen her kan serveres både varm og kold.
Den her svampepostej kan laves næsten hele året rundt, men smager selvfølgelig bedst med sæsonrige svampe i sæson.
Cocktail med asparges
Super lækker og nem cocktail. En vegansk rejecocktail lavet i en moderne version med smørstegte asparges og kikærtesalat.
Kan både serveres i små glas, høje glas eller skåle. Og kikærtesalaten kan nemt laves dagen før servering.
Fredsfisk med pastinak
Sprøde og lækre fredsfisk – en vegansk udgave af klassisk fiskefilet på rugbrød. De her er lavet med ovnbagte pastinakker, og er et godt alternativ til fiskefilet.
Serveret med lækker (og nem) remoulade og citronskiver.
Remoulade på 15 min.
Den her remoulade er hurtig at røre sammen og passer perfekt til påskefrokostbordet, både til fiskefilet, frikadeller eller andet tilbehør.
Remouladen kan i øvrigt nemt laves dagen forinden, så den er direkte klar til servering.
Vegansk hønsesalat
Den her cremede og lækre “hønsesalat” er lavet uden kød, men fyldt med sæsonrige svampe, asparges og stegt tofu, som får en konsistens helt lige som kylling.
En opskrift som plejer at være et hit hos alle rundt om bordet.
Roulade wraps med spinat
Små og lækre roulade wraps som er en nem opskrift til påskefrokosten, som en velkomsthasper, snack til madpakke eller picnic.
Kan fyldes med alt slags grønt og kan nemt laves nogle timer i forvejen, så de er klar til servering.
Broccoli frikadeller
Veganske broccoli frikadeller som er skønne at servere til kødfri påskefrokost. Spis dem helt som du ville spise almindelig frikadeller sammen med salater, kartofler eller på rugbrød.
Italiensk salat
Italiensk salat er en klassiker til det danske frokostbord. Vi kender alle den hurtige og nemme fra køledisken. Men, det er nu altså super lækkert at lave sin egen.
Denne opskrift er vegansk, lavet med ærter, gulerødder og frisk purløg.
Forårssalat
Nem og lækker forårssalat, som er et godt tilbehør til frokostbordet. Den er lavet med danske kartofler, stegte asparges, avocado, ærter, spinat og rødløg.
Serveret med lækker hjemmelavet dilddressing.
Dilddressing
En hjemmelavet dilddressing er næsten også et must til påskefrokostbordet. Den kan spises både til fiskefilet, forårssalat, frikadeller eller indbagte asparges.
Lavet med hvidløg, citron, dild, salt og peber.
Kikærtesalat på 10 min
Uanset om du vil servere den til en påskefrokost eller som en hurtig frokost i hverdagene, så kan den her kikærtesalat røres sammen på godt og vel 10 min.
En skøn pålægssalat uden kød lavet med kikærter, majs, purløg, rødløg – og som minder lidt om en klassisk tunsalat.
Påske chia dessert med mango
Små delikate og fine chia desserter med sød mango, syrlig passionsfrugt og knasende, sprøde kokosflager på toppen.
Kan nemt laves dagen før, og kan både serveres som snack, morgenmad eller som en sund dessert til påskefrokost.
Påskesmåkager
De her super nemme og søde påskesmåkager hører sig også påsken til. Lavet med udstikkere der forestiller påskeharer og stjerner.
Småkagedejen er en vanilje dej, toppet med smeltet chokolade.
Lækker “hønsesalat” Det bliver nok en favorit. 😃 Næste gang vil jeg prøve karrysalat og Fredsfisk
Dejligt at høre! Den er også selv en favorit her hos mig i hverdagen.
God påske ♥